Hanička sa po zimnej prestávke vráti na koľajnice

Motorový vláčik známy pod menom Hanička spestrí aj v tomto roku letnú turistickú sezónu pod Spišským hradom. Na koľajniciach odštartuje atrakcia v poradí svoju siedmu sezónu. Informoval o tom primátor Spišského Podhradia Michal Kapusta, podľa ktorého sa vlak vydá na prvú jazdu v sobotu 27. mája. Premávať na trati Spišské Podhradie – Spišské Vlachy bude počas víkendov do 3. septembra.

27.05.2023 07:00
spišské podhradie, vlak, hanička Foto: ,
Vláčik Hanička.
debata

Podľa primátora umožňuje jazda vláčikom spoznávať krásy regiónu Spiša. Deväťkilometrovú trasu prejde Hanička za asi šestnásť minút.

„Návštevníci i miestni obyvatelia majú popri tom možnosť využiť plynulé vlakové napojenia v smere Margecany, Košice, Poprad, či Bratislava a pokračovať tak v cestovaní po širšom okolí,“ poznamenal Kapusta.

Mesto Spišské Podhradie kúpilo rušeň od Železníc Slovenskej republiky a následne ho nechalo opraviť. Vlakovú osobnú dopravu zabezpečuje v spolupráci s Klubom železničných historických vozidiel Poprad, mestom Spišské Vlachy a súkromnou spoločnosťou.

„Je to vlak na posilnenie cestovného ruchu, chceme, aby turisti ostávali v Spišskom Podhradí dlhšie, využívali naše atrakcie, pohostenie a cítili sa v našom meste príjemne,“ povedal v minulosti Kapusta.

debata chyba
Viac na túto tému: #vláčik #Spišské podhradie #Spišský hrad