Sezóna Ázie trvá aj v lete. Thajsko po dvoch rokoch pandémie víta všetkých cestovateľov bez karantény

Thajsko od júna zrušilo takmer všetky vstupné podmienky, do krajiny tak od 1. júna cestujú bez karantény aj nezaočkovaní cestovatelia - na vstup im postačí negatívny test. Thajsko sa počas pandémie otvorilo až v júli 2021, napriek tomu však komplikované podmienky vstupu neprilákali toľko turistov ako v predpandemických časoch. Tie začali postupne uvoľňovať koncom minulého roka, vďaka čomu Thajsko podľa dát Pelikán.sk v prvých piatich mesiacoch roka 2022 rástlo o viac ako 750 percent v porovnaní s minulým rokom.

16.06.2022 06:00
NEPOUZ, Thajsko, Bangkok Foto:
Sezóna v Bangkoku sa letom nekončí, shoulder season ponúka najmä menej turistov.
debata

Bangkok bol v predpandemických časoch jednou z najobľúbenejších mimoeurópskych destinácií Slovákov, s pandémiou mu však tento titul uchmatol Dubaj. Thajsko sa cestovateľom vracalo postupne, vybrané časti krajiny zaviedli minulý rok tzv. program Sandbox, neskôr sa pridal program Test & Go – oba vyžadovali niekoľkonásobné testovanie, dlhé formuláre či izoláciu v rámci ostrova na jeden až sedem dní.

Ani tým však patálie ohľadom vstupu do krajiny neskončili, dôležitými boli aj tzv. sealed flights, ktoré bolo potrebné na cestu do Thajska využívať.

Thajsko má v ponuke perlu menom Bangkok.
Pohľad z rieky na Wat Arun.
+10Záber na chrám, ktorý ukrýva zlatého Budhu.

Od júna cestujú dovolenkári do Thajska bez karantény, zaočkovaným cestovateľom postačí potvrdenie o očkovaní, platný Thailand Pass a poistenie, nezaočkovaným namiesto prvého spomenutého negatívny antigénový či PCR test nie starší ako 72 hodín.

Práve postupné otváranie Ázie je znakom toho, že pandémia je na ústupe – do susednej Viedne sa tak vrátili aj päťhviezdičkové taiwanské aerolínie EVA Air. Ide o obľúbenú voľbu slovenských cestovateľov práve pri letoch do Juhovýchodnej Ázie. Do Bangkoku tak dovolenkári poletia priamym letom od 629 eur spiatočne.

Thajsko ako letná destinácia

Dovolenka v Thajsku pritom nemusí byť zlým nápadom ani počas leta – v Bangkoku prebieha začiatkom európskeho leta tzv. shoulder season, teda obdobie medzi hlavnou a nízkou sezónou. Hlavnou výhodou je menej zrážok a menej turistov.

Bangkok slúži ako vstupná brána do Thajska, z ktorého sa cestovatelia často presúvajú ďalej na ostrovy. Hlavné mesto je rušným a pomerne chaotickým miestom, ktoré však má svoje čaro – Bangkok je prehliadkou nádherných budhistických chrámov spolu s pouličnými trhmi plnými nikdy nekončiacich stánkov.

Za návštevu stojí počas leta aj ostrov Koh Samui, na ktorom prebieha sezóna, takpovediac, celoročne – ostrov preslávili pláže lemované kokosovými palmami, najznámejšou je pláž Chaweng, ktorá je epicentrom nočného života.

Na výlet sa oplatí ísť na neďaleké ostrovy Koh Tao či Koh Phangan – prvý ako skvelé miesto na potápanie sa a druhý ako miesto pre milovníkov zábavy.

Spiatočné letenky do Thajska momentálne začínajú na cenovke od 519 eur spiatočne s odletom z Viedne. Dovolenkári si môžu vybrať aj priame lety s EVA Air či rakúskymi Austrian Airlines, ktoré začínajú na cenovke od 629 eur spiatočne.

Koh Samui prezývaný kokosový ostrov. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Thajsko, Koh Samui Koh Samui prezývaný kokosový ostrov.
NEPOUZ, Grécko, Korfu Čítajte viac Grécko je letnou stálicou dovolenkárov: Stovky ostrovov a pobyty pod 300 eur NEPOUZ, Chorvátsko Čítajte viac Do Chorvátska autom? Minulosť! Letecké pobyty sa začínajú na cenovke 400 eur NEPOUZ, Maldivy netreba zavrhnut ani pocas leta  ponukaju hned niekolko benefitov. Čítajte viac Najlacnejšie Maldivy roka? Letná exotika je zárukou ušetrených peňazí a prázdnejších pláží
debata chyba
Viac na túto tému: #Thajsko #Pelikan.sk