Máte veľa peňazí? Tu je 10 top miest na kúpu nehnuteľnosti v zahraničí

Uložiť prostriedky do domu, bytu či pozemku v perspektívnej krajine je dobrý nápad v dnešných neistých a turbulentných časoch. Ak je to navyše obľúbená dovolenková destinácia, je to len plus. Portál Liveandinvestoverseas.com zostavil zoznam desiatky krajín, kde sa to skutočne oplatí.

13.03.2018 07:00
Dovolenka, kniha, čítanie, leto, cestovanie,... Foto:
Dovolenka aj investícia?
debata (2)

Panama

Panamský trh bol za posledných 10 rokov stabilný a rástol, aj keď susedné krajiny v regióne stagnovali a zažívali kolaps. V Paname investuje mnoho Severoameričanov a Európanov, no tamojšiu ekonomiku poháňajú najmä vzťahy s Čínou. Ceny nehnuteľností preto budú rásť. Druhou oblasťou, do ktorej sa oplatí vložiť prostriedky, je tamojšia úrodná pôda.

Príspevok, ktorý zdieľa Leahnna (@ms_olmedo88),

Brazília

Brazília je veľká krajina s rôznymi trhmi s nehnuteľnosťami, niektorými o niečo zaujímavejšími ako ostatné. Portál sa odporúča zamerať na prímorskú oblasť Fortaleza, ktorú turisti mimoriadne vyhľadávajú. Dobré výnosy a slabá mena robia z Brazílie krajinu s dobrým investičným potenciálom.

Rio de Janeiro, pláž Barra da Tijuca Foto: SHUTTERSTOCK
Rio de Janeiro, Brazília, pláž Barra da Tijuca Rio de Janeiro, pláž Barra da Tijuca

Dominikánska republika

Dominikánska republika sa teší pokračujúcemu silnému rastu, ako aj zvyšovaniu priamych zahraničných investícií. Všetci obchodníci, ktorí prichádzajú do krajiny z celého sveta, prechádzajú cez metropolu Santo Domingo a všetci niekde potrebujú prebývať. Krajina je čoraz viac atraktívna aj pre turistov, v roku 2017 ich sem prišlo viac ako 6,5 milióna.

Príspevok, ktorý zdieľa @ noisy_travellers,

Thajsko

Prosperujúce poľnohospodárstvo, silná ekonomika aj narastajúci turizmus – to sú tri silné stránky krajiny, kvôli ktorým je vhodná na investovanie. Bangkok bol podľa jedného prieskumu v roku 2017 najnavšte­vovanejším mestom na svete, predbehol aj také stálice ako Londýn či Paríž. Nevýhodou je politika, podľa ktorej si môžu cudzinci v Thajsku pozemky len prenajímať. Najlepšie je preto kúpiť si byt.

Veľký alebo kráľovský palác, Bangkok Foto: SHUTTERSTOCK
thajsko, Bangkok, Veľký alebo kráľovský palác, Bangkok

Portugalsko

Dopyt po nehnuteľnostiach v tejto západoeurópskej krajine kontinuálne od roku 2015 rastie. Niektoré štvrte Lisabonu sú predražené, v iných sa dajú stále nájsť pekné a cenovo dostupné domy či byty, často si vyžadujúce menšiu rekonštrukciu. Perspektívne sú tiež pobrežné regióny Algarve a oblasť okolo Porta.

Funchal, ostrov Madeira Foto: SHUTTERSTOCK
Funchal, Portugalsko, záhrada, voda, potok, vodopády, raj, ostrovček, palma, leto, dovolenka Funchal, ostrov Madeira

Francúzsko

Ceny v krajine, najmä v Paríži, sa hýbu smerom nadol aj nahor rovnako ako inde, ale podľa portálu Liveandinvesto­verseas je kúpa nehnuteľnosti v tejto metropole z dlhodobého hľadiska jednou z najbezpečnejších.

Francúzsko Foto: SHUTTERSTOCK
hrad, carcassonne, francúzsko, Francúzsko

Mexiko

Portál radí nenechať sa odradiť obavami z drogových kartelov a násilností pri vzájomnom vybavovaní si účtov. Mexiko zostáva najobúbenejšou destináciou Kanaďanov a Američanov čo sa týka cestovného ruchu aj miesta na strávenie dôchodku. Miestna ekonomika rastie, keďže stredná trieda krajiny sa naďalej rozširuje. Najlepšie je investovať do nehnuteľnosti na prenájom, špeciálne v letovisku Puerto Vallarta na pobreží Tichého oceánu a v meste Playa del Carmen na Riviére Maya.

Príspevok, ktorý zdieľa Pablo Williams Marcos (@pv_realestate),

Belize

Táto krajina sa skloňovala aj na Slovensku, aj keď v trocha inom kontexte. Tento zatiaľ ešte stále podceňovaný karibský ostrov je ďalšou dobrou voľbou pre investíciu do nehnuteľnosti na prenájom. Cestovný ruch tu totiž kontinuálne rastie a predpovede hovoria, že aj dlhodobejšie bude.

Turecko

Pokus o prevrat v roku 2016 zamával s trhom, no medzitým sa ceny nehnuteľností opäť zvýšili. Vlani bol Istanbul opäť 11. najnavšte­vovanejším mestom sveta – za Parížom, Londýnom, New Yorkom a Hongkongom, avšak pred Berlínom, Barcelonou, Rímom či Los Angeles. V Turecku sa určite oplatí investovať do domu či bytu a následne nehnuteľnosť ponúknuť na prenájom dovolenkárom, študentom, obchodným cestujúcim.

Turecké vinice. Foto: SHUTTERSTOCK
Víno, vinice, pestovanie, Turecko Turecké vinice.

Turks a Caicos

Zámorské územie Spojeného kráľovstva pozostávajúce z dvoch skupín ostrovov v karibskej oblasti nájdete juhovýchodne od Bahamských ostrovov. Tento tropický raj s bielym pieskom je luxusným letoviskom a výnosy z prenájmu dovolenkových sídel sú tu podľa analytikov celkom zaujímavé.

Príspevok, ktorý zdieľa Spiagge da Sogno (@spiagge.da.sogno),

Zdroj: Liveandinvesto­verseas.com

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #nehnuteľnosť