Kde najradšej oddychuje fotografka Petra Ficová?

Fotografka Petra Ficová patrí medzi umelcov, ktorí radi vyhľadávajú blízkosť prírody, ale zároveň sú v kontakte s dianím. Kde našla miesto podľa svojich predstáv a kam sa rada vracia?

15.11.2013 06:00
donovaly skotty Foto:
Petra Ficová si obľúbila prírodu Donovalov.
debata

Už v detstve si fotografka obľúbila Slovenskú prírodu – v jej náručí totiž prežila nemálo voľného času. „Každé prázdniny som trávila vo Vysokých Tatrách v bungalovoch hotela Fis na Štrbskom plese. Tam sme bývali cez prázdniny počas celého roka, okrem leta. V zime sme sa lyžovali, na jar a na jeseň sme chodili na túry, na hríby, k vodopádom. Stále sa niečo dialo. Cestovali sme ako partia viacerých rodín takže bola zábava – večer sme išli do bazéna, varili sme si spolu a bolo to veľmi fajn. Takto sme chodili asi do mojich pätnástich rokov,“ spomína umelkyňa.

Dnes vymenila Tatry zo iné miesto – učarovali jej Donovaly. „Rodičia tam majú chatu v krásnom prostredí, pod lyžiarskym svahom. Je na kraji dediny, takže máme súkromie. Hneď ako vyjdete von môžete ísť so psami do prírody a nestretnete veľmi veľa ľudí. Pritom je to ale naskok do dediny, ktorá sa dnes veľmi rozvíja. Ľudia tam začali radi chodiť a tak sa neraz stretnem s rôznymi známymi, najmä počas sezóny – napríklad na Nový rok. Kombinácia prírody a zaujímavého diania v dedine mi vyhovuje,“ uzatvára.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Petra Ficová #Donovaly