Kde sa zrodil all inclusive: Dominikánska republika je najlacnejšia exotika Karibiku

Dominikánska republika je pravidelným útočiskom slovenských dovolenkárov pred dlhými zimnými dňami. Lákadlom sú najmä nízke ceny kompletných all inclusive dovoleniek. Dominikánska republika zároveň ako jedna z najdostupnejších exotických destinácií láka aj na nízke cenovky viactýždňových pobytov, bežne si ju preto počas zimy vyberáme aj na dva až tri týždne.

20.10.2022 06:30
NEPOUZ, Dominikánska republika Foto:
Dominikánska republika je známa ako najlacnejšia exotika Karibiku.
debata

Dominikánska republika je synonymom all inclusive dovolenky, a je to práve Karibik, z ktorého podľa niektorých tento koncept pochádza. Krajina dlhé roky láka slovenských dovolenkárov najmä počas zimných mesiacov, ide však o celoročnú destináciou – mimo sezóny však treba rátať so zrážkami, komármi či riasami na pláži.

Neodporúčaným obdobím na návštevu je podľa dovolenkových špecialistov Pelikán.sk august až september, kedy v tejto oblastí hrozí výskyt hurikánov.

Hlavná sezóna Dominikánskej republiky je však za rohom – začína v novembri a potrvá až do marca nasledujúceho roka. Práve pri tejto destinácii odporúčajú dovolenkoví špecialisti Pelikán.sk voliť kompletné pobyty namiesto samostatného kupovania letenky a následne hotela.

Spiatočné letenky do Punta Cany sa začínajú na cenovke od 579 eur, a to s prestupom v Kanade – netreba preto zabúdať na víza ESTA.

Kompletné dovolenkové balíky do Dominikánskej republiky sa začínajú na cenovke od približne 1300 eur na osobu, a to v cene so spiatočnou letenkou, ubytovaním, transferom a spomínaným all inclusive stravovaním. Pri výbere však treba pamätať na niekoľko vecí – odporúčaním je voliť hotely na úrovni minimálne štyroch hviezdičiek.

Dôležitou je aj lokalita – top destináciou je letovisko Punta Cana a konkrétne pláž Bavaro, ktorá je považovaná za jednu z najkrajších na celom svete.

Okrem východného pobrežia je dobrým tipom tiež južné na čele s Bayahibe, neodporúčaným je najmä severné, aj keď práve to mnoho razy láka na nižšie cenovky hotelov.

Letoviskom je v tomto prípade Puerto Plata, ktorá je obľúbenou voľbou najmä surfistov, ktorých lákajú veľké vlny Atlantiku.

Barcelo Bavaro Palace *****

Päťhviezdičkový rezort stojí priamo na najznámejšej pláži Bavaro, k dispozícii má svoju vlastnú pláž, ale aj štyri bazény priamo v areáli. Ideálnou voľbou je najmä pre páry, ide totiž o rezort len pre dospelých. Tí majú k dispozícii tiež 11 reštaurácií či napríklad bohatú ponuku vodných športov. Zrelaxovať sa možno vo wellness centre, či sa zabaviť v miestnom divadle, kasíne, nočnom klube, alebo vlastnej escape room.

Pobyt v Barcelo Bavaro Palace sa začína na cenovke od približne 1600 eur na osobu. V cene je zahrnuté stravovanie formou all inclusive, päťhviezdičkové ubytovanie na päť nocí, spiatočná letenka s odletom z Viedne a letiskový transfer.

Barcelo Bavaro Palace Foto: Barcelo
NEPOUZ Barcelo Bavaro Palace - Barcelo Barcelo Bavaro Palace

Lopesan Costa Bavaro Resort Spa & Casino*****

Nový a moderne zariadený hotel stojí v top lokalite v letovisku Punta Cana, na pláži Bavaro. Hotel je vhodný pre rodiny s deťmi, ale aj pre dospelých – má svoju vlastnú adults only časť s diskotékou aj kasínom, ktorá je oddelená od tej rodinnej – deti sa môžu tešiť na akvapark so šiestimi toboganmi, miniklub či mini diskotéku.

Päťhviezdičkový Lopesan Costa Bavaro sa začína na cenovke od približne 2000 eur na osobu s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnuté stravovanie formou all inclusive, ktoré zahŕňa alko aj nealkoholické nápoje či snacky počas dňa, letiskový transfer, ktorý trvá približne 25 minút, a tiež odlet z Viedne.

Lopesan Costa Bavaro Resort Foto: Pelikán
NEPOUZ, Lopesan Costa Bavaro Resort - Pelikan.jpg Lopesan Costa Bavaro Resort

Vista Sol Punta Cana Beach Resort & Spa****

Najobľúbenejšou voľbou dovolenkárov je cenovo dostupný Vista Sol v Punta Cana. Nachádza sa priamo na Bavaro Beach, jednej z najkrajších pláží na svete. Štvorhviezdičkový hotel je výbornou voľbou aj pre rodiny s deťmi, od letiska sa navyše nachádza len niečo málo cez 20 kilometrov.

Štvorhviezdičkový Vista Sol Punta Cana zoženú dovolenkári od približne 1300 eur na osobu s ubytovaním na týždeň. V cene je zahrnuté stravovanie formou all inclusive, odlet z viedenského letiska aj letiskový transfer.

Vista Sol Punta Cana Foto: Pelikán
NEPOUZ, Vista Sol Punta Cana - Pelikan Vista Sol Punta Cana

Secrets Royal Beach Punta Cana*****

Päťhviezdičkový plážový rezort značky Secrets je ideálnou voľbou pre bezdetných dovolenkárov – rovnako je určený len pre dospelých. K dispozícii má sedem reštaurácií a jedenásť barov. Relaxovať možno vo vonkajšom bazéne či vírivke, v ponuke je tiež množstvo vodných športov – napríklad tenisové kurty či tanečné priestory, ale aj súkromné fitness centrum.

Pobyt v rezorte Secrets Royal Beach Punta Cana sa začína na cenovke od necelých 2100 eur na osobu. V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, stravovanie formou all inclusive, spiatočný let z viedenského letiska a tiež letiskový transfer.

Secrets Royal Beach Punta Cana Foto: Pelikán
NEPOUZ Secrets Royal Beach Punta Cana - Pelikan Secrets Royal Beach Punta Cana

Princess Family Club Bavaro*****

Plážový rezort Princess Family Club je výbornou voľbou pre rodiny s deťmi, pre ktoré je na mieste pripravených množstvo aktivít. Rezort sa nachádza na pláži Bavaro, k dispozícii má aj vonkajšie bazény či tobogan. Hostia majú k dispozícii mnoho športových aktivít – ako tenis, plážový volejbal, fitness centrum, či množstvo vodných športov. Samozrejmosťou je wellness centrum a tiež detské minikluby a herne pre najmenších dovolenkárov.

Pobyt v rezorte Princess Family Club Bavaro sa začína na cenovke od približne 1600 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z viedenského letiska a tiež stravovanie formou all inclusive.

Princess Family Club Bavaro Foto: Princess Family
NEPOUZ, Princess Family Club Bavaro - Princess Family Princess Family Club Bavaro

Grand Palladium Palace Resort & Spa*****

Päťhviezdičkový rezort sa nachádza priamo na obľúbenej pláži Bavaro. Nachádza sa v ňom deväť a la carte reštaurácií a až 25 barov. Relaxovať možno v šiestich bazénoch či vírivke, na mieste je aj wellness centrum. Športovať možno v miestnom fitness centre, ale aj na tenisových kurtoch, či si zahrať biliard, futbal, plážová volejbal a mnoho iných – napríklad vodné športy. Pre deti sú pripravené bazény, ihrisko, ale aj samostatné detské kluby.

Pobyt v rezorte Grand Palladium Palace sa začína na cenovke od približne 1600 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Grand Palladium Palace Foto: Pelikán
NEPOUZ Grand Palladium Palace - Pelikan Grand Palladium Palace
Malorka, Mallorca, Čítajte viac Spravte si letecký výlet do Európy za necelých 20 eur spiatočne: Tieto destinácie sú najvýhodnejšie NEPOUZ, pláž, Seychely, dovolenka, ostrov, palmy, piesok Čítajte viac Seychely sú butikovým rajom pre náročných turistov. Záujem s príchodom zimy rastie, odporúčame kompletné pobyty

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominikánska republika #Pelikan.sk