Egypt láka na nízke ceny a all inclusive ubytovanie. Užite si históriu a more po celý rok

Pyramídy, piesok, more a slnečné počasie po celý rok. Výberom krajiny faraónov, ako svojej destinácie pre dovolenku pri mori, nemáte čo pokaziť. Egypt je obľúbenou voľbou najmä na dovolenku počas skorých jarných mesiacov, top termínom budú nadchádzajúce veľkonočné prázdniny - odletieť doň môžeme navyše aj priamo z letiska v Bratislave.

31.03.2022 07:10
NEPOUZ Egypt Foto:
Egypt je otvorený, na vstup vám postačí očkovanie či negatívny test.
debata (1)

Egypt je kombináciou dovolenky pri mori, cestovania po krajine a objavovania starovekých dejín. Aj dnes sa nám krajina na severe Afriky primárne spája najmä s jej bohatou históriou centralizujúcou sa v oblasti rieky Níl – práve z Egypta pochádzajú jedny z prvých poznatkov o písme, urbanizácii, náboženstve a mnoho iného. Krajina tak zo svojich dejín ťaží aj pri turizme a dnes sa môže pochváliť tým, že je domovom jediného ešte-dnes-existujúceho zo siedmich divov antického sveta – Pyramídy v Gíze.

Hlavná sezóna v Egypte trvá práve teraz – aj keď ide o celoročnú destináciou, najpriaznivejšími sezónami na návštevu sú práve jar a jeseň – počas leta totiž teploty stúpajú aj cez 40°Celzia, počas decembra či januára zas teploty presahujú len 20° – aj tu si však nájde Egypt svoju cieľovú skupinu, a to najmä na potápanie.

„Najmä počas chladnejších mesiacov odporúčame klientom voliť hotely s vyhrievanými bazénmi,” dodáva Petra Mladá z portálu Pelikán.sk. Celkovo je podľa nej vhodné nechať si pri výbere hotela poradiť od dovolenkových špecialistov – voliť minimálne tie štvorhviezdičkové a poriadne si preveriť ich kvalitu, nie sú totiž štyri ako štyri.

„Dovolenkoví špecialisti vedia klientovi poradiť aj v tých najpodrobnejších detailoch ako napríklad vstup do vody – niekde je totiž cez mólo či skaly, čo nie je vhodné pre malé deti a koniec koncov ani pre dospelých, ktorí budú potrebovať topánky do vody,” upozorňuje Mladá.

Egypt je skvelou destináciou najmä pokiaľ ide o pomer ceny a kvality – Mladá tak odporúča voliť stravovanie formou all inclusive, ktoré dovolenkárov vyjde v porovnaní s inými destináciami výhodnejšie. Navyše je Egypt vhodnou destináciou aj pre rodiny s malými deťmi – je to jedna z bližších exotických destinácií, do ktorej letíme približne štyri hodiny, pripravené sú na najmenších dovolenkárov aj rezorty so svojimi vlastnými akvaparkami a špeciálnymi atrakciami.

Problémom nebudú ani vstupné podmienky – dnes už do Egypta treba len príjazdový formulár a potvrdenie o očkovaní či negatívnom AG alebo PCR teste nie staršom ako 72 hodín. Na letisku sa navyše platí vízový poplatok vo výške približne 25 dolárov na osobu – výnimkou sú destinácie na Sinajskom polostrove – víza sú udeľované na dobu do 14 dní a bezplatne.

Top lokalitami v Egypte sú destinácie Hurghada, Marsa Alam a Sharm El Sheikh na Sinajskom polostrove. Tou najvyhľadávanejšou je jednoznačne Hurghada. Jej hlavnou výhodou je najmä výborná dostupnosť – do Hurghady sa letí z Viedne, Budapešti a aj bratislavského letiska.

Obľúbenou je tiež Marsa Alam, ktorá je známa najmä výbornými podmienkami na šnorchlovanie. Do Marsa Alam by sa malo rovnako od mája lietať chartrovými letmi aj z Bratislavy. Lety do Sharm El Sheikh sú naplánované od polovice júna z Budapešti, momentálne sa doň lieta len z poľských Katovíc.

Hurghada aj Marsa Alam sú známe pieskovými plážami, Sharm El Sheikh je výbornou destináciou najmä na potápanie sa. Práve tu si však musia dovolenkári dať pozor na prístup do vody a radšej sa vopred o výbere hotela poradiť s dovolenkovými špecialistami.

Marsa Alam patrí medzi vyhľadávané destinácie. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZIVAT, Egypt Marsa Alam patrí medzi vyhľadávané destinácie.

Siva Grand Beach****

Rodiny s deťmi si môžu na svoju dovolenku v Egypte vybrať napríklad štvorhviezdičkový hotel Siva Grand Beach – tie poteší najmä ich vlastná súkromná pláž. Dostanú sa doň letom z Viedne či Budapešti priamo do Hurghady – od centra sa hotel nachádza len zhruba osem kilometrov. Sem sa navyše dostanú zadarmo bezplatným hotelovým transferom.

V hoteli majú hostia k dispozícii dve reštaurácie a jednu priamo pri vonkajšom bazéne. Svoj vlastný bazén si tu nájdu aj deti, všetky vekové kategórie tiež poteší aquacentrum na pláži, ktoré ponúka bohatý výber vodných športov.

Cena pobytu v Siva Grand Beach sa začína na sume od približne 500 eur na osobu s ubytovaním na sedem nocí v dvojposteľovom bungalove. V cene je zahrnutá spiatočná letenka, ubytovanie, služby delegáta, hotelový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive, ktoré má v sebe zahrnuté aj nealko a alkoholické nápoje.

Siva Grand Beach má pre hostí svoju vlastnú... Foto: Pelikán
NEPOUZ, EGYPT Siva Grand Beach má pre hostí svoju vlastnú súkromnú pláž.

Labranda Club Makadi****

Obľúbenou voľbou pre rodiny s najmenšími dovolenkármi je aj štvorhviezdičkový hotel Labranda Club Makadi v krásnom zálive Makadi Bay, a to priamo na piesočnatej pláži.

Nájdu v ňom dva bazény (z toho jeden v zimnom období vyhrievaný), ale aj jeden samostatný len pre deti – tie rovnako poteší aj ich detský či mini klub. Rodičia si zatiaľ oddýchnu vo wellness centre alebo si vychutnajú obed či večeru v jednej zo štyroch reštaurácií. Okrem toho tu na nich čaká bohatý výber aktivít, medzi nimi aj vo fitness či potápačskom centre, ale aj veľký výber ostatných športových aktivít.

Pobyt v hoteli Labranda Club Makadi sa začína na cenovke od približne 700 eur na osobu, a to s ubytovaním na osem nocí. V cene je zahrnutý spiatočný let z Bratislavy, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Hotel Labranda Club Makadi má k dispozícii dva... Foto: Pelikán
NEPOUZ, Egypt Hotel Labranda Club Makadi má k dispozícii dva väčšie bazény a jeden pre deti.

Steigenberger Aqua Magic*****

Len približne päť kilometrov od centra Hurghady smerom na juh stojí päťhviezdičkový Steigenberger Aqua Magic. Už jeho názov naznačuje, že o bazény tu núdza nebude – nachádza sa tu akvapark, sedem bazénov, dva detské bazény a tiež jeden vyhrievaný bazén či ďalší umiestnený na streche hotela – určený len pre dospelých.

Súkromná piesková pláž sa nachádza pár stoviek metrov od hotela, v rámci all inclusive vás na ňu zadarmo odvezú golfové autíčka, čaká vás tu aj kompletný plážový servis. V rezorte sa nudiť rozhodne nebudete – nájdete v ňom golfové ihrisko, fitness centrum či iné ponuky športov, zrelaxovať sa môžete v SPA centre či saune.

Pobyt v Steigenberger Aqua Magic sa začína na sume od necelých 700 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z Bratislavy, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Hotel Steigenberger Aqua Magic je výbornou... Foto: Pelikán
NEPOUZIVAT, Egypt Hotel Steigenberger Aqua Magic je výbornou voľbou pre milovníkov toboganov a bazénov.

Joga&Pilates Fit Camp v Caribbean World*****

Aké by to bolo vychutnať si jógu či kruhový tréning na pobreží Červeného mora? V ďalšej zo série Fit campov na vás čaká päťhviezdičkový hotel Caribbean World priamo na súkromnej piesočnatej pláži Soma Bay.

Bohatý sedemdňový program s inštruktorkou Dankou Baloghovou je plný power jogy, pilatesu či kardio a silových tréningov, a to všetko na základe vášho skupinového výberu a podľa vašich preferencií. Nemusíte sa báť, pobyt je určený ako pre začiatočníkov, tak aj pre pokročilých. Okrem toho si vychutnáte napríklad aj vedenú meditáciu priamo na pláži.

Fit Camp v Egypte sa začína na cenovke od 750 eur na osobu. V cene je zahrnuté stravovanie formou all inclusive, ubytovanie na sedem nocí, letiskový transfer a tiež spiatočný let z Bratislavy.

Hotel Carribean World sa nachádza na súkromnej... Foto: Carribean World
NEPOUZ, Egypt Hotel Carribean World sa nachádza na súkromnej piesočnatej pláži.
New York spiatocne zacina na cenovke od 300 eur s odletom z Kosic - k dispozicii su aj priame lety z viedenskeho letiska. - Shutterstock Čítajte viac Do New Yorku spiatočne za 300? Áno, a s odletom z Košíc! Alebo bez prestupu z Viedne NEPOUZ Barcelona Čítajte viac Všetky cesty vedú do... Španielska? Súboju európskych citybreakov dominujú dve mestá. Ktoré si vyberiete? NEPOUZ koloseum, Rím Čítajte viac Veľké uvoľňovanie opatrení: Slováci bookujú ako o život, toto sú najpredávanejšie destinácie
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Pelikan.sk