Malá Fatra sľubuje zimu plnú zážitkov

V Malej Fatre možno prežiť dokonalú zimnú dovolenku. Vyberú si zástancovia tradičných dreveníc i štýlových hotelov. Slávnostné otvorenie malofatranskej zimnej sezóny sa koná v piatok 13. decembra na Námestí Andreja Hlinku v Žiline. Dozviete sa tu o bohatej ponuke na aktuálnu zimnú sezónu a o všetkých novinkách. V sprievodnom programe si slovenská snowboardová a lyžiarska elita zopakuje už po tretíkrát svoj „Big Jump 2013“.

13.12.2013 06:00
Vratna Free Time Zone Foto:
Vrátna ponúka vyše 14 km zjazdoviek, siahajúcich do výšky až 1709 m n.m.
debata

Lyžovačka pre všetkých

V stredisku Vrátna Free Time Zone už zasnežovali a priaznivci lyžovania, snowboardingu či iných zimných aktivít sa môžu tešiť na sprístupnenie viac ako 14 km zjazdoviek, siahajúcich do výšky až 1709 m n.m. Areál strediska patrí k najmodernejším na Slovensku a užiť si tu možno aj najrozsiahlejšie freeridové zóny na Slovensku. V štyroch lokalitách (Paseky, Poludňový Grúň, Chleb a Príslop) si zalyžujú deti, menej skúsení lyžiari, zdatní lyžiari i profesionáli. Pre deti je navyše pripravený vynovený detský park, v ktorom sa nielen výborne zabavia, ale pod vedením profesionálnych inštruktorov sa s lyžovaním zoznámia alebo zdokonalia.

V štyroch lokalitách (Paseky, Poludňový Grúň,... Foto: OOCR Malá Fatra
Lyzovacka - rodina s detmi V štyroch lokalitách (Paseky, Poludňový Grúň, Chleb a Príslop) si zalyžujú deti, menej skúsení lyžiari, zdatní lyžiari i profesionáli. Alebo sa môžu sánkovať.

Netradičné zážitky : snowtubing, skialpinizmus, lavínové kurzy či snowkiting

Nudiť sa nebudú ani tí, čo nelyžujú – v Malej Fatre nie je núdza o netradičné zážitky na snehu, či už ide o snowtubing, skialpinizmus, absolvovanie lavínových kurzov spolu s vyškoleným sprievodcom, snežnicové pochody alebo snowkiting, jeden z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich športov súčasnosti.

Netradičné zážitky sľubujú snežnicové pochody. Foto: OOCR Malá Fatra
nevsedne zazitky na snehu - sneznice Netradičné zážitky sľubujú snežnicové pochody.

„Počas zimy k nám prichádza čoraz viac priaznivcov tohto športu všetkých vekových kategórií. Málokto vie, že lokalita Chleb je jednou z najznámejších snowkitingových lokalít v Európe a jazdiť sem prichádzajú majstri v tomto športe z celého sveta,“ dodáva výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Malá Fatra Matúš Dobeš.

Aj bežkári si prídu na svoje

Pre nadšencov bežeckého lyžovania, ktoré má v Malej Fatre dlhoročnú tradíciu, je k dispozícii široká sieť udržiavaných bežkárskych tratí, ktoré návštevníkov bez permanentky a čakania v dlhých radoch prevedú zasneženou okolitou prírodou od Terchovej.

Počas celej zimy sú pripravené atraktívne pobytové balíky pre rodiny s deťmi, páry, skupiny či jednotlivcov, a to všetko za dobré ceny, už od 12 eur na osobu a noc. „Záujemcovia si môžu rezervovať pobyty na našej webstránke www.regionmalafatra.sk. Pred zimnou sezónou 2013/2014 sme zefektívnili náš rezervačný systém tak, aby návštevníkovi webstránky poskytoval rýchle, vecné a prehľadné informácie o možnostiach ubytovania so skipasmi priamo z pohodlia domova,“ upresňuje Matúš Dobeš. Po celodennej lyžovačke si možno dopriať relax a oddych v komfortných wellness zariadeniach a ochutnať tradičné regionálne špeciality v kolibách spolu so živou hudbou. Zimnú dovolenku si treba užiť plnými dúškami!

Po lyžovačke dobre padnú tradičné regionálne... Foto: OOCR Malá Fatra
Regionalne speciality v tradicnych kolibach Po lyžovačke dobre padnú tradičné regionálne špeciality v kolibách. Nechýba ani živá hudba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #malá fatra #lyžovačka #snowtubing #zimná sezóna #skialpinizmus #lavínové kurzy #snežnicové pochody #snowkiting