Najlacnejší letný all inclusive? Turecko v päťhviezdičkovom hoteli od 300 eur! Na čo si dať pozor?

Každoročne patrí k top letným destináciám Slovákov, známe je najmä vďaka výhodným all inclusive balíkom. Turecko je celoročnou destináciou, od jesene až do jari patrí medzi najobľúbenejšie citybreaky Istanbul, v lete sa presúvame na Tureckú a Egejskú riviéru. Tento rok navyše Slovákom hrajú do karát spojenia k moru priamo z Bratislavy a Viedne.

10.03.2022 07:10
NEPOUZIVAT, Turecko Foto:
Turecko bude aj toto leto jednou z top destinácií slovenských dovolenkárov.
debata (4)

Turecko je perfektnou destináciou na letnú dovolenku pre rodiny s deťmi, ale aj pre páry. Je tak hneď z niekoľkých dôvodov – ponúka najlepší pomer ceny a kvality, lacné all inclusive dovolenky a cestujeme doň krátko, let trvá len niečo vyše dvoch hodín.

„Našim klientom odporúčame vyberať si stravovanie formou all inclusive, pri hoteloch sa treba pozerať aj na počet hviezdičiek a voliť od 4 vyššie,” vysvetľuje Petra Mladá z portálu Pelikán.sk. Upozorňuje však, že pri úrovni hotela nie sú štyri ako štyri, a preto je dobré nechať si poradiť od dovolenkových špecialistov.

Sezóna Turecka prebieha zhruba od mája do októbra, top letnými letoviskami sú spomínaná Turecká a Egejská riviéra. Turecká riviéra je dlhá viac ako sto kilometrov, podľa Mladej preto treba voliť najbližšie lokality ako Lara, Belek či Side, vďaka čomu sa cestovatelia vyhnú dlhému transferu a zastávkam pri viacerých hoteloch – tieto sa nachádzajú zhruba 25–30 kilometrov od letiska.

Pre Tureckú sú typické široké piesočnaté pláže, na Egejskej riviére nájdu dovolenkári skôr užšie pieskové alebo pieskovo-štrkové, avšak oproti Tureckej sa vyznačuje historickými prímorskými mestečkami, ako napríklad Kussadasi.

Problémy nerobia ani lety – na Tureckú riviéru lieta denne niekoľko letov priamo z Viedne či charterové lety z Bratislavy. Vďaka výbornej dostupnosti letov si cestovatelia môžu zvoliť prakticky aj čas odletu. Smerom na Egejskú riviéru už nie sú dostupné denné lety, cestovatelia si však toto leto môžu zaletieť do destinácie Dalaman priamo z Bratislavy už od necelých 30 eur spiatočne.

Turecko je obľúbenou destináciou pre všetkých – vyhľadávajú ho vrcholoví športovci na sústredenia, na svoje si prídu aj milovníci golfu. Mladí vyhľadávajúci nočný život nájdu veľa možností v oblasti Alanya. Takpovediac cieľovou skupinou Turecka sú však rodiny s deťmi.

AKCIOVÉ DOVOLENKY V TURECKU

Von z rezortu

Obe riviéry ponúkajú dovolenkárom okrem samotných rezortov aj široké možnosti fakultatívnych výletov. Tými top sú podľa Mladej napríklad vodopády, ktoré je pri troške šťastia možné vidieť aj z lietadla pri pristávaní na letisku v Antalyi. Vynechať netreba ani návštevu samotnej Antalye či údajne najväčšieho akvária na svete.

Z miest si treba spraviť čas na návštevu mesta Efez. Ide o staroveké mesto, v ktorom cestovateľov očarí napríklad Celsova knižnica či staroveké divadlo. Zastaviť sa možno až pri skalnom úkaze s názvom Pamukkale. Nachádza sa na zozname UNESCO, ide o travertínový skalný úkaz, ktorý vytvára kaskádovité terasy. Samostatným výletom je ten za tureckou zmrzlinou.

Mesto Bodrum na Egejskej riviére. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Turecko Mesto Bodrum na Egejskej riviére.

Päťhviezdičkový all inclusive

Pri výbere hotela je potrebné pozerať na niekoľko vecí, je ňou napríklad aj samotná pláž: „Nie všade je automaticky piesková pláž, veľa razy môže byť zmiešaná so štrkom či kamienkami,” vysvetľuje Mladá.

Rodiny s deťmi ocenia široký výber hotelov s akvaparkmi, viaceré majú okrem vodných parkov k dispozícii aj vlastné lunaparky či detské animácie. Príkladom je napríklad päťhviezdičkový hotel Eftalia Ocean – ten momentálne začína na cenovke od 450 eur na sedem nocí, v cene aj so stravovaním formou all inclusive +, odletom z Viedne a letiskovým transferom.

Celkovo all inclusive pobyty v Turecku momentálne začínajú aj na cenovke od približne 300 eur na sedem nocí. Dobrou voľbou je aktuálne aj nová hotelová sieť pre náročných Paloma. Cestovatelia si môžu vybrať z ponuky päťhviezdičkových hotelov Paloma Oceana, Finesse Side – rovnako s vlastným akvaparkom, alebo Orenda Resort – všetky so stravovaním formou all inclusive +.

Dobrými ponukami je aj päťhviezdičkový Aska Lara Resort & Spa s cenovkou od 490 eur na sedem nocí, v cene je stravovanie formou all inclusive +, odlet z Viedne a tiež letiskový transfer, či rovnako päťhviezdičkový Pine Beach Belek od 550 eur na sedem nocí. V cene nájdu cestovatelia taktiež stravovanie formou all inclusive, odlet z Viedne a tiež letiskový transfer.

Moderný hotel Paloma Finesse Side. Foto: Pelikan.sk
NEPOUZ, Turecko, hotel Paloma Finesse Side. Moderný hotel Paloma Finesse Side.
New York spiatocne zacina na cenovke od 300 eur s odletom z Kosic - k dispozicii su aj priame lety z viedenskeho letiska. - Shutterstock Čítajte viac Do New Yorku spiatočne za 300? Áno, a s odletom z Košíc! Alebo bez prestupu z Viedne NEPOUZIVAT, Omán, Salalah, pláž Čítajte viac Slovenskí dovolenkári spoznávajú Karibik Blízkeho východu. Učaroval im ománsky Salalah
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #Pelikan.sk