Na turistov útočia austrálske kengury závislé od mrkvy

Poslanci aj odborníci vo východnej časti Austrálie upozorňujú turistov, aby nekŕmili tamojšie kengury. Tieto divoké zvieratá sa totiž stali závislými na mrkve a iných nevhodných potravinách a začali útočiť na ľudí. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

05.05.2018 11:00
klokan, pláž, kengura, austrália Foto:
Pozor na agresívne správanie maškrtných zvierat.
debata

Tisíce turistov pravidelne cestujú vlakom zo Sydney do nemocnice Morisset Psychiatric Hospital v Novom Južnom Walese, v ktorého areáli majú možnosť vidieť voľne sa pohybovať kengury.

Mnohí turisti pritom ignorujú varovania, aby tamojšie kengury nekŕmili. Zvieratá sa však po konzumácii potravín, ktoré nie sú pre ne vhodné, správajú agresívne.

„Keď ich turisti 100-krát za deň kŕmia mrkvou, potom keď zbadajú mrkvu, prídu a vezmú si ju,“ povedal ošetrovateľ zvierat zo zoologickej záhrady v Sydney pre televíznu stanicu ABC.

Podľa vodiča autobusu, ktorý preváža ľudí medzi miestnou stanicou a spomínanou nemocnicou, turisti „aspoň raz denne dostanú kopanec alebo škrabanec“.

Do areálu prichádza týždenne najmenej 2000 návštevníkov, ktorí nezriedka kŕmia kengury mrkvou, banánmi, chlebom, čipsami či sušienkami. Dokonca niektorí aj jedlom zo sietí rýchleho občerstvenia ako McDonalds a KFC.

Televízia ABC v tejto súvislosti zverejnila fotografie turistov s poranenou tvárou, bruchom či rukami.

Turistov varoval aj miestny poslanec Greg Piper, ktorý na problém upozornil v parlamente v Novom Južnom Walese. Dodal, že existuje veľké riziko, že niekto bude veľmi vážne zranený.

debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #kengura #klokan