Vyhlásili top aerolínie roku 2023: Vyhrala spoločnosť, ktorá váži cestujúcich

Po niekoľkých rokoch obmedzenej leteckej dopravy v dôsledku pandémie sa cestujúci v roku 2022 na plný plyn vrátili do vzduchu, no nebolo to bez problémov - letecké spoločnosti chaosili, rušili lety jedna radosť, strácali batožinu pasažierov a zredukovaný personál nepripravený na obnovený nápor cestujúcich kolaboval od preťaženia. Ktorým aerolíniám sa napriek tomu darilo najlepšie?

05.06.2023 06:00
debata (1)

Austrálska agentúra AirlineRatings­.com, ktorá sa zaoberá hodnotením bezpečnosti letectva a produktov, vyhlásila svoje každoročné zistenia v oblasti vzdušnej dopravy. Aerolínie usporiadala do rebríčka podľa kvality, a tak vznikol skvelý nástroj, ako si vybrať najbezpečnejšie a najpohodlnejšie cestovanie.

Na prvé miesto zaradila agentúra aerolínie Air New Zealand, a to najmä vďaka ich fascinujúcemu ekonomickému konceptu ležatých sedadiel SkyNest. Sedadlá plánuje spoločnosť uviesť v roku 2024.

„Letecká spoločnosť neustále inovuje a neuspokojuje sa s tým, že vyberá bežne dostupné produkty a sedadlá, ale ide ďalej,“ povedal pre CNN Travel Geoffrey Thomas, šéfredaktor AirlineRatings.com, pričom pripísal zásluhy špecializovanému dizajnérskemu štúdiu Air New Zealand. „Práve toto zameranie sa na pohodu a pohodlie cestovateľov v ekonomickej triede zapôsobilo na porotcov.“

AirlineRatings.com tiež ocenil prevádzkovú bezpečnosť, environmentálne vedenie a motiváciu zamestnancov Air New Zealand.

Air New Zealand sa pred niekoľkými dňami dostal na titulky aj z iných dôvodov. Odteraz až do 2. júla 2023 novozélandský úrad civilného letectva žiada svoju národnú leteckú spoločnosť, aby vážila cestujúcich odlietajúcich medzinárodnými letmi z medzinárodného letiska Auckland.

váha, chudnutie, diéta Čítajte viac Vyzujte sa, postavte sa na váhu: To je novinka! Prečo aerolínie vážia pasažierov?

Veľmi dobre si podľa hodnotiacej agentúry viedli aj ďalšie štyri letecké spoločnosti a rozdiely medzi nimi boli miniatúrne.

Qatar Airways, ktoré boli na čele minuloročného rebríčka AirlineRatings.com, sa tento rok umiestnili na druhom mieste. V kategóriách najlepšia biznis trieda, najlepší catering a excelentnosť v diaľkovom cestovaní na Blízky východ obsadili prvú priečky.

Etihad Airways z Abu Dhabi je na zozname AirlineRatings.com číslom tri. Na štvrtom mieste je spoločnosť Korean Air, ktorá získala aj ocenenie excelentnosť na dlhých trasách – Severná Ázia. Celkové piate miesto obsadila letecká spoločnosť Singapore Airlines.

vírus, laboratórium Čítajte viac Ožil vírus so smrtnosťou až 88 %: Čo je marburg a kde sa momentálne šíri?

Pri vytváraní rebríčka agentúra AirlineRatings.com skúma hlavné bezpečnostné a vládne audity, ako aj vek leteckých spoločností, hodnotenia cestujúcich, ziskovosť, investičné hodnotenie, ponuku produktov a vzťahy so zamestnancami.

Rebríček po prvý raz vyšiel v roku 2014.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #letecké spoločnosti