Hongkong rozdá turistom vyše 500 000 bezplatných leteniek a poukazov

Hongkong sa rozhodol v rámci najnovšej turistickej kampane "Hello Hong Kong" rozdávať bezplatné letenky a poukazy, aby tak prilákal späť návštevníkov zo zahraničia, oznámili podľa agentúry AP tamojší predstavitelia.

06.02.2023 09:00
Hongkong, Hong Kong, mrakodrapy, Ázia, Foto:
Mrakodrapy Hongkongu - letecký pohľad na panorámu mesta, finančného a obchodného centra Ázie.
debata

Počas koronavírusovej pandémie sa Hongkong do veľkej miery riadil čínskou stratégiou nulovej tolerancie covidu a prísne opatrenia uvoľňoval miernejším tempom než okolité krajiny. Aj po otvorení hraníc s Čínou však zostala návštevnosť Hongkongu na pomerne nízkej úrovni.

Tamojší predstavitelia preto vo štvrtok spustili novú kampaň „Hello Hong Kong“ a dodali, že mesto rozdá až 500 000 bezplatných leteniek, aby mohlo privítať návštevníkov z celého sveta.

„Hongkong je teraz priamo prepojený s pevninskou Čínou a nebude už ani izolácie, ani karantény,“ uviedol šéf správy Hongkongu John Lee (Li Ťia-čchao). Dodal, že ide o výbornú príležitosť pre návštevníkov, obchodných partnerov či investorov.

Návštevníci budú môcť využívať aj rôzne špeciálne ponuky, poukazy a ďalšie výhody.

Agentúra AP pripomína, že v roku 2019 prišlo do Hongkongu 56 miliónov turistov. Počas nasledujúcich troch rokov pandémie koronavírusu však nedostatok návštevníkom miestny turizmus a ekonomiku značne poškodil, pričom vlaňajší hrubý domáci produkt (HDP) klesol v porovnaní s rokom 2021 o 3,5 per­centa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hongkong