Dubaj je novým Stredomorím. Počasie už nie je prekážkou a láka na lacné letenky a dovolenky

Emiráty sú celoročnou destináciou plnou zážitkov. Tieto miestami futuristické miesta objavuje posledné roky čoraz viac slovenských dovolenkárov, ktorých na Blízky východ lákajú lacné letenky, výhodné ceny luxusných hotel či stále pribúdajúce atrakcie.

25.08.2022 06:15
NEPOUZ, Dubaj a Abu Dhabi sa stali celorocnymi... Foto:
Dubaj a Abu Dhabi sa stali celoročnými destináciami.
debata (7)

Hlavná sezóna Emirátov sa začína neskorou jeseňou, práve koniec leta spolu s babím letom sú výbornou voľbou pre dovolenkárov, ktorí si chcú vychutnať luxus o niečo lacnejšie.

Kompletné dovolenkové balíky v štvorhviezdič­kových hoteloch sa momentálne začínajú na cenovke pod 400 eur na tri noci.

Emiráty sa posledné roky zbavujú svojej nálepky destinácie pre horných 10-tisíc – aktivity ponúkajú pre všetky typy cestovateľov a zároveň pre všetky dovolenkové rozpočty.

Nízkonákladovým cestám do Emirátov pomáha aj priame spojenie s maďarskými aerolinkami Wizz Air – cena spiatočných leteniek do Abu Dhabi, najväčšieho emirátu, začína na cenovke pod 120 eur.

Turistka si robí selfie v mešite v Abú Zabí v...
Abu Dhabi je hlavným mestom Spojených arabských...
+10Abu Dhabi, Spojené arabské emiráty.

Posledná zimná sezóna bola pre Emiráty rekordnou, ukazujú dáta Pelikán.sk – hlavným lákadlom bol Dubaj a konkrétne svetová výstava EXPO 2020.

Záujem o Dubaj či Abu Dhabi však neklesol ani s príchodom leta, ktoré bolo pre Emiráty známe ako obdobie nízkej sezóny – z Emirátov sa vďaka výhodným ponukám a vysokému záujmu stala celoročná destinácia a nevadia nám ani vyššie teploty.

V porovnaní s rekordným predpandemickým rokom 2019 rástli Emiráty ten minulý o 20 percent. A koncom augusta tohto roku dosahujú 95 percent cestovateľov z celého roka 2021 – ešte pred začiatkom hlavnej zimnej sezóny.

3* Rove Marina, Dubaj

Mestský hotel v obľúbenom letovisku Dubai Marina je výbornou voľbou pre mladé páry, ktoré hľadajú dobrú východiskovú polohu na objavovanie Dubaja – nachádza sa v jednej z najživších štvrtí, od pláže sa nachádza len pár minút chôdze a na skok majú dovolenkári aj umelovybudovaný ostrov The Palm.

Hotely siete Rove sú známe svojím farebným, moderným a originálnym dizajnom, samé seba profilujú ako výbornú cieľovú destináciu pre smart-friendly dovolenkárov.

Tí majú navyše k dispozícii nepretržite otvorené fitness centrum a tiež vonkajší bazén. Pobyt v hoteli Rove Marina sa začína na cenovke od necelých 440 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnutá spiatočná letenka z Budapešti a tiež bufetové raňajky.

Rove Marina, Dubaj Foto: Pelipecky
Rove Dubai Marina Dubaj - Pelipecky Rove Marina, Dubaj

5* Royal Central The Palm, Dubaj

Päťhviezdičková hotel sa nachádza na obľúbenom ostrove The Palm, ktorý je skvelou destináciou pre rodiny s deťmi.

Luxusný hotel stojí priamo na pláži, hotel Royal Centra je tak ideálnou destináciou na plážovú dovolenku – na tej si môžu hostia vychutnať aj bohatú ponuku vodných športov.

V hoteli nájdu hneď niekoľko reštaurácií s japonskou či stredomorskou kuchyňou. Samozrejmosťou je fitness a spa centrum či vonkajší bazén.

Pobyt v hoteli Royal Central The Palm sa začína na cenovke od necelých 590 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Viedne či Budapešti, letiskový transfer a tiež hotelové raňajky.

Royal Central The Palm, Dubaj Foto: Royal Central
Royal Central The Palm Dubaj - Royal Central Royal Central The Palm, Dubaj

4* Hilton Garden Inn, Dubaj

Štvorhviezdičkový mestský hotel sa nachádza v obľúbenej štvrti Jumeirah a je výbornou voľbou najmä pre mladé páry, ktoré hľadajú dobrú východiskovú polohu na objavovanie.

Navyše sa nachádza len kúsok od pláže La Mer (na ktorú smeruje aj bezplatná kyvadlová doprava), k dispozícii však má aj svoj vlastný vonkajší bazén. Samozrejmosťou je fitness centrum a reštaurácia.

Pobyt v hoteli Hilton Garden Inn sa začína na cenovke od necelých 390 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Viedne či Budapešti a tiež stravovanie formou raňajok.

Hilton Garden Inn, Dubaj Foto: Hilton
Hilton Garden Inn, Dubaj Hilton Garden Inn, Dubaj

3* Ibis Styles Jumeirah, Dubaj

Mestský hotel Ibis sa nachádza priamo v obľúbenej štvrti Jumeirah a v blízkosti hlavnej dopravnej tepny – Sheikh Zayed Road. Navyše len kúsok od obľúbenej pláže Jumeirah.

Hostia majú k dispozícii fitness centrum a aj krytý bazén. Samozrejmosťou je hotelová reštaurácia.

Pobyt v hoteli Ibis Styles Jumeirah sa začína na cenovke od necelých 390 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Budapešti a tiež stravovanie formou raňajok.

Ibis Styles Jumeirah, Dubaj Foto: Ibis Styles Jumeirah
Ibis Styles Jumeirah, Dubaj Ibis Styles Jumeirah, Dubaj

4* Le Méridien, Abu Dhabi

Luxusný hotel stojí priamo na súkromnej pláži, napriek tomu sa však nachádza v centre najväčšieho emirátu Abu Dhabi.

Najesť sa možno v 12tich reštauráciách a baroch, hostia tiež majú k dispozícii spa centrum, fitness centrum a samozrejmosťou je vonkajší bazén a tiež bazén pre deti.

Milovníci športu tiež ocenia bohatú ponuku vodných športov priamo na pláži pri hoteli.

Pobyt v hoteli Le Méridien sa začína na cenovke od necelých 490 eur s ubytovaním na štyri noci. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Le Meridien, Abu Dhabi Foto: Marriott
Le Meridien Abu Dhabi. - Marriott Le Meridien, Abu Dhabi

5* Radisson Blu, Abu Dhabi

Päťhviezdičkový hotel Radisson Blu stojí priamo na pláži, je výbornou voľbou pre rodinnú dovolenku. Nachádza sa priamo na promenáde Abu Dhabi Corniche, k dispozícii má deväť reštaurácií – s talianskou, ázijskou či medzinárodnou kuchyňou, plážové a nočné bary, či kaviareň.

Na relax slúži miestne wellness centrum či salón krásy, samozrejmosťou je aj fitness centrum a bohatá ponuka vodných a kolektívnych športov.

Pobyt v hoteli Radisson Blu sa začína na cenovke od necelých 460 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnutá spiatočná letenka s odletom z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Radisson Blu, Abu Dhabi Foto: Pelipecky
Radisson Blu Abu Dhabi - Pelipecky Radisson Blu, Abu Dhabi
Maldivy budu aj tuto zimu jednou z top exotickych destinacii slovenskych dovolenkarov. - Shutterstock.jpg Čítajte viac Maldivy pod 400 eur v hlavnej sezóne? Exotika vie byť túto sezónu ešte lacnejšia NEPOUZ, Zadar, Chorvátsko Čítajte viac Keď sa dovolenka zadarí... Zadar je top chorvátskou destináciou leta 2022 - koľko ušetríte letecky? NEPOUZ, leto, pláž, dovolenka, cestovanie Čítajte viac Tajomstvo leta 2022: Nečakajte na last minute. Akciovú letnú dovolenku si vyberajte s októbrovým termínom
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Dubaj #Spojené arabské emiráty #Pelikan.sk