Rastie tretia najväčšia socha Ježiša na svete. Poľského Krista Kráľa netromfne

Brazília dostane ďalší monument - gigantickú sochu Ježiša Krista. Momentálne je vo výstavbe v Encantade v Rio Grande do Su a bude ešte väčšia ako slávna pamiatka nad mesto Rio de Janeiro, ktorá je symbolom celej krajiny.

20.05.2021 07:00
debata (2)

Nová socha sa volá Cristo Protetor de Encantado (Kristus ochranca Encantada) a bude treťou najväčšou sochou Ježiša Krista na svete, napísal Lonely Planet.

Dokončenie železobetónovej konštrukcie je naplánované na koniec tohto roka a návštevníci sa budú môcť vyviesť výťahom vysokým 34 metrov priamo do srdca sochy, kde im sklenené okno otvorí široký výhľad na okolie.

Kristus Vykupiteľ, vysoký 30 metrov, stojí na vrchole hory Corcovado s panoramatickým výhľadom na Rio de Janeiro a jeho celková výška je 43 metrov.

Cristo Protetor de Encantado ho predčí o 5 metrov a podľa spoločnosti Associação Amigos de Cristo bude treťou najväčšou sochou Krista na svete. Pred ním ostanú len mexický monument Cristo de la Paz (40 metrov) a poľská socha Krista Kráľa (52 metrov).

Tento projekt, ktorý vytvorili sochári otec a syn, Genesio Gomes Moura (Ceara) a Markus Moura, sa pripravuje v Morro das Antenas v Lagoa da Garibaldi.

Celková cena sa vyšplhá v prepočte na takmer 300 000 eur, stavba sa financuje len z darov, bez verejných peňazí. Tvorcovia dúfajú, že obria socha pritiahne do oblasti mnoho turistov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba