Z rajského ostrova je luxusná karanténa pre nakazených koronavírusom. Zadarmo

Bývalý luxusný rezort na maldivskom ostrove sa zmenil na karanténne zariadenie pre pacientov nakazených COVID-19. Zariadenie má 30 klimatizovaných izieb a lekári sa budú starať o pacientov v karanténe zadarmo. V súčasnosti majú Maldivy iba 13 hlásených prípadov koronavírusu.

22.04.2020 07:00
debata

Ostrov Villivaru na atole Kaafu je od hlavného mesta vzdialený asi 24 kilometrov. Tamojšie letovisko bolo populárne v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch minulého storočia, no teraz je už roky opustené a prázdne.

Na ostrov nepremávajú žiadne oficiálne spoje, a tak sa naň dá dostať len súkromným člnom, informuje Businessinsider­.com.

Letovisko sa podľa South China Morning Post piatim desiatkam robotníkov podarilo zrekonštruovať iba za 10 dní.

Karanténne zariadenie má tak v súčasnosti 30 izieb vybavených klimatizáciou, naplneným minibarom a televíziou s plochou obrazovkou, píše Thepointsguy.com.

Samozrejmosťou je plná strava a bezplatná starostlivosť lekárov. Na ostrove nie sú, s ohľadom na zamedzenie šírenia nákazy, povolené žiadne návštevy.

Podľa maldivského ministra cestovného ruchu Aliho Waheeda má krajina v súčasnosti k dispozícii 1 158 izieb s celkovým počtom 2 288 lôžok pre tých, ktorí musia byť v dôsledku pandémie umiestnení do karantény.

Maldivy doteraz hlásili iba 13 prípadov koronavírusu a cestovný ruch tu stále, aj keď v obmedzenom režime, funguje.

Tí, ktorí prichádzajú z určitých krajín, ako napríklad zo Španielska, Talianska, Iránu a Číny, majú vstup zakázaný. Maldivania, ktorí sa vracajú do krajiny, podliehajú 14-dňovej karanténe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Maldivy #ostrovy #koronavírus #karanténa