Najlacnejšie dovolenky roka? Black Friday neobišiel ani cestovky, v Abu Dhabi si užijete pobyt pod štyri stovky

Black Friday, či tzv. čierny piatok, je dnes neoddeliteľnou súčasťou spotrebiteľského života Slovákov - práve v tomto mesiaci, týždni či jednom dni klesajú ceny takmer v každej oblasti. Výnimkou nie sú ani cestovné kancelárie. Tie si pre dovolenkárov pripravili kompletné dovolenkové balíky s cenovkou pod 200 eur spiatočne pri ubytovaní na tri noci.

25.11.2022 06:10
NEPOUZ, Abu Dhabi, SAE, Spojené arabské emiráty Foto:
Abu Dhabi v hlavnej sezóne je možné ako kompletnú dovolenku zohnať pod 400 eur.
debata

Na nákupný sviatok reaguje aj cestovná kancelária Pelikán.sk – okrem akciových leteniek od 20 eur spiatočne tak dovolenkárom ponúka aj výhodne cenovky kompletných pobytových balíkov.

Najvýhodnejšou voľbou zostáva Európa, ale aj Blízky východ. Dovolenka v Abu Dhabi tak napríklad začína na cenovke od 369 na osobu – v cene so štvorhviezdičkovým ubytovaním, spiatočnou letenkou či stravou.

Spoločne s cestovnou kanceláriou Pelikán vyberáme šesť tipov na akciové Black Friday dovolenkové balíky v zahraničí, ktoré momentálne začínajú na cenovke od približne 150 eur na osobu s ubytovaním na tri noci.

Abu Dhabi, Spojené arabské emiráty

Najväčší z Emirátov je mestom superlatívov. Známy je, podobne ako susedný Dubaj, obrovskými mrakodrapmi, teplým morom a krásnymi plážami. Samozrejmosťou je výber najlepších svetových hotelov.

Abu Dhabi je však známe aj ako domov majestátnej Grand Mosque Sheik Zayed či zábavného parku Ferrari, ktorý je domovom najrýchlejšej horskej dráhy na svete – Formula Rossa. Tá sa nachádza na ostrove Yas spolu s okruhom Yas Marina, ktorý je tradične posledným pretekom sezóny Formuly 1.

Black Friday pobyt v Abu Dhabi počas hlavnej sezóny začína na cenovke od približne 370 eur na osobu. V cene je zahrnuté stravovanie formou raňajok, spiatočná letenka s odletom z Budapešti či Viedne, štvorhviezdičkové ubytovanie na tri noci.

Abu Dhabi, Spojené arabské emiráty Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Abu Dhabi, Spojené arabské emiráty Abu Dhabi, Spojené arabské emiráty

Malta

Stredomorská Malta je pomerne malým ostrovom, napriek tomu láka každoročne tisícky Slovákov. Ide o celoročnú destináciu, mimo sezóny je výbornou voľbou na európsky citybreak, keďže nejde o typicky plážovú destináciu.

Kým hlavný ostrov Maltaláka najmä na históriu a krásne vnútrozemie v mestách ako Valletta či Mdina, je to vedľajší ostrov Comino, ktorého najväčším lákadlom je slávna Modrá lagúna, či Gozo s krásnou prírodou.

Na oba ostrovy sa dá presunúť trajektom či rýchloloďou. Najmä pri ostrove Comino však treba myslieť na to, že ide o neobývaný a nezastavaný ostrov, na ktorého návštevu stačí dovolenkárom hodina až dve.

Pobyt na Malte sa začína počas Black Friday na cenovke od približne 160 eur na osobu. V cene je zahrnuté trojhviezdičkové ubytovanie na tri noci, spiatočná letenka s odletom z Bratislavy či Viedne a stravovanie formou raňajok. Na výber je tiež pobyt na Malte so slovenskou sprievodkyňou.

Valetta, Malta Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Valetta, Malta Valetta, Malta
Dubaj a Abu Dhabi sa stali celoročnými...
Veľká mešita šejka Zayeda.
+18Abu Dhabi, Spojené arabské emiráty.

Lanzarote, Španielsko

Kanársky ostrov Lanzarote je vulkanickým ostrovom plným sopečných útvarov, a to v kombinácii s nádhernými plážami. Na svoje si prídu milovníci surfovania, a to začiatočníci aj pokročilý. Zaujímavosťou je národný park Timanfaya, kde sa jedlo pripravuje priamo na aktívnom vulkáne. Lanzarote je navyše dobrým východiskovým bodom na ďalší z Kanárskych ostrovov – Fuerteventuru.

Pobyt na ostrove Lanzarote sa začína na cenovke od necelých 300 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnuté trojhviezdičkové ubytovanie, stravovanie formou raňajok a spiatočná letenka s odletom z Viedne či Bratislavy.

Lanzarote, Španielsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Lanzarote, Španielsko Lanzarote, Španielsko

Nice, Francúzsko

Francúzska riviéra a mesto Nice je známou destináciou Francúzska – nádherne pláže, krásne promenády a úžasná atmosféra. Navyše bolo vyhlásené ako najkrajšie mesto Francúzska. Láka na francúzsku kuchyňu so štipkou Stredomoria, ale aj neopísateľné čaro v staršej časti mesta – Vieux Nice. Známa je úzkymi uličkami, ktoré sú plné reštaurácií, kaviarní a obchodíkov – a to najmä pred Vianocami.

Pobyt vo francúzskom meste Nice sa začína na cenovke od necelých 200 eur na osobu. V cene je zahrnuté trojhviezdičkové ubytovanie na dve noci, spiatočná letenka s odletom z Viedne a tiež stravovanie formou kontinentálnych raňajok.

Nice, Francúzsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Nice Francuzsko Nice, Francúzsko

Vianoce v oblakoch

Práve zážitky sa v posledných rokoch dávajú do popredia ako ideálny darček pre milovanú osobu, inak tomu nie je ani na Vianoce. Materiálne dary vymieňame za spoločné spomienky a na čele zážitkov sa dostávajú práve tie cestovateľské.

Aj cestovná kancelária Pelikán zaznamenáva záujem o cestovateľské zážitky v podobe darčekových poukážok primárne v okolí Vianoc, najsilnejším je tradične posledných pár dní pred Štedrým dňom.

Darčeková poukážka sa stáva tou najflexibilnejšou letenkou či dovolenkou – v maili pristane okamžite a využiť ju možno do konca nasledujúceho kalendárneho roka.

NEPOUZ, dovolenka, cestovanie, all inclusive zájazd, Turecko Čítajte viac Tri all inclusive týždne v exotike za cenu mesačného nájmu! Pred zimou utekáme na dlhé dovolenky, kde sa oplatia najviac?

Benátky, Taliansko

Čarovné talianske mesto na vode. To sú Benátky, ktoré kedysi aj Napoleon označil za najkrajší salón na svete, ktorého stropom môže byť len nebo. Benátky sú popretkávané 610 kanálmi a jednotlivé brehy spája až štyristo mostov. Typické sú preň storočné stavby, kaviarne a lagúny, po ktorých sa plavia typické gondoly.

Pobyt v Benátkach sa začína na cenovke od necelých 200 eur na osobu. V cene je zahrnuté trojhviezdičkové ubytovanie na dve noci, spiatočná letenka s odletom z Viedne a tiež stravovanie formou raňajok.

Benátky, Taliansko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Benátky, Taliansko Benátky, Taliansko

Rím, Taliansko

Večné mesto je najobľúbenejšou letenkou roku 2022. Rím je celoročnou destináciou, ktorá láka najmä na svoju históriu – od praveku, cez stredovek až po novovek. V hlavnom meste Talianska sa nachádza jeden z novodobých divov sveta – Koloseum. Vynechať netreba ani najznámejšie námestia či fontány, medzi nimi Piazza Navona či Fontánu di Trevi. Samozrejmosťou je návšteva Vatikánu, v ktorom sa okrem Baziliky sv. Petra nachádzajú slávne Vatikánske múzeá, ktorých prehliadka vrcholí v Sixtínskej kaplnke.

Pobyt v Ríme sa momentálne začína na cenovke od necelých 200 eur na osobu. V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na dve noci, spiatočná letenka s odletom z Bratislavy a stravovanie formou raňajok.

Rím, Taliansko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Rim Taliansko Rím, Taliansko
Malorka, Mallorca, Čítajte viac Spravte si letecký výlet do Európy za necelých 20 eur spiatočne: Tieto destinácie sú najvýhodnejšie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Black Friday #Pelikan.sk