V Thajsku uviazli kvôli sankciám tisíce ruských turistov

Tisícky ruských turistov uviazli v Thajsku v dôsledku sankcií, ktoré uvalil Západ na Rusko za inváziu na Ukrajinu. Vo štvrtok to oznámil thajský úrad pre cestovný ruch, informuje agentúra Reuters.

10.03.2022 14:15
debata

Viac ako 7000 Rusov uviazlo v destináciách Phuket, Ko Samui, Phatthajá a Krabi v dôsledku zrušených letov, prudko klesajúcej hodnoty ruského rubľa a problémov s platbami od ruských bánk, ktoré boli odstrihnuté od medzibankového platobného systému SWIFT.

Podľa úradu však ruskí turisti do Thajska stále prichádzajú. Úrad preto požiadal hotely, aby im znížili ceny a predĺžili pobyty.

Thajsko bolo medzi 141 krajinami, ktoré podporili rezolúciu Organizácie Spojených národov vyzývajúcu na okamžité stiahnutie ruských jednotiek z Ukrajiny. Bangkok však doteraz neuvalil na Moskvu žiadne sankcie.

letuška, pilot, lietadlo, lietanie, Čítajte viac Poznáme najpresnejšie letecké spoločnosti a letiská. Blysli sa Rusi Dolomity, lyžovačka Čítajte viac Rusi chcú stavať miliardové horské stredisko na horúcej pôde Rusko, mama, dieťa, Červená armáda, Čítajte viac Armáda v Moskve otvorila módny obchod pre vlastenecky orientovanú mládež
debata chyba
Viac na túto tému: #Thajsko #Rusi #sanckie #dovolenkári #vojna na Ukrajine