Juhovýchodná Ázia je po dvoch rokoch naplno späť. Thajsko atakuje predpandemické čísla, návrat hlási aj Bali

Raj batôžkárov sa po dvoch rokoch pandémie vrátil. Juhovýchodná Ázia je obľúbenou destináciou slovenských dovolenkárov najmä počas zimných mesiacov, keď do nej v húfoch utekajú za teplom.

02.09.2022 06:10
NEPOUZ, Bali, Thajsko Foto:
Bali uvoľnilo podmienky vstupu až v apríli tohto roku.
debata

To zmenila pandémia, ktorá Áziu nekompromisne zatvorila a turistov vpúšťala len za komplikovaných podmienok.

Zmena nastala až v tomto roku – krajiny vo veľkom uvoľnili opatrenia a turisti majú vo väčšine prípadov vstup podobný, ak nie rovnaký, ako pred pandémiou.

Na to podľa dát Pelikán.sk zareagovali aj dovolenkári – thajský Bangkok je tak posledné dva mesiace jednou z najpredávanejších leteniek.

Thajsko otvorilo svoje hranice po pandémii ešte 1. júla 2021, a to vo forme Phuket Sandbox – cestovatelia museli splniť niekoľko podmienok v spojení so štyrmi testovaniami, vstupným certifikátom a pozor si museli dať aj na výber hotela či samotného letu do krajiny.

Bali
Bali
+28Bali, Indonézia

Podmienky vstupu sa časom uvoľňovali, napriek tomu sa do Thajska cestovatelia nehrnuli v podobných počtoch, ako pred pandémiou. To sa zmenilo až tento rok – do Thajska cestujeme ako pred pandémiou.

Podobne na tom je aj obľúbený indonézsky ostrov Bali či Vietnam, do ktorých dnes cestujeme rovnako ako pred pandémiou. Najväčším skokanom je v tomto prípade však práve Thajsko – v porovnaní s celým minulým rokom rástlo v prvých ôsmich mesiacoch o 210 percent.

Top destináciou je thajské hlavné mesto Bangkok, ktoré je vstupnou bránou na objavovanie Juhovýchodnej Ázie.

Lákadlom sú aj ceny leteniek – tie začínajú na cenovke od necelých 390 eur spiatočne.

Bangkok, Thajsko

Hlavné mesto Thajska je rušným, živým mestom, ktoré víta návštevníkov svojou rozmanitosťou. Napriek tomu, že slúži najmä ako vstupná brána na ďalšie objavovanie, určite by nemal byť prehliadnutý.

Vynechať netreba pouličné trhy, budhistické chrámy či jazdu na tuk-tuku.

Najznámejším chrámom je The Royal Grand Palace, komplex budov, ktorý je tiež sídlom thajských kráľov.

Spiatočné letenky do Bangkoku sa začínajú na cenovke od necelých 390 eur spiatočne, a to s odletom z viedenského letiska.

The Royal Grand Palace, Bangkok Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Thajsko, The Royal Grand Palace Bangkok The Royal Grand Palace, Bangkok

Denpasar Bali, Indonézia

Krásne pláže, nádherná príroda, dažďové pralesy či budhistické chrámy na každom kroku. Bali je jednou z najobľúbenejších destinácií na surfovanie či len oddych v teple počas zimných mesiacov.

Rozhodne netreba zostávať na jednom mieste. Zastaviť sa možno v meste Ubud či Monkey Forest – označovaný aj ako indonézsky Gibraltár a ryžové terasy Tegalalang.

Obľúbenou zastávkou je tiež ostrov Nusa Penida. Vynechať netreba ani východ slnka priamo zo sopky Batur.

Spiatočné letenky na Bali zoženú dovolenkári od necelých 670 eur s odletom z budapeštianskeho letiska.

Ostrov Nusa Penida, Bali Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Ostrov Nusa Penida, Bali, Thajsko Ostrov Nusa Penida, Bali

Phuket, Thajsko

Ostrovný Phuket patrí medzi top destinácie v Thajsku. Aj tu netreba vynechať budhistické chrámy (na Phukete sa ich nachádza 29), príkladom je Wat Doi Thep Nimit, jeden z menej známych, avšak o to autentickejších chrámov. Pozrieť treba aj Veľkého Budhu a chrám Wat Chalong.

Samozrejmosťou sú pláže, najznámejšou a najobľúbenejšou turistickou oblasťou je Patong, vynechať netreba ani pláže Kata, Karon či Rawai či pláže Freedom a Paradise, ktoré pôsobia ako skutočný raj na zemi.

Spiatočné letenky na Phuket zoženú cestovatelia od necelých 620 eur s odletom z Viedne. Na trase Bangkok – Phuket sú letenky dostupné od necelých 80 eur spiatočne.

Patong Beach, Phuket Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Patong Beach, Phuket Patong Beach, Phuket

Hanoi, Vietnam

Hanoi je typickým rušným a najmä starým veľkomestom v Ázii. Typickými sú pouličné stánky, obchodíky, samotné mesto však neponúka žiadne významné pamiatky.

Jeho hlavným lákadlom je jeho atmosféra, bežný život domácich, ktorí sedia na stoličkách na ulici a fajčia bambusovú fajku.

Podobne ako Bangkok, aj Hanoi môže slúžiť ako vstupná brána pri návšteve ostatných častí Vietnamu.

Spiatočné letenky do Hanoja sa začínajú na cenovke od necelých 790 eur s odletom z budapeštianskeho letiska.

Hanoi, Vietnam Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Hanoi, Vietnam Hanoi, Vietnam

Koh Samui, Thajsko

Kokosový raj Thajska patrí medzi najkrajšie ostrovy krajiny. Preslávili ho najmä pláže – najrušnejšou je Chaweng, ktorá je známa aj nočným životom, pre viac súkromia odporúčajú dovolenkoví špecialisti Silavadee, Kamalaya či Coral Cove.

Vynechať netreba ani návštevu ostrovov Koh Tao, ktorý je ako stvorený na potápanie sa, či Koh Phangan, ktorý je výbornou destináciou pre milovníkov zábavy.

Spiatočné letenky na Koh Samui sa začínajú na cenovke od necelých 770 eur spiatočne. Možnosťou je aj let na trase Bangkok – Koh Samui, letenka začína na cenovke od 150 eur spiatočne.

Koh Samui, Thajsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Koh Samui, Thajsko Koh Samui, Thajsko

Hočiminovo mesto, Vietnam

Aj najväčšie mesto Vietnamu, známe aj pod názvom Saigon, je typickým ázijským mestom – hlučným, rušným, ale aj prekvapivo zeleným tiež lacným.

Známe je svojim rušným nočným životom a je stelesnením tzv. moderného Vietnamu, kde sa prejavuje vplyv západných krajín.

Spiatočné letenky do Hočiminovho mesta sa začínajú na cenovke od necelých 800 eur s odletom z viedenského letiska.

Hociminovo mesto, Vietnam Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Vietnam, Hočiminovo mesto- Shutterstock.jpg Hociminovo mesto, Vietnam
NEPOUZ, Grécko, Korfu Čítajte viac Grécko je letnou stálicou dovolenkárov: Stovky ostrovov a pobyty pod 300 eur NEPOUZ, Dubaj a Abu Dhabi sa stali celorocnymi destinaciami. Čítajte viac Dubaj je novým Stredomorím. Počasie už nie je prekážkou a láka na lacné letenky a dovolenky NEPOUZ, Dubai Marina, Dubaj, SAE Čítajte viac Burj Al Arab si v lete môžete dovoliť aj vy. Dubaj láka Slovákov na extrémne lacné hotely. A počasie je horúce ako na juhu Španielska
debata chyba
Viac na túto tému: #Vietnam #Thajsko #Ázia #Bali #Pelikan.sk