Jeseň je ako stvorená na cestovanie do exotiky. Zájazdy mierne lacnejú

Ceny exotických zájazdov na zimu sú v priemere zhruba o päť percent nižšie oproti vlaňajšku, najmä do destinácií v juhovýchodnej Ázii.

03.09.2017 14:00
dovolenka, exotika, slon, prales, turisti, Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Podobný vývoj nastáva v Strednej a Južnej Amerike. Hitom tejto zimy bude Vietnam a Kuba. Najobľúbenejšou exotickou destináciou ostáva vo všeobecnosti Thajsko.

Zájazdy do Afriky lacnejú o 3 až 5 percent, ale nie do všetkých krajín. Niektoré štáty, ako Keňa či Tanzánia, oproti vlaňajšku zvýšili ceny vstupov do národných parkov a zaviedli DPH. Tam sa tedy výlet, naopak, predraží.

Najnovšie sa do ponúk cestovných kancelárií dostávajú aj krajiny ako Jamajka, Bora Bora či Belize. V zimných katalógoch sa objavuje aj Ekvádor, Galapágy, Isla de Baru v Kolumbii, ostrov svätý Martin, Reunion, Irán, Madagaskar či India.

Lákať budú aj okružné plavby napríklad okolo Kanárskych ostrovov, návšteva Maroka či Madeiry a pobytové zájazdy na Bali alebo thajský ostrov Krabi. Očakáva, že dopyt po týchto exotických miestach porastie.

Očakáva sa však, že najväčším hitom sezóny bude Vietnam a Kuba. Obľúbené sú poznávacie okruhy od severu k juhu aj pobytové zájazdy do oblasti južnej časti stredného Vietnamu a na najväčší ostrov Phu Quoc v Thajskom zálive, kam sa dá navyše cestovať bez víz.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #exotika