Plyn nebude, tak aspoň zábava s ropou: Na ťažobných plošinách sa plánuje obrovský park

Miesta plné atrakcií a vzrušenia... Zábavné parky sa tešia záujmu po celom svete a návštevníkov lákajú rôznymi tematikami - od obľúbených rozprávkových svetov pod taktovkou Disney, cez rôzne pirátske dobrodružstvá až po úplne nevšedné. Napríklad ropné.

27.04.2022 07:00
debata

Kde inde by človek čakal zábavný park s tematikou ropy ako v Saudskej Arábii? Práve táto krajina neobmedzených možností sa rozhodla postaviť takúto nevšednú atrakciu.

Arábia sa síce snaží znížiť svoju závislosť od ropy, ale to kráľovstvu nebránilo, aby využilo svoj ropný priemysel ako inšpiráciu.

Blízkovýchodná krajina oznámila plány na premenu ropnej plošiny v Arabskom zálive na „extrémny park“ a letovisko s rozlohou 150 000 metrov štvorcových.

The Rig, financovaný Saudskoarabským verejným investičným fondom, bude pozostávať z troch hotelov a 11 reštaurácií rozmiestnených na množstve prepojených „ropných“ plošín na otvorenom mori.

maják, Podersdorf am See, Neziderské jazero, Rakúsko Čítajte viac Neziderské jazero: Pláž, bosorky aj najväčší zábavný park

Hlavným lákadlom budú jazdy na horskej dráhe a adrenalínové aktivity, ako je bungee jumping a parašutizmus. Nebudú chýbať ani vodné športové aktivity.

Investori očakávajú, že táto jedinečná turistická atrakcia priláka turistov z celého sveta. Kedy však bude projekt hotový, nie je ešte známe.

Zábavný park má byť v súlade s dlhodobou stratégiou Saudi Vision 2030, ktorej cieľom je zmeniť Saudskú Arábiu na špičkovú medzinárodnú destináciu v oblasti cestovného ruchu a diverzifikovať jej ekonomiku.

Veľké plány

Do saudskoarabského svätého mesta Mekka každoročne cestujú milióny veriacich návštevníkov, konzervatívne zákony krajiny obmedzujúce slobody žien spolu s znepokojujúcou históriou ľudských práv však z neho urobili menej než priaznivú destináciu pre mnohých medzinárodných návštevníkov.

Krajina je ale odhodlaná zmeniť svoju pozíciu a premeniť sa na lákavú globálnu destináciu, ktorá môže konkurovať Dubaju, Abú Zabí a Ománu. Jej cieľom je do konca desaťročia prilákať 100 miliónov turistov ročne.

Začiatkom minulého roka potvrdil saudskoarabský korunný princ Mohammed bin Salman plány na vytvorenie druhej národnej leteckej spoločnosti – súčasným vlajkovým prepravcom kráľovstva je Saudia, predtým známa ako Saudi Arabian Airlines – a investovať vyše 140 miliárd do dopravy a logistiky počas nasledujúcich deviatich rokov.

Správy o projekte The Rig prišli niekoľko mesiacov po oznámení plánov na výstavbu Six Flags Qiddiya.

Areál rastie ako súčasť nového mesta, ktoré sa nachádza neďaleko metropoly Rijád a po otvorení v roku 2023 sa bude chváliť najrýchlejšou horskou dráhou na svete.

letná dovolenka, leto, more, deti, pláž, piesok, cestovanie, dievčatá, plavky, slnko, opaľovanie, kúpanie, hra Čítajte viac Idete do Chorvátska? Tu je 6 atrakcií Dalmácie, kam určite vezmite deti Mickey Mouse Minnie Mouse Čítajte viac Tisíce ľudí uväznili úrady v zábavnom parku. Kvôli jedinému prípadu COVID-19 Peking, olympiáda Čítajte viac Hostili olympiádu, dnes sú z nich desivé ruiny. Takto skončili niektoré športoviská

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ropa #Saudská Arábia #zábavný park #ropná plošina