Otvorili najdlhšiu lanovú kĺzačku sveta. Má 3 kilometre a rýchlosť 150 km/h

V Spojených arabských emirátoch (SAE) je od piatku v prevádzke najdlhšia lanová kĺzačka. Na trase dlhej 2,8 kilometra dosiahnu odvážlivci rýchlosť až 150 kilometrov za hodinu.

11.02.2018 07:00
debata (1)

Dráha v emiráte Rás al-Chajmá je už aj zaregistrovaná v Guinnessovej knihe rekordov. S odvolaním sa na zdroje zo SAE o tom informovala agentúra Reuters.

V SAE turistov láka najmä pompézny Dubaj alebo hlavné mesto Abú Zabí, ale v tomto prípade sa budú musieť vydať ďalej na sever, do blízkosti Ománu.

Kĺzačka vybudovaná v emiráte Rás al-Chajmá sa začína vo výške 1680 metrov nad morom v blízkosti vrcholu hory Džabal Džajš. Emiráty dúfajú, že touto atrakciou prilákajú návštevníkov aj do menej známej lokality.

Zdolaním lanového sklzu v SAE sa môže potešiť ročne až 100 000 ľudí. Nie je síce vyhlásené žiadne vekové obmedzenie, ale na lano pustia len osoby s výškou najmenej 1,22 metra a nie ťažšie ako 150 kilogramov.

Emiráty si túto atrakciu môžu pripísať k ďalším známejším svetovým prvenstvám a unikátom, ako je najvyššia budova sveta alebo umelé ostrovy v tvare palmy.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spojené arabské emiráty