Chcete si užiť luxus v exotike za pár stoviek? Abu Dhabi je novým lákadlom Emirátov

S príchodom leta by sa mohlo zdať, že exotike je na pár mesiacov koniec, opak je však pravdou a platí to aj pri Emirátoch. V máji a júni teploty síce stúpajú, napriek tomu však Spojené arabské emiráty ponúkajú na Arabský polostrov stále pomerne dobrú klímu a vďaka prechodu medzi hlavnou a nízkou sezónou aj veľmi lacné ubytovanie v luxusných hoteloch. Najznámejším emirátom je jednoznačnej Dubaj, je to však práve Abu Dhabi, ktorý mu môže v najbližších mesiacoch šliapať na päty - dôvodom sú nízkonákladové spojenia a päťhviezdičkové hotely za zlomok ceny.

19.05.2022 07:05
NEPOUZ Abu Dhabi je hlavnym mestom Spojenych... Foto:
Abu Dhabi je hlavným mestom Spojených arabských emirátov.
debata (1)

Sezóna Emirátov marcom neskončila, s príchodom prvých horúčav sa stávajú lákadlom najmä vďaka nízkym cenovkám. Takpovediac, novým Dubajom sa stáva Abu Dhabi, hlavné mesto Spojených arabských emirátov, do ktorého smerujú nízkonákladové aerolinky Wizz Air z Viedne, Budapešti či Katovíc.

Práve tieto spojenia zvyšujú záujem o Abu Dhabi o stovky percent – v necelej prvej polovici roku 2022 rastie emirát o viac ako 660 percent v porovnaní s celým rokom 2019, vyplýva z dát Pelikán.sk. V tom čase tvorilo Abu Dhabi podiel približne jedného percenta na všetkých predaných letenkách do Emirátov, dnes je to necelých 12 percent.

Spiatočné letenky momentálne začínajú na cenovke od približne 150 eur s odletom z Viedne – pre porovnanie, najlacnejšia letenka do Dubaja s odletom z viedenského letiska sa momentálne začína na cenovke od necelých 450 eur spiatočne.

Kultúra, umenie aj šport

O niečo menej známy ako Dubaj, druhé najväčšie mesto ponúka hneď niekoľko atrakcií, ktoré mu dávajú výhodu nad jeho známejším susedom. Dominantou emirátu je mešita Sheikh Zayed Grand Mosque, ôsma najväčšia mešita na svete – zaberá plochu štyroch futbalových ihrísk a má kapacitu 40-tisíc návštevníkov.

Veľká mešita šejka Zayeda. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Veľká mešita šejka Zayeda, Abu Dhabi Veľká mešita šejka Zayeda.

Milovníci umenia v ňom nájdu múzeum Louvre, ktoré vzniklo 224 rokov po založení parížskeho menovca. Na jednom mieste zhromažďuje umenie ľudstva od neolitu až po súčasnosť, a to prostredníctvom 12 galérií.

Športovým fanúšikom je známy aj ostrov Yas, na ktorom sa nachádza okruh Yas Marina, na ktorom sa koná Veľká cena Formuly 1 v Abu Dhabi. Jazdu na ňom si však možno vyskúšať na vlastnej koži, na výber je niekoľko druhov vozidiel.

Okruh Yas Marina v Abu Dhabi. Foto: Unsplash
NEPOUZ Okruh Yas Marina v Abu Dhabi. - Unsplash Okruh Yas Marina v Abu Dhabi.

Na ostrove Yas sa nachádza hneď niekoľko turistických atrakcií, medzi nimi aj pláž Yas, nákupné centrum Yas Mall či tematický park Warner Bros World. Samostatným lákadlom je Ferrari World, zábavný park od Ferrari, kde sa nachádza Formula Rossa, najrýchlejšia horská dráha na svete, či staré modely áut Ferrari.

Klasikou, ktorú netreba vynechať je Heritage Village, beduínsky skanzen, v ktorom je možné prezrieť si históriu emirátu. Vynechať nemožno tiež púštne safari v Rab-el-Hali, jednej z najväčších plynulých piesočných púšti na svete – nachádza sa však kúsok od mesta, preto si na jej návštevu treba vyhradiť niekoľko hodín.

Beduínsky skanzen (Heritage Village). Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Beduinsky skanzen - Heritage Village. Beduínsky skanzen (Heritage Village).

Luxus za 400

Hlavným lákadlom Abu Dhabi sú momentálne nízke ceny hotelov a leteniek. Vďaka tomu možno luxusnú dovolenku v exotike zohnať, takpovediac, za pár stoviek.

Kompletný pobyt v Abu Dhabi aktuálne začína na cenovke od necelých 400 eur na osobu. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Viedne, ubytovanie v štvorhviezdič­kovom hoteli na štyri noci, letiskový transfer a tiež bufetové raňajky.

Abu Dhabi, Spojené arabské emiráty. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Abu Dhabi Spojene arabske emiraty. Abu Dhabi, Spojené arabské emiráty.
NEPOUZ Malta Čítajte viac Hitom tohto leta bude Malta: Čo na nej zažijete a ako to, že dovolenka stojí od 300 eur? NEPOUZ, titulná, Pelikán, Malorka Čítajte viac Sezóna Stredomoria je tu: Pobyty sa začínajú na cenovke 300 eur a rýchlo sa míňajú
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spojené arabské emiráty #Abú Zabí #SAE #Pelikan.sk