Avšak turisti, ktorí tu dostanú chuť na zmrzlinu, by si mali dávať poriadny pozor. Kompetentní totiž vydali varovanie pred podvodmi, ktoré cielia najmä na dovolenkárov.
Okrem iných ide aj o jeden dôležitý detail týkajúci sa zmrzliny.
V turisticky mimoriadne exponovaných oblastiach sa totiž návštevníci často stávajú obeťami predražených a nekvalitných produktov od pouličných predajcov a prichádzajú tak nie len o skutočný zážitok z danej destinácie, ale aj o peniaze a potenciálne aj o zdravie.
Podvody s gelatom – ako sa nenechať nachytať
Cestovatelia, ktorí sa vyberú napríklad do Ríma, by si mali dávať pozor najmä na niektorých predajcov gelata.
Web o jedle TheKitchn.com vysvetľuje, že pravé talianske gelato sa mieša oveľa pomalšie ako klasická zmrzlina, čím sa doň dostáva menej vzduchu a výsledkom je oveľa hustejšia pochúťka.
Mnohí turisti však namiesto originálu dostanú jeho podradnú náhradu – a často si to ani neuvedomia.
Na čo si dať pozor
Ak je farba gelata mimoriadne žiarivá, je to varovný signál. Hoci to na fotkách môže vyzerať lákavo, tradičné gelato by malo byť bledšie, keďže neobsahuje umelé farbivá ani dochucovadlá.
Grécko: Pozor na podvodníkov v Aténach
Zatiaľ čo v Taliansku ide o zmrzlinu, v gréckych Aténach sú turisti zasa vystavení riziku podvodov s „falošnými pouličnými umelcami“, ktorí sa snažia vylákať z peších návštevníkov peniaze rôznymi trikmi.


