Cudzincov bez rúšok načapala polícia. Za trest museli robiť 50 kľukov

Niekde len napomenutie či pokuta, inde cvičenie priamo na ulici. Tresty za nedodržiavanie protipandemických opatrení sú rôzne. Na indonézskom ostrove Bali musia prichytení cudzinci bez masky na tvári kľukovať.

22.01.2021 07:00
debata (1)

Videozáznamy, ktoré kolujú na sociálnych sieťach, podľa AFP ukazujú, ako ľudia v tričkách a krátkych nohaviciach musia v tropickej horúčave priamo na ulici robiť kľuky. Nad nimi stoja maskovaní policajti.

Balijské úrady zaviedli na verejnosti povinné používanie masiek minulý rok, keď sa v Indonézii hrozivo rozšírila nákaza novým koronavírusom Covid-19.

Bezpečnostný úradník Gusti Agung Ketut Suryanegara však informoval, že v poslednom čase hliadky prichytili desiatky cudzincov, ktorí opatrenie ignorovali.

Viac ako 70 ľudí zaplatilo pokutu 100 000 rupií (asi 7,70 eur), ďalších asi 30 sa však snažilo vyhovoriť, že nemajú hotovosť. Tak dostali alternatívny trest – kľuky.

Tí, ktorí nemali masku vôbec, ich museli robiť až 50. Tí, ktorí ju mali „len“ nesprávne nasadenú, napríklad pod nosom, dostali 15 kľukov.

Mnohí sa chceli z cvičenia vykrútiť, že o nariadení nosiť rúško nevedeli, alebo že si masku zabudli či premočili alebo poškodili.

Nezvyčajný trest zasiahol na Bali aj niektorých Indonézanov, no orgány ostrova turistov varovali, že ich pre nedodržiavanie bezpečnostných nariadení môžu aj vyhostiť z krajiny.

Ostrov zostáva oficiálne uzavretý pre zahraničných turistov, ale dlhodobo tu žije mnoho ľudí zo zahraničia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #indonézia #Bali #kľuky #koronavírus #Covid-19