Späť do tepla? Tu je 7 miest, kde sa leto nekončí

Milujete teplo a varené víno by ste pokojne vymenili za zmrzlinový pohár, lyže za plavky a dáždnik za slnečník? Tu sú miesta, kde leto nemá konca-kraja.

29.10.2019 07:00
debata

La Gomera, Španielsko

Tento skrytý klenot – druhý najmenší z Kanárskych ostrovov – sa môže pochváliť peknými kamienkovými plážami a úchvatným skalným vnútrozemím – z kopcov je vynikajúci výhľad na okolie. V srdci ostrova sa rozprestiera národný park Parque nacional de Garajonay s vavrínovým lesom, ktorý je zapísaný aj na zozname UNESCO. Ostrov bol tiež poslednou známou zastávkou Krištofa Kolumba na jeho ceste na západ v roku 1492.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Presenta I G O F T H E D A Y F O T O | @laurisilva57 L U G A R | Valle Gran Rey - La Gomera A D M I N | @franmoral MOD| @sarabarreda_86 @albertoceae @cetideleon @yurenacv @briosavileo @myrisa7 S E L E C T E D | @albertoceae F E A T U R E D T A G | #ig_canarias #canarias MA I L | ig_canarias_@hotmail.com S O C I A L | www.facebook.com/ig_canarias_ M E M B E R S | @igworldclub_officialaccount C O U N T R Y R E Q U I R E D |Si quieres unirte a nosotros y abrir una cuenta de igworldclub de tu país o ciudad, por favor escríbenos o visita www.igworldclub.it F O L L O W S U S | @igworldclub @ig_canarias_ R E C U E R D A: Usar nuestros Tags y que tus fotos tengan una localización correcta.

Príspevok, ktorý zdieľa (@ig_canarias_),

Molokai, Havaj

Ostrov v Tichom oceáne bol kedysi známy ako geto malomocných, o ktorých sa staral páter Damián. Dnes je prekrásny ostrov, kde sa jednoducho nedá nespomaliť a neužívať si život, magnetom na turistov. Zachoval si totiž väčšinu svojho tradičného havajského charakteru, ktorý spolu s dramatickými útesmi a nádhernými plážami tvorí dokonalé pozadie na dovolenku. Nachádza sa tu jedna z najväčších bielych pieskových pláží v celom súostroví – Papohaku. Má aj niekoľko rekordov – sú na ňom najvyššie morské útesy na svete a zároveň sa môže pochváliť najdlhším celistvým útesom, ktorý lemuje ostrov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

A higher altitude #aerialphoto of #kepuhi #beach on #molokai #island #hawaii

Príspevok, ktorý zdieľa Mark A Johnson (@birdseyeaerialphotos),

Côn Sơn, Vietnam

Ostrovy Con Doa sú vychádzajúcimi hviezdami a Con Son je jedným zo žiarivých príkladov. Každý deň sa tu môže začať prechádzkou po ostrove a pokračovať slnením pri osviežujúcom azúrovom mori. Mesto prekvapí čistými ulicami, promenády lemujú vily z francúzskej éry. Príjemnú atmosféru však trocha kalí prítomnosť niekoľkých väzníc, cintorínov a pripomienok historickej úlohy ostrova ako trestaneckej kolónie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#ConSon #ConDao #ConDaoIsland #VisitVietnam #TakeMeBack

Príspevok, ktorý zdieľa Chris (@cgkr),

Sal, Kapverdy

Aj keď názov tohto ostrova sa nápadne podobá na časť zimného ošatenia, africké súostovie, ktoré Európania objavujú čoraz viac, ponúka teplo a pohodu. Cesta sem môže byť príležitosťou spoznať inú oblasť trópov, ktorú tvoria duny, skaly, divoké piesočnaté pobrežie, živelné more, ale aj príjemná kreolská populácia a malé ospalé dediny aj moderné zariadenia pripravené na rastúci cestovný ruch.

Príncipe, Svätý Tomáš a Princov ostrov

Táto perla pri pobreží Afriky má krásne teplé počasie počas celého roka, no turisti ju ešte masovo nenavštevujú. Zaujímavý kus zeme sa oplatí preskúmať a objaviť na severe výbežky a krásne pláže, či sa prejsť mostom na susedný ostrov Bom Bom.

Havelock, India

Andamanské ostrovy, ktoré sa nachádzajú v Bengálskom zálive, sú biele ako z cukru. Nejde však o sneh, piesok na tamojších plážach má tú najsvetlejšiu farbu. Aj keď tu zvykne dovolenkovať mnoho domácich, ticho a pokoj dokáže dlhočizné pobrežie s prehľadom zaručiť. Turisti aj odborníci sa zhodujú, že najkrajšia pláž ostrova je Radhanagar. Turisti na Havelock chodia okrem pláží obdivovať aj prírodu a podmorský svet, napríklad pri pláži Elefanta.

Caye Caulker, Belize

Tento maličký (8 kilometrov dlhý a 1,6 kilometra široký) vápencom tvorený karibský ostrov bez áut pri pobreží Belize je skvelým miestom na šnorchlovanie a potápanie. Príroda tu vytvorila obrovskú jaskyňu aj plytkú lagúnu. Aktívna dovolenka, či len leňošenie v pobrežnom bare, to všetko má v ponuke.

Gohawaii.com; Lonelyplanet.com; Aviontourism.com; Wikipedia.org

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #exotika #ostrovy