Strašidelné hotely nechcú stáť bokom. Lákajú hostí na duchov

V anglosaskom svete sa blíži Halloween, ktorý pripadá na posledný októbrový deň. Pre tých, ktorí by si chceli tento sviatok strašenia a strašidiel užiť v skutočne desivom prostredí, pripravili internetové servery prehľad hotelov, v ktorých je vysoká šanca, že človek stretne ducha.

30.10.2012 09:00
Skirrid Mountain Inn Foto:
Hostinec Skirrid Mountain Inn vo Walese jednoznačne vedie rebríček najstrašidelnejších príbytkov pre pocestných. Strašia tu vraj duchovia všetkých odsúdených, ktorí boli popravení obesením na tráme hostinca od roku 1110.
debata

Hostia bývajúci vo Freskovom apartmáne v hoteli Burchianti v talianskej Florencii údajne cítili prítomnosť niekoho, kto ich pozoroval. Cítili tiež mrazivý dych na tvárach. Duchovia mŕtvych detí tu údajne vyskakujú zo stien, neznáma žena čosi pletie v kresle a za skorých ranných hodín prichádza upratovať duch mŕtvej slúžky.

V Spojených štátoch je vďaka duchom preslávený Stanley Hotel v štáte Colorado, ktorý začal s prevádzkou v roku 1909 a preslávil sa svojou úlohou v klasickom horore Osvietenie, v ktorom hral Jack Nicholson. Film bol inšpirovaný pobytom románopisca Stephena Kinga práve v tomto hoteli. Údaje sa jeho batožina sama záhadne vybalila, keď na chvíľku odišiel z izby.

Straší tu vraj celá škála duchov vrátane staviteľa a majiteľa hotela F. O. Stanleyho. Hostia počuli hrajúce sa deti uprostred noci a pravidelne tu vraj vídajú ženu, ktorá kedy zamrzla v pivnici hotela.

V londýnskom hoteli Langham vraj hostia zase videli postavu muža vo vojenskej uniforme stát pri okne na štvrtom poschodí. Malo by ísť o ducha nemeckého princa, ktorý práve z tohto okna vyskočil pred začiatkom prvej svetovej vojny. A ak skutočne veríte na duchov, potom by ste mohli v pivnici uvidieť i Napoleona III., ktorý tu svojho času pobýval ako hosť.

Grand Hyatt Hotel v tchajwanskom hlavnom meste vyzerá ako veľmi nepravdepodobné miesto, kde by mohlo strašiť. Luxusná a moderná budova však bola údajne postavená na mieste, kde za vojny stálo väzenie pre politických väzňov, z ktorých mnohých popravili a teraz sa tam bezcieľne potulujú. Aby hotel zahnal zlých duchov, je jeho hala vyzdobená svätými zvitkami.

V Škótsku straší duch Lady Kataríny v edinburghskom starobylom hoteli Dalhousie Castle. Táto dáma vraj zomrela na zlomené srdce a teraz ju vídajú, ako v šuštiacej sukni prechádza v noci chodbami. Hostia i zamestnanci tvrdia, že cítili, ako im niekto poklepal po rameni alebo ich zaťahal za vlasy, ale keď sa otočili, nikoho nevideli.

Ale zrejme najduchárskejší zážitok ponúka hostinec Skirrid Mountain Inn vo Walese. Tu vraj strašia duchovia všetkých odsúdených, ktorí boli popravení obesením na tráme hostinca od roku 1110. Prespať tu je však zážitok len pre ľudí so železnými nervami – hostia údajne v noci cítili, ako sa im okolo krku uťahuje slučka povrazu okolo krku, po ktorom im ešte celé dni zostali na hrdle viditeľné stopy.

debata chyba