Čo všetko čaká na lyžiarov v Jasnej tento rok?

Jasná Nízke Tatry patrí k obľúbeným slovenským strediskám. Okrem lyžovačky na návštevníkov čaká aj program pre najmenších, bezplatné parkoviská či snow park.

14.12.2013 06:00
lyžovačka, sneh, rodina Foto:
V Jasnej sa zabavia aj najmenší.
debata
  • V Nízkych Tatrách napoja v tejto sezóne zjazdovku Turistická na zjazdovku v smere na Lúčky, ktorú doplní aj nová 6-sedačková lanovka na severnej strane Chopku. Vznikne tak nový nástupný bod do strediska s pokladnicami, požičovňou a gastrom na svahu. Týmto sa výrazne zvýši komfort strediska, pretože parkovisko Lúčky so svojou kapacitou 350 parkovacích miest bude ski-in a ski-out. <INFO>Odpojiteľná 6-sedačková lanovka bude mať prepravnú kapacitu 2¤460 osôb/h, jazda lanovkou bude trvať 6 minút. Každá z 90 sedačiek prekoná 343-metrové prevýšenie a dopravná rýchlosť lanovky Lúčky bude 5 m/s.
  • Najväčšiu obľubu si získali lanovky s oranžovými sklami, 8-miestna je kabínková lanovka Grand Jet na Otupnom-Brhliskách, ktorá bola v čase jej uvedenia do prevádzky prvou svojho druhu na svete, ako aj 6-sedačková lanovka s oranžovou bublinou na Záhradkách.
  • Detského návštevníka poteší Maxiland na Bielej púti, tento najväčší detský zimný areál na Slovensku na ploche viac ako 6¤000 m2 s pohodlným pásovým prepravníkom je ideálnym miestom pre prvé skúsenosti s lyžami či snoubordom.
  • V Maxilande je animačný program Karkulka s vlkom na lyžiach a deti zabaví aj tzv. Maxiland dance. Rodičia môžu svoje ratolesti zveriť do rúk skúsených učiteľov lyžovania a sami si užívať jazdu na profesionálne upravených svahoch alebo v komplexnom centre služieb na Bielej púti navštíviť športový obchod, požičovňu lyží, infocentrum, posedieť si v Apreski bare alebo sledovať svoje dieťa z terasy Happy END.
  • Aj malí či slabší lyžiari sa nebudú musieť obávať vyjsť až na vrchol Chopka, pretože vďaka ľahkej modrej odjazdovej trati zvládnu jazdu dole na lyžiach bez najmenších problémov aj v prípade horšieho počasia.
  • Lyžiarska škola a škôlka, požičovňa a servis lyží spolu s depotom výrazne skvalitňujú úroveň poskytovaných služieb. Lyžiari oceňujú možnosť úschovne batožiny a depotu lyží a lyžiarskych topánok, ktoré si ráno pohodlne vyzdvihnú vydezinfikované a vysušené.
  • Požičovne priamo pri staniciach lanoviek sú kompletne vybavené pre lyžiarov a snoubordistov, freeride a freestyle lyžami vysokej kvality a širokej ponuky. Všetky sú denne servisované a navyše počas dňa je ich možné podľa chuti meniť – lyže, snoubord či freeride.
  • Servis poskytuje najmodernejšiu technológiu úpravy lyží a snoubordov – plnoautomatická strojová úprava lyží garantuje perfektnú povrchovú úpravu prispôsobenú presne na aktuálne snehové podmienky, prípadne podľa požiadaviek klienta.
  • Pre nadšencov adrenalínu a vycibrenej techniky je počas celej zimnej sezóny voľne prístupný snow park, ktorý je otvorený pre snoubordistov ako aj pre lyžiarov (stredisko Otupné, Chopok Sever).
  • Vyhľadávanie ubytovania zjednodušuje rezervačný modul priamo na webstránke strediska, kde sa dá jednoducho po určení základných kritérií pre špecifikovanie pobytu nájsť ubytovanie podľa záujmu lyžiara.
  • Stredisko ako partner regionálneho centrálneho rezervačného systému tak vychádza v ústrety klientom, ktorí hľadajú na stránkach strediska aj iný typ ubytovania – od chát cez penzióny až po privátne ubytovanie.
  • Navyše v ponuke sú atraktívne pobytové balíky s výraznými zľavami na ubytovanie aj skipasy až do 30¤% pri využití výhod regionálnej zľavovej karty Liptov Region Card.
  • Všetky parkoviská v stredisku Chopok Sever a Chopok Juh, ktoré prevádzkuje spoločnosť Tatry mountain resorts, a.¤s. sú bezplatné. Zo záchytného parkoviska Pavčina Lehota a Lúčky bezplatne podľa potreby premáva kyvadlová doprava – presné informácie o preprave sú aktualizované na web stránke strediska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovačka #2013 #jasná #Nízke Tatry