Od soboty sa bude lyžovať na Solisku

Od soboty 18. januára pribudne lyžiarom vo Vysokých Tatrách zjazdovka Solisko na Štrbskom Plese. Lyžiari, ktorí si kúpia skipas v pokladni Štrbského Plesa, sa budú môcť lyžovať na Solisku ráno za jedno euro, informovala Zuzana Fabianová zo spoločnosti Tatry mountain resorts.

18.01.2014 06:00
solisko foto flog krajina pomlcka divov flog Foto:
Od soboty 18. januára pribudne lyžiarom vo Vysokých Tatrách zjazdovka Solisko na Štrbskom Plese.
debata

Ranný skipas je platný od 8:00 do 9:30. Na Štrbskom Plese sú momentálne v prevádzke svahy Interski, Esíčko a Turistická. Už na budúci týždeň plánujú na Štrbskom Plese otvoriť poslednú zjazdovku Furkota.

V stredisku Tatranská Lomnica pripravuje prevádzkovateľ strediska postupné otvorenie červených zjazdoviek zo Skalnatého plesa. Nad Štartom sa budú onedlho otvárať vyššie položené Čučoriedky a nová červená zjazdovka Esíčko. Vo Vysokých Tatrách budú mať lyžiari od tohto víkendu 13,5 kilometra upravených zjazdoviek.

V Jasnej v Nízkych Tatrách otvára prevádzkovateľ strediska na severnej strane Chopku celú zjazdovku Turistická, ktorá je určená hlavne pre menej náročných lyžiarov. Zlepšené podmienky sú podľa Fabianovej aj na ostatných vysnežených tratiach. Na južnej strane Chopka majú lyžiari k dispozícii všetky zjazdovky od čiernych a červených trás až po ľahšie modré. Momentálne pripravujú v stredisku otvorenie červenej zjazdovky z Konského Grúňa na Rovnú Hoľu. Od nadchádzajúceho víkendu budú mať lyžiari na Chopku k dispozícii 24 kilometrov zjazdoviek.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #lyžovanie #Tatranská Lomnica #Nízke Tatry #skipas #Chopok #Solisko #Turistická #zjazdovka