Silvestrovskú dovolenku v exotike si rezervujte už teraz. Ceny pôjdu hore, varujú odborníci

Koniec roka je síce stále vzdialený necelé štyri mesiace, špecialisti však odporúčajú dovolenky v týchto termínoch riešiť už teraz. Silvestrovské dovolenky patria tradične medzi cenovo najdrahšie, a to najmä s blížiacim sa termínom odletu, a taktiež najvypredanejšie. Venovať sa im treba už začiatkom jesene, a to najmä pri exotických destináciách, ktoré patria medzi tie najžiadanejšie.

08.09.2022 06:10
NEPOUZ, exotika, dovolenka, more, prístav, loď Foto:
Silvestrovskú dovolenku treba riešiť už začiatkom jesene, radia špecialisti.
debata

Poslednému Silvestru dominovala top zimná destinácia slovenských dovolenkárov – na pobyt do Dubaja sa vybrala takmer štvrtina silvestrovských dovolenkárov. Nasleduje Dominikánska republika s 12 percentami, Egypt s ôsmimi či Maldivy, do ktorých sa vybralo viac ako šesť percent dovolenkárov, ukazujú dáta Pelikán.sk.

„Štandardne trendy silvestrovských dovoleniek kopírujú top zimné destinácie, dominuje im tak Karibik, Spojené arabské emiráty, či ostrovné destinácie ako Zanzibar, Seychely, Maurícius a Maldivy,” menuje Lucia Miklošová z Pelikán.sk.

Počas odlivu oceán ustúpi až niekoľko stoviek...
Masajovia
+28Obchod s otrokmi pripomína súsošie na nádvorí...

V prípade týchto destinácii treba s príchodom zimy rátať s vyššími cenovkami, platí to dvojnásobne pri najobľúbenejších termínov počas vianočného a novoročného obdobia. Miklošová preto odporúča nečakať a dovolenku si zarezervovať ešte teraz.

„Pri týchto termínoch neodporúčame čakať na lepšiu cenu, ide o top sezónu a tie tradične najvypredanejšie termíny. Klienti si mnoho razy nechávajú silvestrovskú dovolenku na poslednú chvíľu a áno, aj v takýchto prípadoch im vieme nájsť termíny, existuje však omnoho menší výber a treba rátať s niekoľkonásobne vyššou cenou. Ak majú klienti obavy zo zmeny situácie, pripravujeme pre nich ponuku s flexibilnou možnosťou zmeny,” dodáva dovolenková špecialistka Pelikána.

Nádherná pláž Georgette.
Anse Lazio, Praslin, Seychely.
+19Kapadócia je čarovná z teplovzdušného balóna.

5* Limak Limra Resort & Hotel, Turecko

Najvýhodnejšou ponukou na silvestrovskú dovolenku je – tradične ako na letnú – all inclusive Turecko.

Päťhviezdičkový rezort Limak Limra sa nachádza priamo na pláži, z jednej strany tak poskytuje výhľad na more a z druhej na pohorie Taurus. Hotel má k dispozícii okrem vlastnej pláže aj bazény, z toho jeden vnútorný.

Na stravovanie poslúži dokopy šesť reštaurácií, kaviareň či snack bar. K dispozícii je tiež bohatá ponuka športových aktivít a tiež samostatné fitness centrum. Samozrejmosťou je wellness so saunami či dodatočnými masážami.

Pobyt v Limak Limar Resort sa začína na cenovke od necelých 550 eur na osobu. V cene je zahrnutý spiatočný let z viedenského letiska, päťhviezdičkové ubytovanie na päť nocí, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Limak Limra Hotel Resort, Turecko Foto: Pelikán
NEPOUZ, Limak Limra Hotel Resort Turecko - Pelikan Limak Limra Hotel Resort, Turecko

5* Hotel Indigo Dubai Downtown, Spojené arabské emiráty

Štýlový artsy Hotel Indigo v časti Business Bay v Dubaji je jednou z top destinácií na dovolenku v Emirátoch. Ide o jeden z najobľúbenejších hotelov v Dubaji, a to napriek tomu, že je otvorený len niečo cez rok.

Nachádza sa len na skok od dubajského Downtownu a ako jeden z mála hotelov je tiež pet friendly. Indigo je moderným a dizajnovým hotelom s vlastnou art manažérkou – tá má na starosti viac ako 200 umeleckých diel v celom hoteli.

Hostia majú k dispozícii reštauráciu, bar. Ale aj samostatný infinity pool o dĺžke 25 metrov – samozrejmosťou je fitness centrum.

Pobyt v dubajskom Hoteli Indigo v koncoročných termínoch sa začína na cenovke od necelých 2300 eur na osobu.

V cene je zahrnuté ubytovanie na tri noci, stravovanie formou raňajok, letiskový transfer a spiatočná letenka priamym letom s odletom z Viedne.

Hotel Indigo Dubai Downtown, Dubaj Foto: Pelikán
NEPOUZ, Hotel Indigo Dubai Downtown Dubaj - Pelikan Hotel Indigo Dubai Downtown, Dubaj

5* Melati Beach Resort & Spa, Thajsko

Luxusný plážový rezort na obľúbenom thajskom ostrove Koh Samui sa nachádza len pár minút od obľúbenej pláže Chaweng.

K dispozícii má svoje vlastné palmové záhrady, dva bazény a samozrejmosťou je samostatné fitness centrum a tiež wellness.

Stravovať sa možno v reštaurácii s výhľadom na more. Melati Beach Resort ponúka viacero typov izieb, niektoré majú k dispozícii svoj vlastný bazén.

Pobyt v thajskom Melati Beach Resort sa začína v silvestrovských termínoch na cenovke od necelých 2800 eur s ubytovaním na sedem nocí.

V cene je zahrnuté stravovanie formou raňajok, spiatočný let z viedenského letiska a tiež letiskový transfer.

Melati Beach Resort, Thajsko Foto: Pelikán
NEPOUZ, Melati Beach Resort Thajsko - Pelikan Melati Beach Resort, Thajsko

4* RIU Jambo Resort, Zanzibar

Novopostavený hotel sa nachádza na vyhľadávanej a jednej z najkrajších pláži Nungwi – k dispozícii má svoje exotické záhrady, ale aj vlastnú pieskovú pláž.

Okúpať sa možno okrem mora aj v piatich bazénoch, ktoré majú hostia k dispozícii v rámci rezortu.

Stravovanie je dostupné v štyroch reštauráciách, k dispozícii je však aj niekoľko ďalších barov.

Samozrejmosťou je bohatá ponuka vodných športoch a samostatné fitness centrum. Zrelaxovať sa možno v tamojšom wellness centre a deti sa zabavia pri svojom vlastnom animačnom programe.

Pobyt v rezorte RIU Jambo na Zanzibare sa začína na cenovke od necelých 2800 eur s ubytovaním počas Silvestra.

V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z Budapešti, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

RIU Jambo Resort, Zanzibar Foto: Pelikán
NEPOUZ, RIU Jambo Resort Zanzibar - Pelikan RIU Jambo Resort, Zanzibar

4* Sunrise Attitude, Maurícius

Štvorhviezdičkový rezort na Mauríciu je výbornou voľbou pre páry – je totiž určený výhradne pre dospelých. Hotel je kompletne zrekonštruovaný a umiestnený priamo na piesočnatej pláži.

K dispozícii majú hostia tri reštaurácie a tiež dva bazény.

Samozrejmosťou pre dokonalý relax je wellness centrum, aktívnych dovolenkároch poteší ponuka vodných aj nevodných športov, medzi nimi napríklad neďaleké golfové ihrisko, jóga a pilates či samostatné fitness centrum.

Silvestrovský pobyt v rezorte Sunrise Attitude sa začína na cenovke od necelých 3700 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnuté stravovanie formou polpenzie, spiatočný a priamy let z viedenského letiska a tiež letiskový transfer.

Sunrise Attitude, Maurícius Foto: Pelikán
NEPOUZ, Sunrise Attitude Mauricius - Pelikan Sunrise Attitude, Maurícius

3* Berjaya Beau Vallon Bay Resort, Seychely

Trojhviezdičkový rezort sa nachádza na severe ostrove Mahé, situovaný je priamo na pláži a v blízkosti obľúbenej pláže Beau Vallon.

Rezort je obľúbenou voľbou práve kvôli svojej lokalite, nachádza sa v blízkosti hlavného mesta a má dlhšie pobrežie.

Okrem toho sú priamo v areáli k dispozícii dva bazény plus samostatný detský. K dispozícii je priamo v rezorte päť reštaurácií, dostupné sú aj športové aktivity, a to napríklad na tenisových kurtoch, či vodné športy. Samozrejmosťou sú fitness a wellness centrum.

Jediným upozornením pri decembrových pobytoch je na počasie – práve v tomto období môže byť veternejšie.

Silvestrovský pobyt v rezorte Berjaya Beau Vallon Bay sa začína na cenovke od približne 2400 eur na osobu s ubytovaním na sedem nocí.

V cene je zahrnuté stravovanie formou polpenzie, spiatočný let z viedenského letiska a tiež letiskový transfer.

Berjaya Beau Vallon Bay Resort, Seychely Foto: Pelikán
NEPOUZ, Berjaya Beau Vallon Bay Resort Seychely - Pelikan Berjaya Beau Vallon Bay Resort, Seychely

5* Nova Maldives, Maldivy

Nova Maldives je novootvorených luxusným rezortom, ktorý je skvelou voľbou ako pre páry, tak aj pre rodiny s deťmi. Rezort otvoril svoje brány len v júni 2022, láka tiež na svoju polohu len približne 25 minút od letiska v meste Male.

K dispozícii sú luxusné vily s výhľadom na oceán, stravovať sa možno v piatich reštauráciách a baroch. Zároveň je výbornou voľbou pre milovníkov potápania a šnorchlovania, nachádza sa na Južnom Ari atole, kde sa celoročne vyskytujú žraloky veľrybie. Samozrejmosťou je spa centrum a miestne fitness centrum.

Pobyt v rezorte Nova Maldives zoženú dovolenkári na Silvestra od necelých 6000 eur s ubytovaním na sedem nocí v beach vile.

V cene je zahrnuté stravovanie formou all inclusive, spiatočný let z Budapešti či Viedne a letiskový transfer.

Nova Maldives, Maldivy Foto: Pelikán
NEPOUZ, Nova Maldives Maldivy - Pelikan Nova Maldives, Maldivy

4* Grand Waterworld Makadi Hotel, Egypt

Priamo na súkromnej pláži stojí obľúbený hotel Grand Waterworld Makadi. Hneď pred plážou sa nachádza koralový útes, kde možno napríklad šnorchlovať.

Hotel je výbornou voľbou pre rodiny s deťmi, k dispozícii má tiež svoj vlastný akvapark, v ktorom sú počas zimy viaceré bazény vyhrievané.

K dispozícii je množstvo športových aktivít, deti majú tiež svoj vlastný detský klub.

Pobyt v hoteli Grand Waterworld Makadi v silvestrovskom termíne sa začína na cenovke od necelých 1100 eur na osobu.

V cene je zahrnuté stravovanie formou all inclusive, ubytovanie na sedem nocí, spiatočnú letenku z viedenského letiska a tiež letiskový transfer.

Grand Waterworld Makadi Hotel, Egypt Foto: Pelikán
NEPOUZ, Grand Waterworld Makadi Hotel Egypt - Pelikan Grand Waterworld Makadi Hotel, Egypt
Dubaj Čítajte viac Dubaj sa stal zimným Jadranom Slovákov. Prečo doň smerujeme v húfoch? NEPOUZ, Dubaj a Abu Dhabi sa stali celorocnymi destinaciami. Čítajte viac Dubaj je novým Stredomorím. Počasie už nie je prekážkou a láka na lacné letenky a dovolenky
debata chyba
Viac na túto tému: #Silvester #Pelikan.sk