Korona-depozit 2 600 eur a poistenie na 45 000. Vstup do krajiny nebude lacný

Mnoho krajín začalo znovu otvárať svoje hranice turistom a niektoré destinácie sa rôznymi zľavami usilujú znova prilákať návštevníkov. A tak Sicília ponúka zľavnené lety a ubytovanie, Mexiko láka na nocľahy úplne zadarmo a Grécko znižuje dane z dopravy, aby cestovanie bolo lacnejšie.

29.06.2020 07:00
ráno, cvičenie, slnko Foto: ,
Ranné cvičenie pri rieke Tonle Sap v Kambodži. Ilustračné foto.
debata

Kambodža však zaujala odlišný postoj, píše Insider. Turistov žiada, aby pred vstupom zložili sumu vo výške 3 000 dolárov, v prepočte 2 600 eur, z ktorej sa budú hradiť prípadné lieky, hospitalizácia a ďalšie poplatky, ak by sa návštevníci museli v krajine liečiť z ochorenia Covid-19.

Ďalšou povinnosťou, ktorá rozhodne o udelení povolenia na príchod do Kambodžského kráľovstva, bude doklad o zdravotnom poistení v hodnote najmenej 50 000 dolárov (asi 44 500 eur).

Vklad 3 000 dolárov, ktorý je možné uhradiť v hotovosti alebo kreditnou kartou, sa platí už na kambodžských letiskách a podľa tamojších úradov pokryje náklady súvisiace s liečbou návštevníka postihnutého koronavírusom.

Ministerstvo zdravotníctva vydalo komplexný zoznam možných poplatkov a nákladov na ošetrenie. Je to však veľký obrat od konca marca, keď kambodžský predseda vlády povedal, že tamojšie nemocnice budú návštevníkov pozitívnych na Covid-19 liečiť bezplatne.

Podľa ministerstva zdravotníctva môže povinný test Covid-19 stáť okolo 165 dolárov: 100 za test, 5 za vstup do testovacieho centra a okolo 60 dolárov za tri jedlá a noc v hoteli alebo v určenom zariadení počas čakania na výsledky, čo bude trvať približne 24 hodín, informuje Independent.

Ministerstvo zdravotníctva odhaduje náklady 1 281 dolárov na osobu za dvojtýždňovú karanténu – suma by zahŕňala pobyt v určenom hotelovom alebo karanténnom centre, stravu, práčovňu a lekárske služby.

V prípade, že by niekto iný v lietadle mal pozitívny test na koronavírus, tento náklad by sa odrátal z turistovho depozitu.

Ak by mal pozitívny test samotný turista, z depozitu by sa denne odrátavalo 330 dolárov, ako náklad za každých 24 hodín strávených v nemocnici.

V prípade, že by náklady prevýšili hodnotu depozitu, liečba by sa hradila z povinného poistenia.

Pohreb v prípade úmrtia spojeného s koronavírusom by stál približne 1 500 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kambodža