Kanárske ostrovy budú vyžadovať od turistov negatívny test na koronavírus

Španielske Kanárske ostrovy začnú od prichádzajúcich turistov vyžadovať negatívny test na nový koronavírus. Príslušný zákon má byť prijatý ešte tento týždeň, informovala v utorok agentúra AP.

31.10.2020 09:00
Tenerife, pláž, more, leto, dovolenka,... Foto:
Tenerife. Ilustračné foto.
debata

Nové nariadenie sa bude týkať zahraničných turistov, ako aj návštevníkov z iných častí Španielska, priblížil predseda regionálnej vlády Ángel Víctor Torres.

Znenie príslušného zákona pripravovali regionálni poslanci ešte predtým, ako Británia a Nemecko nedávno zrušili cestovné obmedzenia pre svojich občanov, ktorí chcú vycestovať na Kanárske ostrovy. Práve návštevníci z týchto dvoch krajín predstavujú viac ako polovicu 13 miliónov ľudí, ktorí každoročne ostrovy navštívia.

Turisti budú musieť pri príchode na ostrovy predložiť negatívny výsledok testu vykonaného v priebehu posledných 72–48 hodín. V opačnom prípade sa na ostrovoch nebudú môcť ubytovať. Namiesto toho sa budú musieť odobrať do miestneho testovacieho strediska a sami si uhradiť aj príslušný poplatok.

Kanárske ostrovy zostávajú jedinou oblasťou Španielska, ktorá za posledné týždne nezaznamenala nárast prípadov infikovaných novým koronavírusom.

Od vypuknutia pandémie na ostrovoch zaznamenali už takmer 17.000 prípadov nákazy a 272 úmrtí. Španielsko celkovo eviduje 1.098.320 infi­kovaných a 35.031 obetí v dôsledku ochorenia COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje.

debata chyba
Viac na túto tému: #kanárske ostrovy #koronavírus #Covid-19