Najuspokojivejšia destinácia sveta je Barbados, v Európe kraľuje Rakúsko

Karibik je určite vysnenou destináciou mnohých turistov. Nekonečné pieskové pláže s palmami, horúce slnko, skvelé nápoje a jedlo sú synonymom exotického raja. Je tu mnoho skvelých letovísk, ale len jedno je to naj.

03.04.2018 07:00
debata

Príspevok, ktorý zdieľa Willi & Elli (@trav.elli.cious),

Podľa Indexu spokojnosti s destináciami Destination Satisfaction Index – DSI), ktorý nedávno zverejnili spoločnosti Norstat a dp2research, jeden z karibských ostrovov dokonale spĺňa všetky predstavy dovolenkárov a vyslúžil si titul najuspokojivejšia destinácia nielen tejto stredoamerickej oblasti, ale celého sveta.

Je ním „fúzač“, teda Barbados, 430 km² veľký ostrov, ktorý okrem speváčky Rihanny volá domovom 280 000 ľudí. Leží na náveterných ostrovoch Malých Antíl a lemujú ho koralové útesy, okolo ktorých sa motajú hravé delfíny aj barakudy.

Príspevok, ktorý zdieľa Divi Resorts (@diviresorts),

Na pobreží sa týčia indické prasličníky, ktoré dobre slúžia ako vetrolamy, vo vnútrozemí pobehujú opice, zajace aj medvedíky čistotné a poletujú kolibríky či veľké farebné tukany, ktoré lákajú na túru do dažďového pralesa.

Takmer celoročných 30 °C, krásne prostredie, vynikajúce služby a pohostinnosť a kvalitné ubytovacie zariadenia robia z Barbadosu ideálne dovolenkovisko, myslí si 70 000 cestova­teľov.

Index spokojnosti bral do úvahy spokojnosť turistov s ubytovaním, jedlom a kvalitou pláží. Opýtaní tiež poskytli spätnú väzbu ohľadne osobnej bezpečnosti, úrovne pohostinnosti a celkového pomeru nákladov a prínosov cesty.

Príspevok, ktorý zdieľa Bunnyman (@bunnymancam),

Okrem celosvetovo najlepšej destinácie vyhlásili aj víťazov podľa regiónov. V Európe si najvyššie hodnotenie vyslúžilo Rakúsko, v Ázii bolo najviac turistov spokojných na Meldivách. V Afrike kraľujú Seychely.

Index určil najlepšie destinácie aj podľa jednotlivých kategórií. Čo sa týka osobnej bezpečnosti, so skóre 9 z 10 vedie Abú Dabí v Spojených arabských emirátoch. Pokiaľ ide o služby a pohostinnosť, cestovatelia sa najlepšie cítili v Kolumbii, ktorá získala vo svojej kategórii rovnaké hodnotenie – 9 z 10.

Najkrajšie pláže sú zasa na Maldivách, ktoré získali skóre 9,3 z 10. V oblasti biznis turizmu vedú Bahamy, získali 9,5 bodu z 10. Turisti, ktorí vyhľadávajú luxusné cestovanie, ocenili ako najlepšiu destináciu Holandské Antily, skórovali počtom bodov 9 z 10.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Karibik