Dovolenkový raj hrozí nezaočkovaným vážnymi postihmi

Úrady Spojených arabských emirátov pohrozili postihom ľuďom, ktorí sa nenechajú zaočkovať proti Covidu-19. V krajine s asi deviatimi miliónmi obyvateľov je teraz zaočkovaných približne 65 percent populácie a krajina spoliehajúca sa na turistov a obchodný ruch vedie stále intenzívnu imunizačnú kampaň.

24.04.2021 11:00
debata

SAE podľa národného úradu pre krízové ​​a katastrofické udalosti očkujú už všetkých ľudí starších ako 16 rokov.

„Zvažujeme prísne obmedzenia – neočkovaní môžu mať obmedzený pohyb. A môžeme tiež zaviesť preventívne opatrenia ako zakázať im vstup na určité miesta a obmedziť prístup k určitým službám. Vaše dnešné váhanie predstavuje prekážku pri dosiahnutí našich cieľov, vystavuje riziku vašu rodinu, vašich milovaných a vašu komunitu,“ uviedol hovorca tohto úradu Saif Zahir.

V SAE sa od začiatku epidémie nakazilo koronavírusom viac ako pol milióna ľudí a na komplikácie Covidu-19 zomrelo 1559 ľudí. V utorok táto arabská krajina ohlásila za 24 hodín 1903 novonaka­zených. Stále platí povinnosť nosiť rúško a udržiavať odstup.

SAE sa zaradili popri Izraeli ku krajinám, kde sa najrýchlejšie očkuje. Ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že v emiráte Abú Zabí sa začne okrem látky firiem Pfizer a BioNTech teraz používať tiež vakcína čínskej firmy Sinopharm. V Dubaji sa očkuje tiež vakcínou od firmy AstraZeneca.

debata chyba
Viac na túto tému: #SAE #očkovanie proti covidu