Maldivy sú dostupnejšie ako kedykoľvek predtým: Koniec sezóny výrazne skresáva ceny leteniek aj hotelov

Sezóna exotických Maldív tradične trvá od októbra do apríla nasledujúceho roka. S príchodom teplejších dní v Európe sa ich sezóna pomaly končí a dovolenkári presúvajú svoju pozornosť na destinácie v Stredomorí. S tým súvisia aj klesajúce cenovky - Maldivy tak s príchodom tzv. shoulder season začínajú na cenovke necelých 1350 eur na osobu.

06.04.2023 06:10
NEPOUZ, Maldivy, more, exotika, most, ostrov Foto:
Sezóna Maldív trvá od októbra do apríla, návšteva je však možná celoročne.
debata (1)

Shoulder season pre dovolenkárov nie je neznámym pojmom – ide o tzv. medzisezónu, teda obdobie medzi hlavnou a nízkou sezónou. Tá so sebou tradične prináša hneď niekoľko benefitov – menej turistov v destinácii a najmä nižšie cenovky leteniek, ubytovania a služieb.

Leto je na Maldivách považované za obdobie dažďov a áno, skutočne počas leta prší viac ako napríklad od októbra do apríla. Štatisticky však počas obdobia dažďov na Maldivách naprší menej vody ako napríklad v Karibiku počas obdobia sucha, upozorňujú dovolenkoví špecialisti z Pelikán.sk s tým, že mimosezónny termín rozhodne exotickej dovolenke uškodiť nemusí.

Maldivy navyše s letom prinášajú niekoľko dodatočných aktivít – a to surfovanie či šnorchlovanie s migrujúcimi mantami. Počas leta je na Maldivách tiež možné vidieť žraloka obrovského.

Dôkazom sú tiež cenovky kompletných pobytov, ktoré sú samé o sebe výhodnejšími – tie momentálne začínajú na sume nižšej aj o 500 eur v porovnaní s hlavnou sezónou.

Výnimkou je jedine obdobie francúzskych a talianskych školských prázdnin, ktoré mávajú vplyv na dostupnosť a cenu.

Maldivy začiatkom roka rástli, ukázali dáta Pelikán.sk – v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2022 si v prvých troch mesiacoch letenky zakúpilo o viac ako 70 percent viac cestovateľov.

Akciové letenky na Maldivy

4* OBLU XPErience Ailafushi

Štvorhviezdičkový rezort OBLU je jedným z nových rezortov, ktoré sa na Maldivách otvorili len v roku 2022. Nachádza sa na ostrove v obklopení lagúny – ponúka ubytovanie v samostatných izbách či vodných a plážových vilách. OBLU XPErience je výbornou voľbou pre rodiny s deťmi, benefitom je tiež krátky transfer z letiska rýchloloďou.

Pobyt v rezorte OBLU XPErience Ailafushi sa začína na cenovke od necelých 2100 eur na sedem nocí. V cene je zahrnutý odlet z Viedne, stravovanie formou all inclusive a tiež letiskový transfer.

OBLU XPErience Ailafushi Foto: Pelikán
NEPOUZ OBLU XPErience Ailafushi - Pelikan OBLU XPErience Ailafushi

4* Sun Island Resort

Luxusný plážový rezort je rovnako výbornou voľbou pre rodiny s deťmi – čaká na nich ubytovanie v samostatných vilách, takpovediac, na súkromnom ostrove. K dispozícii je množstvo reštaurácií aj barov, zašportovať si možno v samostatnej herni či v centre vodných športov – v blízkosti rezortu sa nachádza koralový útes.

Pobyt v rezorte Sun Island na Maldivách sa začína na cenovke od necelých 1750 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnuté stravovanie formou plnej penzie, letiskový transfer a spiatočná letenka s odletom z Viedne.

Sun Island Resort Foto: Villa Hotels
NEPOUZ Sun Island Resort - Villa Hotels Sun Island Resort

4* Malahini Kuda Bandos

Obľúbený rezort stojí na svojom vlastnom ostrove na Severnom Malé atole – je držiteľom niekoľkých ocenení portálu Tripadvisor. K dispozícii je viacero reštaurácií a barov, na relax je vyhradené luxusné wellness centrum. Hostia majú k dispozícii aj množstvo športových aktivít, medzi nimi aj tú najobľúbenejšiu – potápanie.

Pobyt v maldivskom rezorte Malahini Kuda Bandos zoženú dovolenkári od necelých 1350 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnuté stravovanie formou raňajok, letiskový transfer a spiatočná letenka s odletom z Viedne.

Malahini Kuda Bandos Foto: Pelikán
NEPOUZ Malahini Kuda Bandos - Pelikan Malahini Kuda Bandos

5* OBLU Select Lobigili

Rezort OBLU Select je ďalšou luxusnou novinkou na zozname maldivských rezortov, päťhviezdičkový rezort otvoril svoje brány ani nie rok dozadu, v máji 2022. Rezort sa nachádza len kúsok od letiska, určený je výhradne pre dospelých návštevníkov. Tým ponúka bohatú ponuku vodných športov, relax v SPA centre či dodatočný zážitok pri stravovaní – rezort má svoju vlastnú podmorskú reštauráciu.

Pobyt v rezorte OBLU Select Lobigili je dostupný od necelých 3200 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí vo vodnej vile, stravovanie formou all inclusive, odlet z Viedne či letiskový transfer rýchloloďou.

OBLU Select Lobigili Foto: Pelikán
NEPOUZ OBLU Select Lobigili - Pelikan OBLU Select Lobigili

4* Vilamendhoo Island

Štvorhviezdičkový rezort Vilamendhoo je rovnako výbornou voľbou pre milovníkov potápania sa. Na hostí čakajú biele pláže, krásne koralové útesy a aj bohaté možnosti stravovania. Zrelaxovať sa možno v spa centre či si zašportovať vo fitness centre, na tenisových kurtoch, golfovom ihrisku a centre vodných športov.

Pobyt v rezorte Vilamendhoo sa začína na cenovke od necelých 2100 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnutá spiatočná letenka z Viedne v cene s veľkou batožinou, letiskový transfer a tiež stravovanie formou plnej penzie.

Vilamendhoo Resort & Spa Foto: Vilamendhoo
NEPOUZ Vilamendhoo Resort & Spa - Vilamendhoo Vilamendhoo Resort & Spa

5* Atmosphere Kanifushi

Päťhviezdičkový rezort Atmosphere je vynikajúcou voľbou pre náročných dovolenkárov – zasadený je v tropickom prostredí s bohatou vegetáciou, z jednej strany je pokojná lagúna a z tej druhej ostrov obmýva Indický oceán. Hostia majú k dispozícii hneď niekoľko gastroprevádzok, samozrejmosťou je tiež wellness centrum a bohatá ponuka vodných športov.

Pobyt v päťhviezdičkovom Atmosphere Kanifushi začína na cenovke od necelých 3400 eur s ubytovaním na sedem nocí v samostatnej vilke. V cene je zahrnutý tiež spiatočný let z viedenského letiska, letiskový transfer a stravovanie formou all inclusive+.

Atmosphere Kanifushi Foto: Pelikán
NEPOUZ Atmosphere Kanifushi - Pelikan Atmosphere Kanifushi
NEPOUZ, Malorka, Španielsko, leto, pláž, dovolenka, more, cestovanie Čítajte viac Aké budú top letné destinácie Slovákov? Tu sú najobľúbenejšie letenky k moru NEPOUZ, Rím, Taliansko, koloseum Čítajte viac Toto sú najobľúbenejšie letenky Slovákov. Začínajú sa na cenovke od 39 eur spiatočne NEPOUZ, Mexiko, pláž, dovolenka, Čítajte viac Mexiko po slovensky? Do Cancúnu a k divom sveta vás prenesú akciové letenky NEPOZZ, Malta, dovolenka, leto, more Čítajte viac Toto bude hit tohto leta! Na Maltu poletíme aj zo Slovenska za pár drobných
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Maldivy #Pelikan.sk