Maldivy pod 400 eur v hlavnej sezóne? Exotika vie byť túto sezónu ešte lacnejšia

Ostrovné Maldivy patria k top destináciám zimnej sezóny exotiky. Práve tie však koncom roka pravidelne trpia najväčšou vypredanosťou - dovolenkoví špecialisti preto odporúčajú nečakať a reagovať na akciové ponuky hneď. Maldivy sa stali počas pandémie obľúbenou destináciou vďaka svojej izolovanosti, pokoju a jednoduchým vstupným podmienkam. Záujem pretrváva, a preto naň reagujú aj dopravcovia - na Maldivy tak tento rok lietame v triede economy, premium economy, bizniske, ale aj nízkonákladovo s jedným prestupom.

18.08.2022 06:30
Maldivy budu aj tuto zimu jednou z top... Foto:
Maldivy budú aj túto zimu jednou z top exotických destinácií slovenských dovolenkárov.
debata (3)

Maldivy, podobne ako ostatná exotika, sú však destináciou, kedy sa dovolenkárom oplatí pozerať na kompletné dovolenkové balíky – tie im pravidelne ušetria a vyriešia dodatočné starosti s transferom či stravou.

Pri stravovaní na Maldivách odporúčajú špecialisti Pelikán.sk voliť minimálne polpenziu – keďže ide o ostrovnú krajinu, väčšina potravín sa na ostrovy dováža a teda si za ne dovolenkári v baroch a reštauráciách výraznejšie priplatia.

Najlepšou voľbou je preto plná penzia či all inclusive. Pozor si však treba dať na alkohol – ten na lokálnych ostrovoch cestovatelia nezoženú, rovnako ho nie je možné do krajiny privážať. Konzumácia je možná len v rezortoch, ktoré vlastnia potrebné licencie.

Práve lokálne rezorty môžu byť kvôli nižšej cenovke lákadlom na ubytovanie, tu si však treba dať pozor na niekoľko vecí – líši sa totiž charakter ubytovania aj stravovania.

Interiér lietadla s výhľadom na Maledivy.
Šnorchlovanie s morskou korytnačkou na Maledivách.
+2Luxusný hotel a plážová dovolenka? Maldivy sú...

Lokálne ostrovy ponúkajú autentické ubytovanie za nižšie ceny v porovnaní s dovolenkovými rezortmi, cestovatelia však na nich nenájdu žiadny alkohol, obmedzené je aj plavecké oblečenie – keďže Maldivy sú moslimskou krajinou, na plávanie je potrebné minimálne plavecké tričko.

Maldivy nepatria k lowcostovým destináciám, špecialisti Pelikán.sk preto radia, aby si dovolenkári v prípade, že váhajú, nechali poradiť na základe svojich preferencií a rozpočtu. Vedia im tak poradiť rezorty s dodatočnými aktivitami, formu transferu či typ ubytovania v rámci rezortu.

Dovolenka na Maldivách vie byť túto sezónu navyše o kus výhodnejšou – novinkou sú nízkonákladové spojenia, ale aj dodatočná zľava od Pelikána na vybrané ponuky v top sezóne.

Na Maldivy nízkonákladovo

Novú linku na Maldivy spúšťa maďarský dopravca Wizz Air v októbri tohto roka – na ostrovy bude smerovať vo frekvencii štyrikrát týždenne. Wizz Air oznámil spustenie dvoch liniek, okrem Maldív aj do Kuvajtu, zo svojej základne v Abu Dhabi – na dovolenkárov tak čaká jeden prestup v emiráte.

Nízkonákladová linka výrazne znižuje cenu spiatočnej letenky – na trase Abu Dhabi – Male začína na cenovke od necelých 190 eur spiatočne, do emirátu letia dovolenkári od približne 150 eur. Maldivy už teraz patria medzi najvyhľadávanejšie destinácie – medzitýždenne rastú o viac ako 30 percent.

Wizz Air bude na Maldivy lietať štyrikrát... Foto: SHUTTERSTOCK
Wizz Air, Maldivy, Wizz Air bude na Maldivy lietať štyrikrát týždenne z Abu Dhabi.

Luxus v biznise

Vyhľadávanými však nie sú len lacné letenky na Maldivy, dovolenkári čoraz viac preferujú aj komfort biznis triedy. Obľúbenou voľbou je napríklad najlepšia biznis trieda na svete od Qatar Airways. Na trase Dauhá a Malé letia dovolenkári v kajutách Qsuite s vlastnými dverami – na palube lietadla im tak vzniká vlastný súkromný apartmán.

Cena spiatočných leteniek v biznis triede Qataru sa počas hlavnej sezóny pohybuje na cenovke približne 5-tisíc eur mesačne, aktuálne je dostupná od necelých 3600 eur.

Možnosťou sú aj priame lety tzv. premium economy triedou, ktorá je hybridom medzi klasickou economy a biznis triedou. Z Viedne tak dovolenkári na Maldivy letia od necelých 2200 eur spiatočne, priamy let v biznis triede začína na cenovke od necelých 2640 eur.

Qsuite je označovaná za najlepšiu biznis triedu... Foto: Flickr
Qsuite, biznis trieda, lietadlo, Qatar Qsuite je označovaná za najlepšiu biznis triedu na svete.

Maldivy o 100 eur lacnejšie

Na exotické Maldivy poletíme túto sezónu ešte o kus lacnejšie. Pelikán dáva k vybraným objednávkam maldivskej dovolenky zľavu 100 eur. Stačí v poslednom kroku objednávky použiť zľavový kód HAPPY100.

5* Kurumba Maldives

Päťhviezdičkový rezort je skvelou voľbou pre rodiny s deťmi – ponúka súkromie, oddych a vďaka svojej polohe blízko hlavného mesta aj krátky transfer. Hostia majú k dispozícii osem reštaurácií, bary, wellness či fitness centrum, vlastný bazén a tenisové kurty. Milovníci potápania ocenia neďaleký koralový útes.

Pobyt v rezorte Kurumba Maldives sa začína na cenovke od necelých 2600 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnuté stravovanie formou plnej penzie, letiskový transfer a spiatočná letenka z Viedne spolu s veľkou batožinou.

Kurumba Maldives Foto: Pelikán
Kurumba Maldives Kurumba Maldives

4* Sun Island Resort

Luxusný plážový rezort je rovnako výbornou voľbou pre rodiny s deťmi – čaká na nich ubytovanie v samostatných vilách, takpovediac, na súkromnom ostrove. K dispozícii je množstvo reštaurácií aj barov, zašportovať si možno v samostatnej herni či v centre vodných športov – v blízkosti rezortu sa nachádza koralový útes.

Pobyt v rezorte Sun Island na Maldivách sa začína na cenovke od necelých 2050 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnuté stravovanie formou plnej penzie, letiskový transfer a spiatočná letenka s odletom z Viedne spolu s veľkou batožinou.

Sun Island Resort Foto: Villa Hotels
Sun Island Resort Sun Island Resort

4* Meeru Island Resort

Štvorhviezdičkový rezort je obľúbenou voľbou dovolenkárov – hostia majú k dispozícii súkromnú pláž aj dva bazény. Občerstviť sa možno v množstve reštaurácií a barov, na aktívny oddych je k dispozícii aj 9-jamkové golfové ihrisko či centrum vodných športov. Samozrejmosťou je fitness a wellness centrum.

Pobyt v rezorte Meeru Island sa začína na cenovke od približne 2350 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnutá spiatočná letenka z Viedne, veľká podpalubná batožina, letiskový transfer a tiež stravovanie formou plnej penzie.

Meeru Island Resort Foto: Pelikán
Meeru Island Resort Meeru Island Resort

4*Malahini Kuda Bandos

Obľúbený rezort stojí na svojom vlastnom ostrove na Severnom Malé atole – je držiteľom niekoľkých ocenení portálu Tripadvisor. K dispozícii je viacero reštaurácií a barov, na relax je vyhradené luxusné wellness centrum. Hostia majú k dispozícii aj množstvo športových aktivít, medzi nimi aj tú najobľúbenejšiu – potápanie.

Pobyt v maldivskom rezorte Malahini Kuda Bandos zoženú dovolenkári od necelých 2300 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnuté stravovanie formou plnej penzie, letiskový transfer a spiatočná letenka s odletom z Viedne v cene aj s veľkou podpalubnou batožinou.

Malahini Kuda Bandos Foto: Pelikán
Malahini Kuda Bandos Malahini Kuda Bandos

4* Bandos Maldives

Štvorhviezdičkový rezort Bandos je jedným z najlepších rezortov pre potápanie sa – nachádza sa v blízkosti koralového útesu. Zároveň má k dispozícii niekoľkonásobne ocenené a najdlhšie fungujúce centrum potápania v krajine. Je výbornou voľbou pre rodiny s deťmi, nachádza sa len pár minút transferom od letiska v Malé a ubytovanie ponúka, takpovediac, na súkromnom ostrove. K dispozícii je fitness centrum, vlastný bazén či bohaté možnosti na fakultatívne výlety.

Pobyt v rezorte Bandos Maldives sa začína na cenovke od necelých 2100 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnutý spiatočný let z Viedne s veľkou batožinou, letiskový transfer a tiež stravovanie formou plnej penzie.

Bandos Maldives Foto: Pelikán
Bandos Maldives Bandos Maldives

4* Vilamendhoo Island

Štvorhviezdičkový rezort Vilamendhoo je rovnako výbornou voľbou pre milovníkov potápania sa. Na hostí čakajú biele pláže, krásne koralové útesy a aj bohaté možnosti stravovania. Zrelaxovať sa možno v spa centre či si zašportovať vo fitness centre, na tenisových kurtoch, golfovom ihrisku a centre vodných športov.

Pobyt v rezorte Vilamendhoo sa začína na cenovke od necelých 2300 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnutá spiatočná letenka z Viedne v cene s veľkou batožinou, letiskový transfer a tiež stravovanie formou plnej penzie.

Vilamendhoo Island Resort Foto: Pelikán
Vilamendhoo Island Resort Vilamendhoo Island Resort
NEPOUZ, Zadar, Chorvátsko Čítajte viac Keď sa dovolenka zadarí... Zadar je top chorvátskou destináciou leta 2022 - koľko ušetríte letecky? NEPOUZ, Thajsko, Bangkok Čítajte viac Sezóna Ázie trvá aj v lete. Thajsko po dvoch rokoch pandémie víta všetkých cestovateľov bez karantény NEPOUZ, Grécko, Korfu Čítajte viac Grécko je letnou stálicou dovolenkárov: Stovky ostrovov a pobyty pod 300 eur
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Maldivy #Pelikan.sk