Nový mega rezort redefinuje luxus, noc za 47 000 nebude pre 'obyčajných' zákazníkov

Dubaj je už dávno akoby rozprávkovou krajinou z iného sveta - krajina, pláže, služby, no najmä unikátna architektúra vyčleňuje toto miesto do osobitnej kategórie.

26.09.2022 06:00
debata

Jedným z top lákadiel je napríklad umelý ostrov v tvare palmy, Palm Jumeirah, ktorý je plný pompéznych hotelov, luxusných apartmánových vežiakov a nadštandardných medzinárodných reštaurácií.

Pojazdné bufety s občerstvením lemujú promenádu Palm Jumeirah Boardwalk, ktorá je obľúbená pre výhľady na dubajské pobrežie a najznámejší hotel Burdž al-Arab v tvare plachetnice.

Scilly, ostrov, exotika, pláž, more, palma, piesok, schody, dovolenka, relax, cestovanie Čítajte viac Súkromný ostrov? Niektoré sú prekvapivo cenovo dostupné

Plážové kluby s wellnessom a „nekonečnými“ bazénmi sa večer menia na rušné nočné kluby so živými vystúpeniami dídžejov.

Do tohto mixu teraz pribudne ďalší unikát, ktorý zážitok z Dubaja posúva do nových výšin.

Atlantis The Royal otvorí svoje brány koncom roka 2022 a prinesie 17 nových barov a reštaurácií, množstvo zábavných podnikov a dokonca 4000 medúz.

Tento komplex nebude pre „obyčajných“ zákazníkov. Bude mať svoju vlastnú identitu a osobnosť, opisujú jeho tvorcovia. Ponúkne 44 víl v oblakoch, z ktorých každá bude mať vlastný nekonečný bazén, ktorý poskytne ďalšiu úroveň luxusu a služieb.

Budova za 1,5 miliardy eur má 43 poschodí a celkovú rozlohu 17 hektárov. Nachádza sa v nej 795 izieb, desiatky reštaurácií a 92 bazénov – vrátane 90 metrov dlhého bazéna, ktorý sa tiahne takmer 100 metrov nad Palm Jumeirah.

Vrcholným zážitkom bude pobyt v apartmáne Royal Mansion s rozlohou 1 100 metrov štvorcových, ktorý stojí až 47 000 eur za noc. Je navrhnutý tak, aby mali hostia z každého jeho kúta nádherný výhľad na Arabský záliv alebo panorámu Dubaja.

dubaj, cestovanie, more, mrakodrapy, pláž Čítajte viac Čo ponúka 7-hviezdičkový hotel? Dá sa prekonať 5 hviezd a posunúť hranicu luxusu?

V Atlantis The Royal okrem veľkosti ohromuje aj svojím vybavením. Rezort sa môže pochváliť 150 000 m2 mramoru a 90 000 m2 skla, čo je ekvivalent desiatich futbalových ihrísk.

Oheň chrliace fontány vítajú návštevníkov pri vchode, víriace krištáľové lávové stromy ich lákajú vstúpiť a fascinujúce podvodné výťahy ich prenesú do kúzla vnútri.

Rezort ponúka päť zábavných podnikov vrátane Cloud 22, Elements, Ling Ling, Nobu by the Beach a Resonance od Hestona Blumenthala.

Koncept baru Hestona Blumenthala, Resonance, je prvým kokteilovým barom svojho druhu, ktorý ponúkne večer DJ-a a živú hudbu, ktorú si hostia môžu vychutnať pri najväčšej nádrži s medúzami na svete.

Všetci hostia hotela Atlantis The Royal získajú neobmedzený vstup do najväčšieho vodného parku na svete Aquaventure. Areál s rozlohou 22,5 hektára je domovom 26 zážitkov a vodných športov a 105 toboganov vrátane Skok viery, Smrti vzdorujúcej kvapky, ktorá strieľa milovníkov vzrušenia cez priehľadnú trubicu obklopenú žralokmi.

Návštevníci budú môcť vidieť aj obrovské morské exponáty, ktoré pokrývajú oba rezorty, vrátane najväčšieho akvária pod holým nebom v regióne. Oceánsky park je domovom 65 000 morských živočíchov, ponúka programy potápania, šnorchlovania a morskej biológie.

To ešte stále nie je všetko. Súčasťou ponuky sú aj kúpele AWAKEN s rozlohou 5 045 metrov štvorcových, ktoré ponúkajú všetko od tradičných holistických procedúr až po regeneračnú medicínu a wellness terapie. A netreba zabudnúť ani na možnosť zažiť meditáciu s delfínmi.

Sean Connery, James Bond, agent 007 Čítajte viac Po stopách Bonda: Tieto slávne miesta z filmov môžete naozaj navštíviť

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dubaj