Vyzujte sa, postavte sa na váhu: To je novinka! Prečo aerolínie vážia pasažierov?

Novozélandský úrad civilného letectva žiada, aby jeho národná letecká spoločnosť vážila cestujúcich, ktorí odlietajú na medzinárodných letoch z medzinárodného letiska Auckland. Váženie má trvať do 2. júla 2023.

05.06.2023 06:00
debata

Program, ktorý Air New Zealand nazýva prieskum hmotnosti pasažierov, je spôsob, ako získať údaje o zaťažení a rozložení hmotnosti lietadiel, cituje leteckú spoločnosť CNN.

lietadlo, Japonsko Čítajte viac Vyhlásili top aerolínie roku 2023: Vyhrala spoločnosť, ktorá váži cestujúcich

„Vážime všetko, čo ide v lietadle – od nákladu cez jedlo na palube až po batožinu v nákladnom priestore,“ uviedol vo vyhlásení Alastair James, špecialista leteckej spoločnosti na zlepšenie kontroly zaťaženia. „Pre zákazníkov, posádku a príručné batožiny používame priemerné hmotnosti, ktoré sme získali z tohto prieskumu.“

Váha je však osobná vec, ktorú si nie každý praje zverejniť. S cieľom chrániť súkromie jednotlivcov letecká spoločnosť tvrdí, že údaje sú anonymné.

Cestujúci sa pri odbavení svojho letu majú postaviť na digitálnu váhu, no informácie o ich hmotnosť sú potom odoslané do prieskumu a letiskový personál ich neuvidí.

Nie je to prvýkrát, čo spoločnosť Air NZ požiadala cestujúcich, aby stúpili na váhu pred nástupom na let. Vnútroštátni cestujúci sa zúčastnili na prieskume v roku 2021, ale tento druhý sa v dôsledku pandémie oneskoril.

Čierna Hora, Montenegro, more, Jadran, dovolenka pri mori, letná dovolenka, Stredozemné more, Sveti Stefan, ostrov, Čítajte viac Ktoré európske krajiny sú najviac závislé od turizmu? A ktorým by návštevníci ani nechýbali? NEPOUZ, Rím, Taliansko, koloseum Čítajte viac Toto sú najobľúbenejšie letenky Slovákov. Začínajú sa na cenovke od 39 eur spiatočne

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nový Zéland #hmotnosť