Letná dovolenka na Seychelách? Vyberte si z týchto siedmich dostupných hotelov

Aj keď ide o jednu z najpredávanejších zimných exotík, hlavná sezóna ostrovných Seychel sa začína práve s príchodom európskeho leta. Mnoho razy žijú v tieni Maldív, napriek tomu však ponúkajú turistom ešte niečo navyše. Na ostrovoch sa nachádza výrazne menej hotelov, väčšina z nich si však udržiava veľmi vysoký štandard, rozhodujúcou tak v mnohých prípadoch nie je cenovka.

18.05.2023 06:10
NEPOUZ, Seychely, exotika, dovolenka, ostrov, more Foto:
Hlavná sezóna Seychel sa začína práve s naším letom.
debata

Seychely sú ekologickým rajom, ktorý tvorí dokopy 115 menších ostrovov – na ich čele stoja ostrovy Mahé, Praslin a La Digue.

Seychely rastú v prvých štyroch mesiacoch roka o 20 percent v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku, predpandemický rok 2019 predbehli za rovnaké obdobie o 40 percent, ukazujú dáta Pelikán.sk.

Seychely sa tešia obľube najmä vďaka akciovým cenovkám leteniek, najvýhodnejšími sú však aj v tomto prípade práve kompletné dovolenkové balíky, radia dovolenkoví špecialisti.

Nádherná pláž Georgette.
Anse Lazio, Praslin, Seychely.
+7Seychely sa tešia záujmu, ten prekonáva aj...

„Cestovateľom jednoznačne odporúčame vyberať minimálne trojhviezdičkové hotely, a to práve na troch najväčších ostrovoch Mahé, La Digue a Praslin,” hovorí Lucia Miklošová z Pelikán.sk.

Pri stravovaní odporúča voliť raňajky alebo polpenziu – koncept all inclusive nie je na Seychelách typickým a v ponuke ho má len zopár hotelov.

Destinácia je napriek začínajúcej hlavnej sezóne takmer celoročnou, pozor si treba dať v marci či decembri, kedy je vyššia pravdepodobnosť veterných dní. Vyberať si pritom netreba len jeden ostrov, práve tzv. island hopping, teda presuny medzi ostrovmi, sú podľa Miklošovej obľúbenou voľbou na spoznávanie destinácie. Presúvať sa medzi nimi dá jednoducho – rýchloloďou.

Seychely sa pritom nevyhnú ani porovnávaniu s Maldivami, tu však Miklošová upozorňuje hneď na pár detailov: „Seychely sú hornatejšie a zelenšie, je na nich cítiť vplyv Afriky, ale aj Anglicka, a to najmä v hlavnom meste Victoria.

NEPOUZ, Grécko, dovolenka, Mykonos, cestovanie Čítajte viac Ideálna letná destinácia? Týchto 8 gréckych ostrovov! A letenky sa začínajú na cenovke 70 eur

V porovnaní s Maldivami majú tiež opačnú hlavnú sezónu, rozdiel je aj pri obľúbených vodných športoch – šnorchlovanie na Seychelách nie je možné priamo z pláže, ako napríklad pri vybraných rezortoch na Maldivách,” dodáva dovolenková špecialistka.

Na Seychelách je navyše možné absolvovať aj legálnu svadbu, celý proces je pomerne jednoduchý a rýchly na vybavenie.

Najvyhľadávanejšou časťou krajiny je severozápad ostrova Mahé, v blízkosti hlavného mesta – typické je preň dlhšie pobrežie a oblasť Beau Vallon, v ktorej okolí sa nachádza množstvo malých reštaurácií.

Obľúbenou voľbou je aj ostrov La Digue, pre ktorý sú typické zvetrané skaly.

AKCIOVÉ LETENKY NA SEYCHELY

3* Coral Strand, Mahé

Renovovaný trojhviezdičkový hotel Coral Strand sa nachádza priamo na pláži Beau Vallon, hosťom tak ponúka ideálnu polohu na plážovú dovolenku priamo s výhľadom na Indický oceán.

Cestovatelia v ňom nájdu dokopy štyri reštaurácie, medzi nimi s japonskou či indickou kuchyňou. Samozrejmosťou je bazén a tiež samostatný detský.

Vychutnať si možno z ponuky vodných športov, k dispozícii je tiež fitness a wellness centrum v sesterskom hoteli Savoy Seychelles.

Pobyt v rezorte Coral Strand sa začína na cenovke od necelých 1600 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnuté stravovanie formou raňajok, spiatočný let z viedenského letiska a tiež letiskový transfer.

Coral Strand, Mahé Foto: Pelikán
NEPOUZ, Coral Strand, Mahe - Pelikan Coral Strand, Mahé

4* Le Domaine de la Reserve, Praslin

Štvorhviezdičkový rezort sa nachádza na obľúbenom ostrove Praslin v letovisku Anse Petite Cour priamo na pláži. Je z neho výhľad na Národný park Curieuse Island, hostia tak budú ubytovaní v jednej z najviac chránených oblastí na ostrove Praslin.

Hostia majú k dispozícii svoje priestranné suity spolu s terasou a výhľadom na more.

Okrem toho majú hostia k dispozícii napríklad bazén, ktorý je jedným z najväčších na celých Seychelách, či dve reštaurácie s kreolskou a medzinárodnou kuchyňou, a dva bary.

Pobyt v rezorte Le Domaine de la Reserve sa začína na cenovke od približne 2400 eur na osobu. V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, stravovanie formou raňajok, odlet z viedenského letiska a tiež letiskový transfer.

Le Domaine De La Reserve, Praslin Foto: Domaine
NEPOUZ, Seychely, Le Domaine De La Reserve, Praslin - Domaine Le Domaine De La Reserve, Praslin

3* Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Mahé

Trojhviezdičkový rezort sa nachádza na severe ostrove Mahé, situovaný je priamo na pláži a v blízkosti obľúbenej pláže Beau Vallon.

Rezort je obľúbenou voľbou práve kvôli svojej lokalite, nachádza sa v blízkosti hlavného mesta a má dlhšie pobrežie.

Okrem toho sú priamo v areáli k dispozícii dva bazény plus samostatný detský.

K dispozícii je priamo v rezorte päť reštaurácií, dostupné sú aj športové aktivity, a to napríklad na tenisových kurtoch, či vodné športy. Samozrejmosťou sú fitness a wellness centrum.

Pobyt v rezorte Berjaya Beau Vallon Bay sa začína na cenovke od približne 1500 eur na osobu s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnuté stravovanie formou polpenzie a tiež spiatočný let z viedenského letiska a letiskový transfer.

Berjaya Beau Vallon Bay Resort, Mahé Foto: Pelikán
NEPOUZ, Berjaya Beau Vallon Bay Resort, Mahe - Pelikan Berjaya Beau Vallon Bay Resort, Mahé

5* Kempinski Seychelles Resort Baie Lazare, Mahé

Päťhviezdičkový rezort známej značky sa nachádza priamo na pláži a svojim hosťom sľubuje relaxačnú a zároveň štýlovú dovolenku. Rezort sa nachádza priamo na pláži na hlavnom ostrove Mahé neďaleko hlavného mesta.

Hostia majú k dispozícii niekoľko reštaurácií – medzi nimi napríklad indickú či steakovú, a bar. Samozrejmosťou je celoročný bazén.

Zrelaxovať sa možno vo wellness centre či si zacvičiť vo fitness a vybrať si z bohatej ponuky športových aktivít – medzi nimi tenis či vodné športy. Pre deti je pripravený detský miniklub.

Pobyt v rezorte Kempinski Seychelles sa začína na cenovke od necelých 2100 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let s odletom z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Kempinski Seychelles Foto: Pelikán
NEPOUZ, Kempinski Seychelles - Pelikan Kempinski Seychelles

4* La Digue Island Lodge, La Digue

Hotel sa nachádza uprostred exotickej záhrady na ostrove La Digue priamo na pláži Anse Reunion len kúsok od známej pláže Anse Source d’Argent.

Hotel tvoria drevené chatky, ktoré sú zasadené v záhrade priamo pri pláži s výhľadom na more.

Hostia majú k dispozícii dve hotelové reštaurácie a niekoľko barov, samozrejmosťou je aj bazén. Zrelaxovať sa možno v miestnom wellness centre či si vyskúšať z ponuky vodných športov.

Pobyty v La Digue Island Lodge sa začínajú na cenovke od 2200 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí v záhradnom apartmáne, spiatočný let z viedenského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou polpenzie.

La Digue Island Lodge, La Digue Foto: Pelikán
NEPOUZ, La Digue Island Lodge La Digue - Pelikan La Digue Island Lodge, La Digue

4* DoubleTree by Hilton Seychelles – Allamanda Resort & Spa, Mahé

Hotel značky Hilton sa nachádza v idylickom a pokojnom mieste na bielej piesočnatej pláži Anse Dorbans. Hneď pri hoteli sa nachádza tiež pobrežná lagúna s koralovým útesom.

Hostia majú k dispozícii hotelovú reštauráciu a bar, oddýchnuť si možno v infinity pool-e či miestnom wellness centre.

Aktívnu dovolenku si hostia užijú vo fitness centre či si možno vyskúšať vodné športy, alebo si zahrať volejbal.

Pobyt v hoteli DoubleTree by Hilton sa začína na cenovke od približne 1900 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z viedenského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Double Tree by Hilton, Seychelles Foto: Hilton
NEPOUZ, Double Tree by Hilton Seychelles - Hilton Double Tree by Hilton, Seychelles

5* Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa, Mahé

Päťhviezdičkový rezort Hilton na Seychelách je perfektnou voľnou pre náročných dovolenkárov hľadajúcich relax. Hostia majú k dispozícii luxusné a priestranné vily, ktoré sa nachádzajú priamo na piesočnatej pláži.

V rezorte nájdu tri reštaurácie a bar, samozrejmosťou je infinity pool.

Zrelaxovať sa možno v spa centre so saunou a masážami, či si zacvičiť vo fitness centre. Na výber je tiež bohatá ponuka športových aktivít.

Pobyt v rezorte Hilton Seychelles sa začína na cenovke od necelých 2400 eur na osobu. V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z viedenského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Hilton Seychelles Northolme Resort &... Foto: Pelikán
NEPOUZ, Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa, Mahe - Pelikan Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa, Mahé
NEPOUZ, Malta, dovolenka, more, Čítajte viac Najlepšia dovolenka v Stredomorí od 300 eur: Tieto destinácie sa oplatia najviac Pavol Kabát, Mr. Coat on the road Čítajte viac Pán Kabát o Mexiku: Vyhnite sa policajtom, neskúšajte to s angličtinou a nejedzte chlpaté tacos krídlo, lietadlo, Seagle Air Čítajte viac Nestratili ste náhodou Boeing? Obrovské lietadlo sa našlo na poli, nikto nevie, ako sa tam dostalo
debata chyba
Viac na túto tému: #Seychely