Kristíne aj Kulymu prirástli k srdcu hory a lesy

Hoci veľa času trávia na koncertných pódiách, vo voľných chvíľach radi chodia po slovenských kopcoch a iných zákutiach.

08.09.2013 06:00
orava, Foto:
Oravu si obľúbilo mnoho Slovákov vrátane speváčky Kristíny.
debata

Turistika prospieva nielen telu, ale aj psychike. Relax v lone slovenských lesov si radi dožičia aj známe tváre slovenskej hudby – spevák z kapely Desmod, Mário Kully Kollár či speváčka Kristína, ktorú očarilo nielen Horehronie, ale aj Orava.

Mário „Kully“ Kollár: Mojou srdcovkou je kopec Zobor

Mário "Kuly" Kolár
Kuly, desmod Mário "Kuly" Kolár

Teraz som sa presťahoval do dedinky vedľa Nitry, takže bývam vlastne v prírode a líšky mi dávajú dobrú noc. Keď si sadnem do záhrady, cítim sa ako na dovolenke. Keďže v lete dosť hráme, chodím skôr na jednodňové výlety v okolí mesta. Mojou srdcovkou je kopec Zobor, konktérne Pyramída, odkiaľ je v dobrom počasí prekrásny výhľad. Ako tip na výlet by som odporučil aj hrad Gýmeš alebo termálne kúpele Podhájska. V okolí Nitry sa dá dobre pobicyklovať a sám si veľmi rád výjdem aj na motorke, len tak, po okresných cestách – je to výborné. Samotné mesto tiež určite stojí za návštevu. A nielen pešia zóna alebo Mlyny, ale aj Podhradie či krásny park, ktorý sa v ňom nachádza.

Kristína: Turistika v Jánošíkových dierach bola skvelá

Speváčka Kristína Foto: archív speváčky
kristina Speváčka Kristína

Toto leto som vo voľnom čase objavovala a užívala si krásu Oravy. Navštívila som Terchovú a s ňou spojené atrakcie. Veľký zážitok mám z turistiky v Jánošikových dierach, kde bolo senzačne. Ani na chvíľu som sa nenudila. Už dávno som nezažila tak dobrú turistiku. Veľmi sa mi páčilo to, že o turistov je tam naozaj dobre postarané. Navštívila som aj Oravský hrad, ktorý je pôsobivý, tajomný a dýcha z neho história. Nenechala som si ujsť plavbu loďou po Oravskej priehrade a jazdu krásnou drevenou plťou po rieke Orava, ktorú viedli dvaja sympatickí chlapci oblečení v ľudových krojoch. Z Oravy mám veľa úžasných a nezabudnuteľných zážitkov. Tým, ktorí ju ešte nenavštívili ju vrelo odporúčam.

debata chyba
Viac na túto tému: #hory #Kuly #Kristina #Orava #Zobor #Kolár