V čínskom konskom múzeu si môžete prezrieť živé exponáty v mramorových stajniach

Neďaleko Šanghaja sídli jedinečné múzeum luxusných koní. Je tu 43 plemien, ktoré reprezentujú 30 rôznych krajín, od Nemecka a Španielska až po Turkménsko a Kazachstan, viaceré sú priamo z Číny.

24.04.2017 07:00
debata

Dokopy 300 palácových tátošov (a niekoľko zebier) tej „najvyššej kvality“ tu žije v prepychových stajniach a dostáva starostlivosť, o akej sa môže aj mnohým ľuďom len snívať.

„Vystavené“ exempláre sú náležite upravené – niektoré majú hrivy spletené do vrkôčikov, iné ich majú nastajlované do veľkých vĺn, píše Atlasobscura.com.

Keď je čas prehliadky, stoja v mramorových ohradách múzea, ktoré je celé zhmotnením slova luxus. Zo stropov visia zdobené lustre, veľké schodiská pokrýva mäkký koberec, na stenách sa leskne zlato.

Návštevníci sa môžu tiež pozrieť, ako prebieha výcvik ušľachtilých zvierat. V roku 2015 tamojší klub dokonca zapísali do Guinnessovej knihy rekordov, keď predviedol najväčšiu drezúrovaciu šou sveta. Na vystúpení sa predviedlo 30 čiernych, 30 bielych koní a jazdecký tím žien.

Konské múzeum založila v roku 2009 odevná firma Heilan Group, ktorá vyrába pánske oblečenie, keď sa rozhodla expandovať aj do oblasti cestovného ruchu. Konský raj je súčasťou rozsiahlejšieho projektu „Luxusné mesto“, ktorý má zahŕňať vodný park, univerzitu aj kultúrne centrum.

Keď sa do nových priestorov presťahoval Jazdecký klub Heilan, ktorý tu začal poskytovať výcvik, jazdenie, ale aj predstavenia a súťaže, stal sa komplex prvým všestranným jazdeckým zariadením v Číne.

Klub má 100 členov a zamestnáva mnoho profesionálnych jazdeckých trénerov z celého sveta. O zvieratá sa tu stará tím veterinárov. Múzeum pre verejnosť otvorili v máji roku 2016.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #múzeum #kone #drezúra