Obľúbená destinácia ako prvá na svete ponúkne turistom vernostný program

Vernostné programy boli doposiaľ známe ako lákadlo cestovných kancelárií, hotelov či leteckých spoločností. Kto využije ich služby opakovane, toho odmenia zľavami či výhodami.

14.10.2020 07:00
debata

Nápadom sa vôbec po prvý raz inšpirovala celá krajina. Maledivy sa podľa CNN rozhodli ponúkať verným dovolenkárom bonusy, aby mali ďalšie rozhodovanie, kam za oddychom, jednoduchšie a jasnejšie.

Program Maldives Border Miles bude mať podľa informácií tri úrovne: Abaarana (zlatú), Antara (striebornú) a Aida (bronzovú). Všetky tri názvy pochádzajú z miestneho jazyka, píše Travel Pulse.

Maldives Immigration, oficiálny vládny účet na Twitteri, oznámil 28. septembra: „Maldivy Border Miles je trojstupňový vernostný program pre turistov. Turisti budú získavať body na základe počtu návštev a dĺžky pobytu. Ďalšie body sa im udelia za návštevy pri zvláštnych príležitostiach".

Zatiaľ však nie je jasné, aké výhody cestujúci v týchto troch kategóriách získajú a ako sa budú body pripisovať a zrátavať.

Ako na takýto nápad zareagujú cestovatelia? To bude do veľkej miery závisieť aj od vývoja pandémie Covidu-19 a cestovných reštrikcií, ktoré jednotlivé krajiny zaviedli.

Turistický raj Maledivy. Foto: SHUTTERSTOCK
Maledivy, ostrov, more, oceán, pláž, raj Turistický raj Maledivy.

Maledivy, ktorých ekonomika je vo veľkej miere závislá od cestovného ruchu a služieb, boli jednou z prvých krajín v Ázii, ktoré znovu otvorili svoje hranice. Návštevníci sa na ich slnečné pláže začali pomaly vracať už v júli.

Odborníci na cestovný ruch sú z nápadu nadšení a veria, že by tento program mohol mať dlhodobý potenciál. Na rozdiel od imidžových kampaní plných farebných fotografií a hesiel, tento jedinečný nápad ponúka turistom rukolapné reálne výhody.

Zástupca Maldivského národného výboru pre cestovný ruch povedal CNN Travel, že program sa spustí v decembri 2020.

Ako luxusná destinácia môžu byť ceny hotelov na Maledivách drahé, ale nový bodový systém by mohol vyvážiť niektoré z týchto nákladov a opakovane prilákať turistov.

Maledivy nie sú jediné, ktoré počas globálnej krízy uvažujú kreatívne, ako prilákať dovolenkárov. Karibské ostrovy Anguilla, Barbados a Aruba ponúkajú podľa portálu Insider predĺžené víza ľuďom, ktorí hľadajú krásne slneční miesto na prácu na diaľku. Faerské ostrovy zasa zriadili webovú stránku, na ktorej môžu vzdialení návštevníci „ovládať“ miestneho turistu podľa toho, čo by chcel v krajine vidieť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Maldivy #vernosť zákazníkov