Prvá podvodná vila na svete: Noc bude za 50 000 dolárov, krvilačné žraloky v cene

Nadšenci dobrodružstva, milovníci rybičiek a romantickej atmosféry v jednom si môžu na svoj zoznam želaní pridať novú atrakciu, aká nemá na zemi obdobu – na Maldivách čoskoro otvoria prvú podmorskú vilu.

03.05.2018 07:00
debata

Hotelov, kde sú postele obkolesené sklenými stenami, za ktorými sa premávajú najrôznejšie vodné živočíchy, existuje už mnoho. Vo všetkých sa však návštevníci pozerajú na falošný svet akvária.

Nová rezidencia, ktorá dostala meno Muraka, koral, je umiestnená v skutočnom mori, 5 metrov pod jeho hladinou. Názov nedostala náhodne. Dokonale vystihuje úchvatný autentický výhľad, ktorý sa hosťom vôkol naskytne.

Vilu vymyslel a vytvoril ten istý tím, ktorý pred 13 rokmi ako prvý vybudoval na Maledivách podmorskú reštauráciu Itha.

Muraka bude dostatočne veľká pre deviatich hostí, ktorí budú mať k dispozícii dve poschodia, jedno tesne nad hladinou, druhé pod morom.

Podvodná rezidencia ponúkne všetok luxus bežných víl. Jej súčasťou budú dve spálne, dve kúpeľne, obývacia izba, kuchyňa, bar, jedáleň, telocvičňa, práčovňa aj izba pre komorníka.

Špirálové schodisko prevedie ako magická brána hostí do čarovného sveta o poschodie nižšie. Kupolový priesvitný strop ponúkne na Indický oceán nevídaný 180-stupňový pohľad.

Tento pobyt však nebude nič pre slabé povahy. Vo vodách okolo Maldív sa môžu objaviť krvilačné žraloky a pohľad, ako sa zubatá ozruta rúti rovno oproti maličkému človeku, hoc aj za sklom, dokáže spoľahlivo spôsobiť zástavu srdca.

Vila Muraka prvých hostí privíta v novembri 2018. Tí budú musieť siahnuť do vrecka poriadne hlboko, cena za noc bude stáť v prepočte 40 000 eur.

Zdroj: Architectural­digest.com; Digitaltrends­.com; Traveltriangle­.com

debata chyba
Viac na túto tému: #Indický oceán #Maldivy