Najbližšia exotika Slovákov? Egypt je synonymom all inclusive dovoleniek, tu je 6 skvelých tipov

Egypt patrí celoročne k najobľúbenejším dovolenkovým destináciám Slovákov. Láka na bohatú históriu, teplé more a slnečné počasie, zároveň tiež na all inclusive pobyty. Okrem toho je to pre Slovákov jedna z najbližších exotík - let trvá len približne 4 hodiny a cestovať sa doň dá ako z Bratislavy, tak aj z košického letiska.

01.06.2023 06:10
NEPOUIZ, Egypt je vyhladavany najmae ako all... Foto:
Egypt je vyhľadávaný najmä ako all inclusive dovolenková destinácia.
debata

Egypt je kombináciou dovolenky pri mori, cestovania po krajine a objavovania starovekých dejín. Aj dnes sa nám krajina na severe Afriky primárne spája najmä s jej bohatou históriou centralizujúcou sa v oblasti rieky Níl – práve z Egypta pochádzajú jedny z prvých poznatkov o písme, urbanizácii, náboženstve a mnoho iného.

Krajina tak zo svojich dejín ťaží aj pri turizme a dnes sa môže pochváliť tým, že je domovom jediného ešte-dnes-existujúceho zo siedmich divov antického sveta – Pyramídy v Gíze.

Krajina faraónov je celoročnou destináciou, ktorá si počas každého ročného obdobia nájde svoju cieľovú skupinu. Podľa špecialistov cestovnej kancelárie Pelikán je vhodné nechať si pri výbere hotela poradiť od dovolenkových špecialistov – voliť minimálne tie štvorhviezdičkové a poriadne si preveriť ich kvalitu, nie sú totiž štyri ako štyri.

Video
Zlatý sprievod faraónov: V Egypte previezli 22 múmií panovníkov (apríl 2021) / Zdroj: TV Pravda

Dovolenkoví špecialisti vedia klientovi poradiť aj v tých najpodrobnejších detailoch ako napríklad vstup do vody – niekde je totiž cez mólo či skaly, čo nie je vhodné pre malé deti a koniec koncov ani pre dospelých, ktorí budú potrebovať topánky do vody – upozorňuje Pelikan.sk.

Egypt je skvelou destináciou najmä pokiaľ ide o pomer ceny a kvality – špecialisti Pelikána odporúčajú voliť stravovanie formou all inclusive, ktoré dovolenkárov vyjde v porovnaní s inými destináciami výhodnejšie.

Navyše je Egypt vhodnou destináciou aj pre rodiny s malými deťmi – je to jedna z bližších exotických destinácií, do ktorej letíme približne štyri hodiny, pripravené sú na najmenších dovolenkárov aj rezorty so svojimi vlastnými akvaparkami a špeciálnymi atrakciami.

Problémom nebudú ani vstupné podmienky – na letisku sa platí vízový poplatok vo výške približne 25 dolárov na osobu – výnimkou sú destinácie na Sinajskom polostrove – víza sú udeľované na dobu do 14 dní a bezplatne.

Fotografia zobrazuje starodávny hrob, ktorý bol...
Táto fotografia, ktorú poskytlo egyptské...
+1Archeológovia odkryli 110 pohrebných hrobiek v...

Top lokalitami v Egypte sú destinácie Hurghada, Marsa Alam a Sharm El Sheikh na Sinajskom polostrove. Tou najvyhľadávanejšou je jednoznačne Hurghada. Jej hlavnou výhodou je najmä výborná dostupnosť – do Hurghady sa letí z Viedne, Budapešti a aj bratislavského letiska.

Obľúbenou je tiež Marsa Alam, ktorá je známa najmä výbornými podmienkami na šnorchlovanie. Do Marsa Alam rovnako lietame chartrovými letmi aj z Bratislavy. Do Sharm El Sheikh smerujú lety s nízkonákladovými aerolinkami Wizz Air s odletom z Budapešti aj Viedne.

Hurghada aj Marsa Alam sú známe pieskovými plážami, Sharm El Sheikh je výbornou destináciou najmä na potápanie sa. Práve tu si však musia dovolenkári dať pozor na prístup do vody a radšej sa vopred o výbere hotela poradiť s dovolenkovými špecialistami.

Akciové pobyty v Egypte

4* The Makadi Palace

Štvorhviezdičkový Makadi Palace je obľúbenou voľbou len kúsok od Hurghady v zálive Makadi s krásnym koralovým útesom, ktorý je ideálnou voľbou na šnorchlovanie. Hostia majú k dispozícii rozsiahlu súkromnú pláž. Stravovať sa možno v siedmich reštauráciách.

K dispozícii je tiež bohatá ponuka športových aktivít, medzi nimi tenisové kurty, futbalové ihrisko, plážový volejbal a tiež vodné športy či súkromné fitness centrum. Rezort je pripravený aj na najmenších dovolenkárov, ktorí majú k dispozícii svoj vlastný detský klub.

Pobyt v rezorte Makadi Palace sa začína na cenovke od približne 550 eur. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, odlet z Košíc, Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

The Makadi Palace Foto: Pelikán
NEPOUZ, The Makadi Palace - Pelikan The Makadi Palace

5* Caesar Bay Resort

Päťhviezdičkový hotel Caesar Bay sa nachádza priamo na pláži v obľúbenej lokalite Marsa Matrouh. Hostia majú k dispozícii tiež päť bazénov, vrátane vonkajších a vnútorných. Samozrejmosťou je široká ponuka reštaurácií a barov.

Zrelaxovať sa možno v miestnom spa centre s masážami či si zacvičiť vo fitness. Rezort je ideálnou voľbou pre rodiny s deťmi, pre ktoré je pripravený aj samostatný detský klub a vlastné ihrisko.

Pobyt v rezorte Caesar Bay sa začína na cenovke od necelých 800 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí s odletom z Bratislavy či Košíc, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Caesar Bay Resort Foto: Pelikán
NEPOUZ, Caesar Bay Resort - Pelikan Caesar Bay Resort

5* Jaz Tamerina

Päťhviezdičkový rezort Jaz Tamerina sa nachádza na piesočnatej pláži priamo v Almaza Bay. Hostia majú k dispozícii záhrady či terasu s reštauráciou. Tých sa nachádza v hoteli hneď niekoľko, samozrejmosťou sú aj bary na pláži.

V hoteli sa ako doplnok k piesočnatej pláži nachádza tiež vonkajší bazén, samozrejmosťou je aktívny relax vo fitness centre. K dispozícii je tiež bohatý výber športových aktivít, medzi nimi stolný tenis,

plážový volejbal či basketbal a futbal. Pre najmenších dovolenkárov je k dispozícii detský klub a detské ihrisko či samostatný bazén.

Pobyt v hoteli Jaz Tamerina začína na cenovke od približne 800 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z bratislavského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Jaz Tamerina Foto: Pelikán
NEPOUZ, Jaz Tamerina - Pelikan Jaz Tamerina

5* Steigenberger Aqua Magic

Len približne päť kilometrov od centra Hurghady smerom na juh stojí päťhviezdičkový Steigenberger Aqua Magic. Už jeho názov naznačuje, že o bazény tu núdza nebude – nachádza sa tu akvapark, sedem bazénov, dva detské bazény a tiež jeden vyhrievaný bazén či ďalší umiestnený na streche hotela – určený len pre dospelých.

Súkromná piesková pláž sa nachádza pár stoviek metrov od hotela, v rámci all inclusive vás na ňu zadarmo odvezú golfové autíčka, čaká vás tu aj kompletný plážový servis. V rezorte sa nudiť rozhodne nebudete – nájdete v ňom golfové ihrisko, fitness centrum či iné ponuky športov, zrelaxovať sa môžete v SPA centre či saune.

Pobyt v Steigenberger Aqua Magic sa začína na sume od necelých 730 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z Bratislavy, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Steigenberger Aqua Magic Foto: Pelikán
NEPOUZ, Steigenberger Aqua Magic - Pelikan Steigenberger Aqua Magic

5* Pickalbatros Palace Port Ghalib

Päťhviezdičkový rezort Pickalbatros sa nachádza priamo na piesočnatej pláži len približne päť kilometrov od letiska v prístave Port Ghalib. Hostia tiež majú k dispozícii bazén priamo na pláži. Zrelaxovať sa možno v miestnom wellness centre, ktoré pochádza zo 16 častí.

Stravovať sa možno v niekoľkých reštauráciách s arabskými a stredomorských špecialitami. Pre najmenších dovolenkárov je k dispozícii ihrisko a herňa. Na výber je aj bohatá ponuka športových aktivít, medzi nimi tenis, plážový volejbal, minigolf a samozrejmosťou je aj fitness centrum či vodné športy.

Pobyt v rezorte Pickalbatros Palace Port Ghalib sa začína na cenovke od približne 800 eur na osobu. V cene je zahrnuté stravovanie formou all inclusive, ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z bratislavského letiska a tiež letiskový transfer.

Pickalbatros Palace Port Ghalib Foto: Pelikán
NEPOUZ, Pickalbatros Palace Port Ghalib - Pelikan Pickalbatros Palace Port Ghalib

4* The Grand Resort, Hurghada

Štvorhviezdičkový hotel je postavený v maurskom štýle, od jeho sesterského hotela Grand ho delí ulica, na ktorej sa nachádzajú reštaurácie či kaviarne a obchody. Pláž sa od hotela nachádza približne 150 metrov, okrem toho má hotel hneď niekoľko bazénov – medzi nimi aj detský či čisto pre dospelých.

Hostia priamo v hoteli nájdu päť reštaurácií a niekoľko barov. Na relax je pripravené wellness centrum s masážami, samozrejmosťou je bohatý výber športových aktivít, medzi nimi aj súkromné fitness centrum či vodné športy na pláži.

Pobyt v rezorte The Grand sa začína na cenovke od približne 500 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, odlet z bratislavského či viedenského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

The Grand Resort Hurghada Foto: Pelikán
NEPOUZ, The Grand Resort, Hurghada - Pelikan The Grand Resort Hurghada
recepcia, Aura, Dubaj, bazén, skypool Čítajte viac Ak sa chcete okúpať v jednom z najvyššie položených bazénov na svete, nesmiete mať hocijaké plavky lietadlo, doprava, cestovanie, letisko Čítajte viac Leteckú linku Piešťany - Tel Aviv využijú aj cestujúci zo Slovenska žralok belavý, belasý, žralok modrý Čítajte viac Expert na morské štúdie: V Jadrane žije 34 druhov žralokov, môže sa útok z Egypta zopakovať v Chorvátsku?
debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Pelikan.sk