Viete si vybrať horský hotel na lyžovačku?

Zimné rezorty ponúkajú viaceré kategórie ubytovania, od súkromných penziónov až po luxusné hotely veľkých operátorov tak, aby uspokojili očakávania širokej škály návštevníkov. Nech sa už rozhodnete pre akýkoľvek typ ubytovania, dôležité je zarezervovať si ho s dostatočným časovým predstihom.

10.12.2013 06:00
horská chata Foto: ,
Penzión, horská chata alebo hotel, vybrať si treba podľa lyžiarskej zdatnosti.
debata

„Kvalitné ubytovanie vo vychytených rezortoch odporúčam rezervovať minimálne tri mesiace vopred, pretože vďaka ich popularite sa vám môže stať, že neskôr bude hotel vybookovaný,“ hovorí Peter Dolinský, riaditeľ hotela ibis Bratislava Centrum. Nielen popularita rezortov a hotelov, ale aj niektorých termínov môže spôsobiť zmenu vašich plánov na dobrú lyžovačku. „V topsezóne okolo Vianoc a Nového roka bývajú hotely vďaka dovolenkám a prázdninám plné. Ak chcete ušetriť, ale nechcete kompromis v kvalite ubytovania, choďte lyžovať pred začiatkom alebo až koncom sezóny,“ dopĺňa P. Dolinský. Vtedy vám hotel skôr nájde voľnú izbu a môže vám ponúknuť aj zľavu, napríklad vďaka rezervácii 30 dní vopred až do výšky 30 %. Iným spôsobom, ako ušetriť na ubytovaní, je vyhľadať si novootvorené hotely. „Tie väčšinou ponúkajú tzv. uvádzacie ceny, ktoré môžu byť nižšie až o 50 %,“ dodáva hotelier.

Bývať v hoteloch priamo pod lyžiarskymi svahmi má svoje nesporné výhody, ale nemajte zbytočné obavy ani z ubytovania v centre mesta. „V rámci rezortov pravidelne premávajú ski busy, ktoré stoja pred hotelom a vyložia vás rovno pri svahu,“ hovorí P. Dolinský. Navyše môžu byť ceny za izbu nižšie a po lyžovačke budete mať bližšie k všetkým atrakciám, ktoré mesto večer ponúka. Ak chcete v rámci oblasti vyskúšať svahy viacerých rezortov a uprednostňujete vlastnú dopravu, vyhľadajte si hotel s podzemným parkoviskom.

„Napriek tomu, že v nevykúrenom aute bude chladno, teplota vnútri bude stále vyššia ako vonku. Alternatívou môže byť aj ponuka hotelov vyššej kategórie, kde je vonkajšie parkovisko vyhrievané,“ radí P. Dolinský. Podľa neho hostia ocenia, že sa im v lyžiarkach po vystúpení z auta nešmýka.

Vnútorné vybavenie a doplnkové služby hotela tiež prispievajú k celkovej spokojnosti s lyžovačkou. „Kvalitný zimný hotel ponúka hosťom možnosť prezuť sa v lyžiarni s uzamykateľnými boxami na lyže či vyhrievanými sušičmi lyžiarok,“ hovorí P. Dolinský. Podľa neho sa lyžovačkou deň nekončí, preto hotely pozývajú na oddych vo wellness či saunách aj na rôzne masáže. „Ak relax neponúka hotel priamo vo svojich priestoroch, väčšinou spolupracuje s miestnym akvaparkom alebo spa centrom. Určite sa informujte vopred,“ dodáva hotelier.

Ak ste sa rozhodli, že tento rok skúsite značne netradičnú lyžovačku, pozrite si ponuky hotelov v Dubaji alebo Marakéši. Zalyžovať v púšti si môžete v dubajskom Mall of Emirates alebo na severe Afriky v Oukaimedene. Ubytovať sa môžete v luxusných hoteloch Sofitel, ale i v ibise Dubaj, kde sa ceny začínajú od 55 eur za noc.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hotel #ubytovanie #lyžovačka #zimná dovolenka