Nestratili ste náhodou Boeing? Obrovské lietadlo sa našlo na poli, nikto nevie, ako sa tam dostalo

Občas sa človeku podarí stratiť doklady, kľúče či mobil. Ako sa však môže len tak stratiť 200-miestne lietadlo?

10.10.2022 06:00
debata (4)

Lovcov záhad po celom svete zamestnáva nevšedný nález opusteného Boeingu 737, ktorý leží opustený uprostred poľa na Bali.

Celá situácia je nanajvýš bizarná, pretože nikto nevie, ako sa stroj na toto miesto dostal, komu patrí, ani prečo nikomu nechýba, píše UNILAD.

Boeing sa nachádza vo vápencovom lome neďaleko diaľnice Raya Nusa Dua Selatan, kúsok od obľúbenej pláže Pandawa.

Ako to už v prípade bizarných a nevysvetliteľných udalostí býva, okolo lietadla koluje množstvo teórií, ktoré sa pokúšajú vysvetliť, ako sa tam dostalo.

Medzi miestnymi obyvateľmi sa podľa Times Now News povráva, že Boeing na miesto priviezol bohatý podnikateľ, ktorý z neho chcel spraviť tematickú reštauráciu.

Keďže však zriadenie podniku bolo drahšie ako očakával, nechal stroj jednoducho ležať opustený na poli. Úrady – ktoré by na takúto prevádzku museli vydať povolenie – však túto verziu nepotvrdili.

Keďže lietadlo sa časom stalo miestnou atrakciou, oplotili ho, a tak ho dnes môžu zvedavci pozorovať len zobďaleč.

Indonézsky ostrov má však v rukáve aj ďalšie prekvapenie. Na Bali je ešte jeden opustený Boeing 737, ktorý mohli donedávna dobrodruhovia podľa Atlas Obscura skutočne aj navštíviť.

Od roku 2007 sa nachádza vedľa kaviarne Dunkin' Donuts a tento stroj sa mal pravdepodobne tiež premeniť na štýlovú reštauráciu.

Aj keď ani tento zámer sa nezrealizoval, na poplatok ho mohli turisti navštíviť a prezrieť si ho. Teraz je však permanentne zatvorené.

lietadlo, GreatFlyer, Wizzair, Skiathos Čítajte viac Video zachytilo šialené pristávanie lietadla nad hlavami turistov: Jedného minul podvozok len o chlp
pôrod, pôrodnica, novorodenec, bábätko, nemocnica Čítajte viac Pôrod 9 kilometrov nad zemou: Žene sa narodil v lietadle syn, lekára viedlo 'niečo zhora' NEPOUZ, Rím, Čítajte viac Inst@inšpirácia: Profíci riešia zisky, on naplno fotí. Toto sú podľa Ľuda dve top mestá

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #indonézia #Boeing #Bali