Najdlhší tobogan bude mať viac ako 1 kilometer, jazda potrvá takmer 5 minút

Vodný svet v Malajzii čoskoro otvorí najdlhší tobogan na svete, ktorý meria presne 1140 metrov. Odvážlivci, ktorí naňho nasadnú, sa na šmykľavke vysoko medzi korunami stromov povezú celé 4 minúty.

04.07.2019 07:00
debata

Zábavný park Escape v Penangu je už na polceste k dokončeniu, píše Getaway. Aktuálne má jeho tobogan dĺžku 700 metrov, a už aj teraz vlastne drží svetový rekord medzi dlhými z najdlhších vodných šmykľaviek.

Na druhé miesto tak malajzijská atrakcia posunula tobogan v Action Park v americkom New Jersey, ktorý meria „len“ 602 metrov. Samozrejme Escape sa chystá na zápis do Guinnessovej knihy rekordov.

Všade vo svete je priemerná dĺžka toboganov okolo 200 metrov a aj ostatné šmykľavky v Penangu budú merať do 300 metrov. Tá najväčšia však bude skutočným unikátom a jazda na nej nezabudnuteľným zážitkom.

Koryto prevedie návštevníkov priamo cez vrcholky stromov dažďového pralesa, takže kto sa odváži otvoriť oči a okrem vlastného adrenalínu si všímať aj okolie, užije si perfektný výhľad.

Vodný park navštívilo v roku 2018 približne 185 000 návštev­níkov a podľa cestovateľského portálu TripAdvisor je to atrakcia číslo jeden v celej oblasti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Malajzia #tobogan