Unikol rozhovor drzých letušiek: Pre toto zosmiešnili pasažiera?!

Neviete dobre alebo vôbec po anglicky? To môže byť počas cestovania problém. Palubný personál by však pasažierov nehovoriacich touto univerzálnou rečou, nemal nijako diskriminovať či vysmievať...

10.06.2023 06:00
debata (4)
Video
Aké sú čínske mobilné aplikácie? Na míle pred Západom / Zdroj: MALL TV

Hongkonská letecká spoločnosť Cathay Pacific Airways prepustila troch členov palubnej posádky po tom, čo ich pasažier obvinil z diskriminácie neanglicky hovoriacich ľudí. Prípad vyvolal kritiku zo strany čínskych štátnych médií, píše Euronews.

Generálny riaditeľ leteckej spoločnosti Ronald Lam sa ospravedlnil cestujúcim za incident, ku ktorému došlo počas nedávneho letu z Chengdu na juhozápade Číny do Hongkongu.

Zdôraznil „nulovú toleranciu“ svojej spoločnosti voči akémukoľvek vážnemu porušeniu jej zásad a kódexu správania.

prt sc, letuška, youtube Čítajte viac Títo stevardi sa poriadne odviazali: Tu sú 3 najvtipnejšie videá z lietadiel, ktoré rozosmiali už milióny

Čo sa vlastne stalo?

Členov posádky prepustila letecká spoločnosť po tom, čo sa pasažier v online príspevku sťažoval, že niektorí členovia posádky sa správajú neúctivo k cestujúcim, ktorí nehovoria anglicky alebo kantonsky, jazykom, ktorým sa v Hongkongu bežne hovorí.

Osoba, ktorá sedela v blízkosti posádky, počula, ako sa jej členovia sťažujú a vysmievajú sa z pasažierov.

Video
Anmani, Puna, Abibas... Kam až siaha kreativita čínskych falzifikátov? / Zdroj: MALL TV

Členovia posádky si robili posmech z cestujúceho, ktorý si v angličtine pomýlil výrazy „deka“ a „koberec“ (blanket a carpet) a vyzerali byť netrpezliví, aj keď sa niekto pokúsil ich osloviť v angličtine, tvrdil príspevok.

„Ak si neviete vypýtať prikrývku po anglicky, nebudete ju mať,“ hovorí osoba v zvukovej nahrávke zverejnenej na sociálnych médiách.

Po komentári nasledoval smiech. „Koberec je na podlahe,“ pokračoval záznam.

Spoločnosť Cathay Pacific sa na čínskej platforme sociálnych médií Weibo ospravedlnila za „nepríjemnú skúsenosť“, ktorú utrpeli cestujúci počas letu, ale nedokázala upokojiť hnev vyvolaný príspevkom cestujúceho.

„Zdá sa, že tamojšia firemná kultúra si stále zachováva pocit nadradenosti, uctieva cudzincov a rešpektuje obyvateľov Hongkongu, no na obyvateľov pevniny sa pozerá zhora,“ znela jedna z reakcií na sociálnych sieťach.

Video
Dojmy Čecha z jazdy čínskym rýchlovlakom: Ultramoderné vybavenie, asociálni cestujúci / Zdroj: MALL TV

Cathay Pacific pracuje na tom, aby sa vyhrabala z červených čísel, do ktorých ju uvrhli pandemické obmedzenia.

V marci vykázala stratu 6,55 miliardy hongkonských dolárov (786 miliónov eur) v roku 2022 – 18,5-percentný nárast oproti roku 2021 v dôsledku prísnych obmedzení vstupu do mesta počas prvej polovice minulého roka.

cestovanie, dovolenka, lietadlo Čítajte viac Máme konečne odpoveď? Ktoré sedadlo v lietadle je najbezpečnejšie? NEPOUZ, vietair, Čítajte viac Letecká spoločnosť prinútila letušky vítať futbalistov v spodnej bielizni. Dostala pokutu 40 miliónov
4 debata chyba
Viac na túto tému: #angličtina #letušky #Cathay Pacific