Ružové šialenstvo sa začalo! Toto je najfotogenickejšie obdobie japonského roka

Japonci milujú tradície a jednou z tých najkrajších je obdivovanie kvitnúcich čerešňových stromov.

31.03.2022 09:10
debata
Pár sa pozerá na mobilný telefón pod...
Ľudia sa stretávajú pod rozkvitnutými čerešňami...
+6Ľudia s maskami si užívajú pohľad na čerešňové...

Sviatok hanami znamená obdivovanie kvetov čerešní. Japonci sa z jarných poslov tešia a ich mobilné telefóny sú v tomto období plné očarujúcich selfie spod ružovkastých stromov.

Tento sviatok patrí medzi najsilnejšie zakorenené a v rôznych časoch, od konca marca do začiatku apríla, podľa toho, kedy je vhodná teplota na zakvitnutie, sa „slávi“ v celom Japonsku.

Prvé stromy čerešní zvyknú zakvitnúť na juhu Okinawy, poslední sa z nich tešia obyvatelia severu Hokkaida.

Okrem šťastia kvety čerešní symbolizujú a pripomínajú aj pominuteľnosť, pretože stromy sú obsypané týmito jemnými ozdobami len niekoľko dní.

Japonci za kvetmi chodia do parkov, záhrad, ale čerešne často lemujú aj mestské cesty. Obdivujú ich zo zeme, zo vzduchu, ale aj z člnkov.

mall tv, Naomi v Japonsku Čítajte viac Fukušima. Ako vyzerá postapokalyptický svet 9 rokov po jadrovej havárii? chorvátsko, dubrovník, pláž Čítajte viac 10 zvykov Chorvátov, ktoré my ostatní považujeme za divné zlodej, krádež, lúpež, prenasledovanie, prenasledovateľ, zlodej, okradnutie, okradnutá Čítajte viac Dávate si pozor? Youtuberka odhalila, ako vás na ulici ošmeknú podvodníci

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #čerešňový sad #sakura #sakury