Turistka zažalovala cestovateľský portál, lebo spadla z ťavy

Dvadsaťštyriročná Breanne Ayala zažalovala spoločnosť TripAdvisor po tom, čo ju v Maroku počas jazdy splašená ťava zhodila z chrbta.

27.01.2020 07:00
debata (2)

Žena obviňuje cestovateľský portál a jeho dcérsku spoločnosť Viator z nedbanlivosti a porušenia zmluvy, keďže firma podľa nej nezaistila bezpečnú prevádzku ťavích jázd, citoval portál The Boston Globe žalobu. Informovala o tom AP.

Ayala a jej rodina, ktorá pochádza z amerického New Jersey, si cez portál Viator rezervovala jazdu na ťavách počas západu slnka v Marrakéši. Prekáža jej, že pred zájazdom, ktorý sa uskutočnil v januári 2018, nedostala žiadne bezpečnostné školenie či inštruktáž na ovládanie týchto veľkých zvierat. Právnik nahnevanej Breanne povedal, že jazda na ťavách nemôže byť len „na vlastné riziko“.

Počas jazdy jeden z majiteľov stáda povedal Breanne, že ťava, na ktorej sedela, bola tehotná a mala asi mesiac do pôrodu. Zviera podľa žaloby zrazu odbehlo z karavány a ženu zhodilo na zem. Ayala si pri páde zlomila ruku, no ťaviari podľa jej slov hodinu nezvolali sanitku, ale čakali na príchod delegáta cestovnej kancelárie.

Turistka po prevoze do nemocnice podstúpila operáciu a jej stav si vyžiadal dvojdňovú hospitalizáciu.

Philadelphia.cbslo­cal.com; Dailymail.co.uk; Nbcboston.com

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #zranenie #žaloba #Maroko #ťava