Päťhviezdičkový zážitok z Maldív sa začína už v lietadle: K all inclusive na súkromných ostrovoch sa pridáva biznis trieda

Maldivy sú ultimátnym luxusom - snehobiele pieskové pláže, nedotknutá príroda, súkromné ostrovy a all inclusive zážitok ako bonus. Ostrovnú krajinu tvorí z 99 percent voda, tým jedným percentom je 1190 malých ostrovov zasadených v Indickom oceáne. Práve to dáva Maldivám punc luxusu, keďže na nich funguje turistický koncept jeden-ostrov-jeden-rezort. Náročnejší dovolenkári však aj tu hľadali priestor, ako spraviť svoju dovolenku ešte výnimočnejšou, a preto začali na začiatku - letom.

08.12.2022 06:10
NEPOUZ, Maldivy, exotika, Pelikán Foto:
Päťhviezdičkový zážitok z Maldív sa začína už v lietadle.
debata

Biznis trieda dávno nie je nedostupným luxusom a ceny spiatočnej letenky sa mnoho razy vyrovnávajú cene obľúbenej exotiky počas hlavnej sezóny. Príkladom je Thajsko – zohnať letenku na prelome rokov pod tisíc eur je dnes priam nemožné. Za tisíc eur však už dovolenkári odletia z Atén na Maldivy či Maurícius, a to v biznis triede aeroliniek Saudia.

Upgrade do vyššej triedy sľubuje najmä viac súkromia a pohodlia, samozrejmosťou býva výborné menu, nápoje či tzv. amenity kit (kozmetický balíček) a väčšie množstvo batožiny do podpalubia.

Obľúbenými voľbami sú odlety s aerolinkami Qatar Airways a rakúskou spoločnosťou Austrian Airlines. Práve biznis trieda Qatar-u je považovaná za najlepšiu na svete podľa najprestížnejšieho ocenenia pre aerolinky World Airline Awards od spoločnosti SKYTRAX.

Dovolenkári letia medzi Dauhá a Malé v tzv. Qsuite – súkromnej kajute s dverami, ktoré je možné prepojiť a vytvoriť tak apartmán priamo na palube lietadla. Biznis trieda Qatar-u tak chce cestovateľom priniesť viac luxusu ako prvé triedy u ostatných aeroliniek.

Druhou obľúbenou voľbou sú aerolinky Austrian Airlines, ktoré už v ekonomickej triede sľubujú dôležitú výhodu – na Malé letia z viedenského letiska priamym letom. Možnosťou je upgrade do prémiovej ekonomickej triedy či následne priamo do tzv. biznisky. Tá sľubuje rovnako najmä viac pohodlia na sedadlách, ktoré môžu byť jednoducho premenené na postele.

Tento rok však u slovenských dovolenkárov cestujúcich na Malé dominuje letecká spoločnosť Etihad Airways, ktorá minulý mesiac lákala na výpredajové ceny leteniek. Tie momentálne začínajú na cenovke od necelých 720 eur spiatočne.

Päť hviezd v oblakoch

Biznis trieda spiatočných leteniek je dnes aj priamo súčasťou pobytových balíkov, ktoré tak získavajú dodatočný punc luxusu spojeného s Maldivami. Biznis pobyt sa aktuálne začína na cenovke od približne 8700 eur na osobu – v cene s päťhviezdičkovým all inclusive ubytovaním, priamym letom v biznis triede z viedenského letiska, letiskovým transferom a tiež extra batožinou.

Záujem o Maldivy je citeľný a dovolenkárov nebrzdia ani vyššie ceny – priemerná cena letenky tento rok podľa dát Pelikána rástla o približne 30 percent, najviac práve počas hlavnej sezóny na začiatku a konci roka. Napriek tomu Maldivy prekonali svoj minuloročný rekordný rok už teraz o necelých päť percent a len minulý mesiac rástli o takmer 80 percent v porovnaní s rovnakým obdobím za minulý rok.

A napriek neustále pribúdajúcim možnostiam upgradov sa ani Maldivám nevyhýbajú nízkonákladoví dopravcovia – zo svojej základne v Abu Dhabi smeruje na ostrov Malé od tohto roka aj dopravca Wizz Air.

Biznis trieda sľubuje dodatočné pohodlie a... Foto: Pelipecky
NEPOUZ, lietadlo, cestovanie Biznis trieda sľubuje dodatočné pohodlie a súkromie.
Interiér lietadla s výhľadom na Maledivy.
Šnorchlovanie s morskou korytnačkou na Maledivách.
+2Luxusný hotel a plážová dovolenka? Maldivy sú...
NEPOUZ, dovolenka, cestovanie, all inclusive zájazd, Turecko Čítajte viac Tri all inclusive týždne v exotike za cenu mesačného nájmu! Pred zimou utekáme na dlhé dovolenky, kde sa oplatia najviac? NEPOUZ, more, dovolenka, exotika, pláž, palmy, Čítajte viac Kde prečkáte zimu? Za takéto dobré ceny teraz poletíte na exotické pláže aj do New Yorku NEPOUZ, pláž, Seychely, dovolenka, ostrov, palmy, piesok Čítajte viac Seychely sú butikovým rajom pre náročných turistov. Záujem s príchodom zimy rastie, odporúčame kompletné pobyty
debata chyba
Viac na túto tému: #Pelikan.sk