Naháči na Machu Picchu útekom pred políciou pobavili turistov

Ak vás prepadne túžba po fotení aktov na známej pamiatke Inkov, buďte opatrní. Váš výlet môže veľmi ľahko skončiť na polícii - aj napriek pokusom o útek.

15.03.2014 06:00
macchu Foto:
Amichay Rab patrí medzi turistov, ktorí si už v minulosti na Machu Picchu zapózovali nahí.
debata

Peruánska polícia zadržala štyroch zahraničných turistov, ktorí sa nahí fotografovali a filmovali na Machu Picchu. Dvom Kanaďanom a dvom Austrálčanom polícia zabavila ich techniku, neskôr ich však prepustila.

Peruánska vláda vyhlásila, ze kvôli množiacemu sa počtu prípadov chce odo dneska všetkých obnažujúcich sa turistov na ikonickej pamiatke oznamovať ambasádam ich krajiny.

Dvoch mladých Austrálčanov strážna služba pristihla, ako sa vyzlečení nakrúcajú a fotografujú na ruinách starobylého sídla vysoko v peruálnskych Andách. Muži sa podľa denníka La República snažili podplatiť ochranku, aby ich neodovzdala polícii, to sa im však nepodarilo. V rukách strážcov zákona skončila o pár hodín neskôr aj dvojica Kanaďanov, ktorá chcela zvečniť na rovnakom mieste dvoje nahé telá pomocou smartfónov.

Samotných naháčov polícia fotografie a videá prinútila odstrániť, oblečení turisti nakrúcajúci video však unikli jej pozornosti.

Peruánske úrady považujú obnažovanie sa na historických miestach spojených s kultúrou Inkov za porušenie zákona, nie je však trestné. Štvorica bola preto podľa agentúry AFP po niekoľkých hodinách prepustená ich videá fotografie zlikvidované.

Nejde však o ojedinelý prípad. Na blogu My Naked Trip (Môj nahý výlet) zverejnil podobné zábery Izraelčan Amichay Rab, ktorý sa nahý fotil naprieč Latinskou Amerikou.

Ministerstvo kultúry kvôli rastúcemu počtu prípadov sa na Machu Picchu a ďalších pamiatkach čoskoro objavia tabule upozorňujúce, ze je tam zakázané prevádzkovať akúkoľvek činnosť úplne bez oblečenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #nahota #fotografia #Peru #video #fotoaparát #Machu Picchu